Μπορώ να κάνω μπάνιο τον μικρό African Grey;

Συζήτηση με θέμα Μπορώ να κάνω μπάνιο τον μικρό African Grey;, που ξεκίνησε από African grey, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 23 Φεβ 2016.

 1. Γεια σας.
  Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ να κάνω μπάνιο τον μικρό, αν ναι πως και γενικά συμβουλές. Πρέπει να καθαρίσουν τα φτερά του οπωσδήποτε,γιατί όπως είπατε αν δεν καθαρίσουν θα υπάρχει πρόβλημα με τα καινούργια που είναι να βγουν.
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μπάνιο σ' αυτή την ηλικία θα έλεγα όχι. Μπορείς σε ένα λεκανάκι να βάλεις ελαφρά χλιαρό νερό, να βρέχεις και να στύβεις μια πετσέτα, να τον τυλίγεις μέσα και να τον καθαρίσεις απαλά. Αφού δεις ότι καθαρίστηκε, να έχεις μια στεγνή πετσέτα, να τον βάλεις μέσα να στεγνώσει εντελώς, μακριά από κάθε πιθανότητα ρεύματος και να μείνει κάπως σκεπασμένο αρκετή ώρα. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και πιστολάκι μαλλιών από μεγάλη απόσταση, όχι πολύ καυτή βαθμίδα και όχι κατά πρόσωπο.
   
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Tι εννοείς να καθαρίσουν τα φτερά του. Απο τι? Έχει βρωμιά κολλημένη?
   
 4. Από την κρέμα που έχει πέσει πάνω του.
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Να του βάζεις πετσετούλα πάντως και να τον καθαρίζεις τοπικά σε κάθε γεύμα. Προσοχή βέβαια και να στεγνώνει καλά. Όχι πολλά νερά στο πουλάκι.
   
 6. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Eίναι προτιμότερο να το πλύνεις τοπικά και να το στεγνώσεις καλά απο το να μένει φαγητό κολλημένο πάνω του.
   
Φόρτωση...