Μπορώ να ζευγαρώσω με λευκό κυρίαρχο το καναρίνι μου;

Συζήτηση με θέμα Μπορώ να ζευγαρώσω με λευκό κυρίαρχο το καναρίνι μου;, που ξεκίνησε από alicedros, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 29 Δεκ 2015.

alicedros
Best Answer alicedros, 30 Δεκ 2015
Δεν θα πρέπει να θεωρούνται τα παρδαλά πουλάκια ως απίθανο γενετικό αποτέλεσμα αλλά ίσως να είναι το πιο λογικό αν δεν είναι καθαρά λιποχρωμικό το... Ολόκληρο το Post
 1. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!!

  Η απορία που μου έχει γεννηθεί εδώ και καιρό αφορά γονίδια και ζευγαρώματα.. 2 καναρινάκια μου απ τα 18 έχουν προκύψει πορτοκαλοκίτρινα παρόλο που είχαν γονείς μελανικά καναρίνια. Παραδείγματος χάρη ο Άγγελος (φώτο άβαταρ μου) προέκυψε έτσι από ένα πρασινοκίτρινο αρσενικό και μία κόκκινη λιποχρωμική κανάρα. Την άνοιξη του 2015 δυο μελανικά πρασινοκίτρινα καναρίνια μου (είχαν βέβαια μέσα στο αίμα τους κόκκινο λιποχρωμινό και κόκκινο μωσαικό | ξέρω ξέρω βλακείες έκανα μη με βρίσετε :p ) ζευγάρωσαν και έβγαλαν τον Απόλλωνα (ο αδελφός του εντωμεταξύ είναι πιο μελανικό και από τους γονείς!! Δεν έχει ίχνος κίτρινου φτερού και το ράμφος και τα πόδια του είναι μαύρα!! Άτιμα γονίδια!! :p ). Ένα ανοιχτό πορτοκαλί καναρίνι πιο λιποχρωμικό και απ τον Άγγελο!! Ορίστε και τα ντοκουμέντα:
  [​IMG]

  Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής.. αν πάρω ένα θηλυκό λευκό κυρίαρχο να ζευγαρώσει με έναν απ τους δύο, οι απόγονοι θα βγουν λευκοί και κιτρινοπορτοκαλοί (50-50) ή θα είναι kinder εκπλήξεις εξαιτίας των γονιδίων που κουβαλούν τα 2 αυτά αρσενικά έχοντας γονείς μελανικά καναρίνια??
   
 2. Best Answer:
  Post #301564 by alicedros, 30 Δεκ 2015
 3. George98

  George98 PB Active Member

  ωραίο ερώτημα Αλίκη και εμένα όλο κάτι τέτοια με απασχολούν όσο πλησιάζει η άνοιξη και ετοιμάζω την πρώτη μου προσπάθεια αναπαραγωγής καναρινιών... ας ελπίσουμε οι πιο έμπειροι να μας διαφωτίσουν
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Συγκλίνω περισσότερο προς την έκπληξη.
  Κανείς δεν ξέρει ποιο γονίδιο θα κυριαρχήσει και θα φανεί στους απογόνους τους.
  Και τι σας πειράζει να ρωτήσετε?
  Αν κάποιος ξέρει ... θα απαντήσει .. να μάθουν και οι υπόλοιποι.
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και λέει βάζω τον Απόλλωνα με μια λευκή κυρίαρχη και τα μικρά βγαίνουν μαύρα χεχεχε!

  Θεωρώ πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το δοκιμάσω να δούμε τι μικρά θα βγουν... οπότε ξεκινώ την αναζήτηση για λευκή κυρίαρχη κυρία.. :cool:
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δεν θα πρέπει να θεωρούνται τα παρδαλά πουλάκια ως απίθανο γενετικό αποτέλεσμα αλλά ίσως να είναι το πιο λογικό αν δεν είναι καθαρά λιποχρωμικό το καναρίνι που θα ζευγαρώσει.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Άρα η απάντηση στο ερώτημα μου είναι ότι απ τη στιγμή που το πορτοκαλοκίτρινο καναρίνι μου δεν είναι καθαρά λιποχρωμικό καναρίνια αλλά μόνο φαίνεται σαν να είναι λιποχρωμικό και με λευκό κυρίαρχο να το ζευγαρώσω ποτέ δε ξέρεις τι θα βγει!!! Kinder έκπληξη!!!
   
  alicedros, 30 Δεκ 2015
  Best Answer
  #6
 8. Πριν μερικά χρόνια είχα πάρει ένα ζευγάρι Timbrado, όπου το αρσενικό ήταν μπλέ και το θηλυκό κίτρινο. Προς μεγάλη μου έκπληξη μου έδωσαν ολόλευκο απόγονο!
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Άτιμο DNA !!! :p Μήπως έχεις καμία λευκή κυρία να συμπεθερέψουμε Στέφανε μου?? ;)
   
 10. Αν είχα να είσαι σίγουρη ότι θα στην χάριζα με κλειστά μάτια Αλίκη μου!!!!!:thumbsup:
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...