Μπορώ να δώσω μέλι στο καναρίνι μου;

Συζήτηση με θέμα Μπορώ να δώσω μέλι στο καναρίνι μου;, που ξεκίνησε από mpak1978, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 21 Νοε 2014.

 1. mpak1978

  mpak1978 PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους. Αφού δε βούτηξα σήμερα με αυτό που άκουσα δε θα βουτήξω ποτέ. Έρχεται σήμερα ένα να μην πω τι... και αρχίζει να μου λέει την ιστορία του, πήγα μου λέει σε ένα φίλο μου και είδα λέει ότι μέσα στο κουπάκι που βάζουνε τη βιταμίνη για τα καναρίνια να βάζει μέλι. Ναι καλά βλέπεται ΜΕΛΙ. Εντωμεταξύ κάτω είχε άμμο λέει και όπως θα έπρεπε τροφή. Ε αφού τον είδα μου κάνει να βάζει το μέλι έφυγα και πήγα και έβαλα κι εγώ. Μέσα σε 5 λεπτά βλέπω το καναρίνι να έχει ένα ράμφος τούμπανο από κολλημένο μέλι άμμο και τροφή τόσο ώστε να μη μπορεί να ανοίξει το στόμα του. Τα πόδια του το ίδιο τόσο πολύ όμως που δε μπορούσε να σταθεί στο κλαδί. Πείτε μου ρε παιδιά εγώ θα φταίω αν αρχίσω να χτυπάω γιατί από βρισιές δεν καταλαβαίνουν. Πόσο μα πόσο βλήματα μπορεί να είναι μερικοί. Ρώτα βρε κοιμισμένε τι σκατά έβαλες μέσα στο κουπάκι. Ευτυχώς ήτανε εκεί το βλήμα και το είδε το πουλί και το καθάρησε.
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Βάϊε, αυτός φταίει η εσύ ?...Αν πρέπει με κάποιον να τα βάλεις, αυτός είναι ο εαυτός σου.
   
 3. mpak1978

  mpak1978 PB New Member

  Γιατί να φταίω ρε σι Paiana
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πάντως όσο δίκιο και αν έχεις μην τους μιλάς έτσι γιατί ενεργοποιείται το εγωϊστικό τους και δεν έχει αποτέλεσμα η συμβουλή. Υπομονή, άλλοι θα "στρώσουν" και άλλοι δεν θα "στρώσουν".
   
 5. vasilis.a

  vasilis.a PB New Member

  κατι δεν καταλαβα καλα..
   
 6. pap

  pap PB New Member

  παιδια ο βαιος εξιστορει την ιστορια που ακουσε,δεν εβαλε αυτος μελι!εκει καταλαβα ειναι το μπερδεμα.τεσπα
  ηθικο διδαγμα,οσο οιστρος κ να μας πιανει ποτε πειραματισμοι!ολοι την εχουμε πατησει
   
 7. vasilis.a

  vasilis.a PB New Member

  και γω αυτο καταλαβα.....
   
 8. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Εγώ κατάλαβα ότι το έκανε αυτός (ο Βάϊος), γιατί του το είπε ο φίλος του ...δεν είναι ξεκάθαρο με το 1ο ανάγνωσμα ...Παρανόησα την εξιστόρηση στο ''πήγα κι έβαλα κι εγώ'' :D:)
   
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Για να μην...παρεξηγηθεί όμως και το μέλι , να πούμε οτι πράγματι προσφέρει και μπορεί εύκολα να διαλυθεί στο νερό που αναλύουμε τα πρόσθετα. Ετσι προστίθεται πολύ άνετα στην αυγοτροφή που φτιάχνουμε με κους-κους ή ρασκ.
   
Φόρτωση...