Μπορώ να αποτρέψω δεύτερη γέννα;

Συζήτηση με θέμα Μπορώ να αποτρέψω δεύτερη γέννα;, που ξεκίνησε από xaxo4, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 11 Μαϊ 2015.

 1. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  καλησπέρα παιδιά. το ζευγάρι που έχω έχει νεοσσούς 10 ημερών στην πρώτη γέννα. όλα πάνε πολύ καλά, η ζευγαρώστρα είναι έξωτερικά, τα πουλάκια μεγαλώνουν γρήγορα και πιστεύω ότι σύντομα η κανάρα θα ζητήσει φωλιά..υπάρχει τρόπος να αποτρέψω δεύτερη γέννα? αν ναι πώς? ή θα γεννήσει έτσι και αλλιώς? ρωτάω γιατί δεν είναι εύκολο να φιλοξενήσω πολλά καναρινάκια..ευχαριστω.
   
 2. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Βαζεις το χωρισμα σημερα αυριο, και χωριζεις τη μαμα. Την αφηνεις να κανει φωλια, να γεννησει τυχον αυγα που εχει ετοιμασει ο οργανισμος της και της τα παιρνεις. Την αφηνεις να κλωσσησει λιγες μερες πλαστικα και μετα χαλας τη φωλια και την αφηνεις για ξεκουραση.

  Ο μπαμπας θα κανει την υπολοιπη δουλεια με τα μικρα που εχεις ηδη.
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Συμπληρώνω την Μύρα και λέω πως καλό θα ήταν η μαμά να μην βλέπει και να μην ακούει τον μπαμπά. Όταν της βγάλεις τη φωλιά πρέπει να της αλλάξεις και διατροφή. Αυγό ή αυγοτροφή μια φορά την εβδομάδα και πολλά μπάνια (αν το επιτρέπει ο καιρός)! ;)
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ο πατέρας των νεοσσών που βρίσκεται τώρα?
  Μαζί στην ίδια ζευγαρώστρα?
   
 5. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  ο μπαμπάς είναι στην ίδια ζευγαρώστρα, ταίζει εντατικά τα μικρά..μπάνιο σκέφτηκα να βάλω αλλά φυσάει τελευταία και το άφησα..δεν έχω δώσει νήμα ή νέα φωλιά για να μην την ξεσηκώσω την κανάρα..σε πόσες μέρες λέτε θα αναζητήσει νέα φωλιά? να χωρίσω τον πατέρα τώρα από τα μικρά? είναι πολύ καλός πατέρας και βοηθάει πολύ την κανάρα..τι λέτε?
   
 6. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Όχι,τον μπαμπα θα τον αφησεις με τα μικρα να τα ταιζει. Ετσι κ αλλιως η παρουσιατου στο χωρο της μαμας ειναι που θελουμε να αποτρεψουμε. Μαμα μονη της, με χωρισμα να μ βλεπεται με τον μπαμπα, κ ο μπαμπας με τα μικρα.
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ο πατέρας έχει αναλάβει σχεδόν εξ' ολοκλήρου την ανατροφή των μικρών ...
  Μετά την πρώτη βδομάδα περνά σταδιακά ο ρόλος ταΐσματος από τη μητέρα στον πατέρα... Συνεπώς όπως σου γράφει και η Myra ο πατέρας στη μια μεριά με τα μικρά και η μητέρα στην άλλη.
  Για το μπάνιο που αναφέρεις ... πρέπει να υπάρχει σχεδόν καθημερινά στο χώρο των πουλιών ακόμη και όταν αυτά βρίσκονται σε αναπαραγωγή.... με εξαίρεση τις μέρες κατά τη διάρκεια της επώασης κυρίως για να μην εκθέσουμε τ' αυγά.
  Όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μπορούμε να τοποθετούμε για 10-15 λεπτά το νερό για το μπάνιο των πουλιών...
  Η μόνη προετοιμασία που πρέπει να κάνουμε είναι αποθήκευση από την προηγούμενη σε κάποιο δοχείο, για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου αλλά ... και για να έχει εξασθενίσει και η επίδραση του χλωρίου που υπάρχει μέσα σ' αυτό.
   
Φόρτωση...