Μπορω να μεγαλωσω μονος τα παραδεισια;

Συζήτηση με θέμα Μπορω να μεγαλωσω μονος τα παραδεισια;, που ξεκίνησε από Ηλιας παραδεισια, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 2 Απρ 2016.

YannisK
Best Answer YannisK, 4 Απρ 2016
Στην πρωτη εβγαλαν εναν νεοσσο ασπρο μπλακ τσικ.Το μεγαλοσαν πολυ καλα και απο τη δευτερη γεννα ηταν ολα χαλια.Εχουν γεννησει περιπου3 φορες. Και τους... Ολόκληρο το Post
 1. Μπορω να μεγαλοσω μονος τα μικρα παραδεισια?
   
 2. Best Answer:
  Post #315759 by YannisK, 4 Απρ 2016
 3. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Γιατί να προβεις σε μια τέτοια είναι ενέργεια;Έπαθαν κάτι οι γονείς και δεν ταιζουν τους νεοσσους;
   
 4. Ναι η ο αρσενικος και η θυλικια τα σκοτονουν!
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πόσων ημερών είναι οι νεοσσοί σου; Σ' αυτήν την γέννα παρατήρησες αυτό το πρόβλημα ή σε προηγούμενη; Γιατί αν ήταν προηγούμενη, μπορεί να αλλάξει τώρα η συμπεριφορά τους και να μην το επαναλάβουν.
  Διάβασε το άρθρο μας επί του θέματος, όμως να σου πω, πως είναι ένα δύσκολο γενικά εγχείρημα για κάποιον που το κάνει πρώτη φορά και πρέπει να προμηθευτείς και τα κατάλληλα εργαλεία, γιατί δύο πράγματα έχουν μεγάλη σημασία, η θερμοκρασία και η κατάλληλη διάλυση (μορφή υφή) της κρέμας. Και φυσικά να έχεις και την κατάλληλη κρέμα.
  Ρίξε μια ματιά και ό,τι χρειαστείς, ρώτησε https://petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23537/
   
 6. Λιπον οινεοσσοι θα βγουν σε τρεις ημερες και οι γονοις το ιτε τα σκοτονουν ,ιτε τα αφηνουν και ιτε δεν τα ταιζουν μονα στην πρωτη τους γεννα ηταν ολα καλλα!:(
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ηλία μου, πες μας δυο λόγια πιο αναλυτικά να καταλάβουμε. Στην πρώτη γέννα όλα ήταν καλά, πόσα πουλάκια έβγαλαν, τα μεγάλωσαν σωστά; Πότε διαπίστωσες το πρόβλημα; Μία φορά, δύο φορές; Πόσες φορές έχουν γεννήσει συνολικά τα πουλάκια τον τελευταίο χρόνο; Τι τους δίνεις για να ταΐζουν τους νεοσσούς;
   
 8. Στην πρωτη εβγαλαν εναν νεοσσο ασπρο μπλακ τσικ.Το μεγαλοσαν πολυ καλα και απο τη δευτερη γεννα ηταν ολα χαλια.Εχουν γεννησει περιπου3 φορες. Και τους δινω αυγοτροφη απλη.
   
 9. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Μήπως έχουν εξαντληθεί από τις συνεχόμενες γέννες και την ελλειπή διατροφή;;;
  Μήπως περνάνε πτερόρροια;
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δηλαδή στην πρώτη γέννα τα μεγάλωσαν μια χαρά, στη 2η πήγαν όλα χαλιά, και στην τρίτη υποθέτεις ότι πάλι θα πάνε ξανά όλα χαλιά?? Γιατί προχώρησες και σε τρίτη γέννα με τέτοια συμπεριφορά γεννητόρων?
   
 11. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Ψήφοι: 1
  1 νεοσσό στην πρώτη γέννα δεν το λες και καλά σε καμία περίπτωση. Οι γονείς είναι της ίδιας μετάλλαξης; Μήπως είναι συγγενείς;. Η αυγοτροφή δεν είναι πανάκια για καλά αναπαραγωγικά αποτελέσματα. Χρειάζονται πολλά περισσότερα.

  Το ζευγάρι σου χρειάζεται ξεκούραση, καλή διατροφή και προγραμματισμό στις γέννες του. Αν τα αγόρασες μαζί από το ίδιο κατάστημα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι αδέρφια.
   
  YannisK, 4 Απρ 2016
  Best Answer
  #10
 12. Δεν είναι η τρίτη φορά ανα χρόνο κάνουν 2 με 3 γέννες και ζευγάρωσαν μόνα τους .Στην πρώτη γέννα από όταν τα πήρα μου έβγαλαν τρεις νεοσσούς αλλά η μητέρα κατά λάθος είχε ρίξει ένα μωρό κάτω (Βέβαια είμουν πρωστά.)Αποκλείετε να είναι αδέρφια γιατί όταν τα πήρα το ένα ήταν μικρό με μαύρη μύτη. Επίσεις βάζω και αυγό, φρούτα, λαχανικά και βιταμίνες.
   
 13. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Όσο καλά και να τρώνε,, δεν πρέπει να γεννάνε ασύστολα, υπάρχει και ένα θέμα ηθικής. Πόσα πουλιά σου έχουν βγάλει συνολικά δηλαδή;
   
 14. Μου έχουν βγάλει μόνο ένα μωρό, το μπλακ τσικ άσπρο.
   
 15. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μ' έχεις μπερδέψει Ηλία :)
   
 16. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και μένα!!
   
 17. Λοιπόν για να καταλάβετε αυτό το ζευγάρι το πήρα από τι ίδιο πετ και ο αρσενικός μόλις πορτοκάλιζε και μετά από έναν περίπου χρόνο τα έβαλα να ζευγαρώσουν. Στην πρώτη γέννα μου έβγαλαν τρεις νεοσσούς και οι δύο πέθαναν γιατί ο αρσενικός έβγενε από τη φωλιά με φόρα και έπεφταν τα μικρά. Αλλά ο ένας μου έμεινε και ήταν άσπρο μπλακ τσικ . μετά στις άλλες γέννες δεν κράταγα κανέναν νεοσσό γιατί τα σκοτώνανε ή δεν τα ταΐζανε. Και έτσι λέω να τους αναθρέψω μόνος μου.(Τώρα καταλάβατε??? Χα, χα , χα:p)
   
 18. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αυτά τα πουλιά δεν πρέπει να ξαναμπούν σε αναπαραγωγή με τέτοιο αναπαραγωγικό DNA. Αν και αμφιβάλλω πως φταίνε τα πουλιά.. Κάτι θα κάνεις λάθος... μήπως τα στρεσάρεις και τα ενοχλείς?
   
 19. Όχι τα έχω σε ένα μέρος και τα αφήνω εκεί.o_O
   
 20. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πρόταση..
  Θες να δοκιμάσουμε να τα πάμε σε αναπαραγωγή παρέα... μέσα από 'δω?
  Να γίνει η περίπτωσή σου "δείγμα" για τους αναγνώστες?
  Αν ναι ... θα πρέπει να ακούς τις προτάσεις των μελών και να μας ανεβάζεις φωτογραφίες με τα "αποτελέσματα"...
  Είμαι σίγουρος με τόσους φίλους με διάθεση βοήθειας θα υπάρχουν σίγουρα θετικά αποτελέσματα.
   
Φόρτωση...