Μπορούν να ζήσουν ζεμπράκια με καναρίνια μαζί;

Συζήτηση με θέμα Μπορούν να ζήσουν ζεμπράκια με καναρίνια μαζί;, που ξεκίνησε από alexandr0ss, στο Forum 'Φροντίδα, Διαμονή, Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 19 Σεπ 2009.

 1. Παιδιά καλησπέρα...έχω γεννητούρια με τα ζεμπράκια μου, ήδη βγήκαν τα 3 μωρά απο το αβγό τους και περιμένω άλλα 2...
  Έχω την εξής απορία: το χειμώνα που θα έχω και καναρινάκια νεογέννητα, μπορώ να τα βάλω (μετά τον απογαλακτισμό φυσικά) να ζήσουν σε μια κλούβα μαζί με τα παραδείσια... ή μήπως θα μαλώνουν?
  Σκέφτομαι να αγοράσω μια άνετη κλούβα και να τα βάλω εκεί όλα μαζί και να κάθομαι με τις ώρες να τα κοιτάω :D
   
 2. Δεν θα έχεις πρόβλημα λόγω καυγάδων αλλά λόγω διατροφής. Τα ζεμπράκια έχουν πολύ διαφορετική διατροφή από τα καναρίνια. Έτσι δεν μπορείς να δώσεις την κατάλληλη τροφή σε κανένα από τα δύο είδη όταν τα έχεις μαζί γιατί τρώει το ένα από την τροφή του άλλου. Εγώ τα είχα για διάστημα ενός χρόνου μαζί σε μεγάλη κλούβα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά πλέον τα κρατάω ξεχωριστά για το λόγο της διατροφής.
   
 3. Και αμα την τρώνε την τροφή τί πειράζει? θα επηρρεάσει την υγεία τους?
   
 4. vas

  vas PB New Member

  ακριβώς,άλλο διαιτολόγιο ακολουθούν τα ζέμπρα και άλλο τα καναρίνια,δεν έχω προσπαθήσει ποτέ να βάλω 2 διαφορετικά είδη (και δε μιλάμε για διαφορά παραδείσια πχ,μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικές ράτσες)αλλα-κατα τη γνώμη μου-δεν πρέπει να το κάνεις για λόγους υγεία και μόνο
   
 5. γεια!εγω εχω ζεμπρακια με καναρινια μαζι.δεν εχουν παθει κατι.απλα βαζω 2 διαφορετικεσ τροφεσ...
   
Φόρτωση...