Μπορούμε να ζευγαρώσουμε 2 αρσενικά με μια θηλυκιά;

Συζήτηση με θέμα Μπορούμε να ζευγαρώσουμε 2 αρσενικά με μια θηλυκιά;, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 14 Δεκ 2015.

misalouris
Best Answer misalouris, 14 Δεκ 2015
Τί εννοείτε? Εννοώ πως ενώ το θηλυκό θα μπει στη διαδικασία ωοτοκίας για τη δεύτερη γέννα αυγών δεν είναι καθόλου σίγουρο (θα έλεγα σίγουρα όχι αλλά θα... Ολόκληρο το Post
 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Ήθελα να ρωτήσω πόσο ασφαλές είναι στην αναπαραγωγή να ζευγαρώσει κάποιος δυο αρσενικά με ένα θηλυκό.Εννοείτε η θηλυκιά να κάνει μια γέννα με το κάθε αρσενικό ώστε να έχει στο σύνολο 2.Ή υπάρχει περίπτωση να στραβώσει κάπου το όλο ενχείρημα.Ρωτάω γιατί έχω διαβάσει για 2 θηλυκά με έναν αρσενικό οπότε ήθελα να ρωτήσω αν το αντίστροφο είναι εφικτό.
   
 2. Best Answer:
  Post #299236 by misalouris, 14 Δεκ 2015
 3. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

 4. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Έχεις δίκιο φιλενάδα ;)
   
 5. theodr

  theodr PB Member

  Λάμπρο , τα μικρά που θα προκύψουν θα είναι αδέρφια. Αντίθετα με ένα ακόμη θηλυκό μπορείς να σχηματίσεις νέα ζευγάρια για την επόμενη αναπαραγωγική χρονιά.
  Καλή συνέχεια σε ότι επιλέξεις να κάνεις.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πολύ σωστά...
  Απλά να προσθέσω...
  Σε τέτοιες προσπάθειες συνήθως πάει χαμένη η δεύτερη ... δυνατή ενδιάμεση της αλλαγής γέννα αυγών ...
  Κατά τη γνώμη μου οι δυο πρώτες γέννες αυγών έχουν ξεκούραστους γονείς (κυρίως το θηλυκό) και από όλες τις απόψεις δυνατές και σωστές ....
   
 7. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Τί εννοείτε?
  Έτσι για την κουβέντα...είχα ακούσει να λένε κάποιοι εκτροφείς ότι συνήθως η πρώτη και η τρίτη γέννα δίνουν πιο καλούς νεοσσούς.Η δεύτερη όχι.Τώρα πως προκύπτει αυτό δεν ξέρω απλά λέω τί είχα ακούσει.
  Μάλλον θα βάλω ένα ζευγάρι για αναπαραγωγή και ο άλλος αρσενικός αν και 2 ετών θα μπει του χρόνου μιας και μου είναι δύσκολο να βρω θηλυκό και να κρατήσω καραντίνα για την ώρα.
  Απλά η σκέψη μου ήτανε μήπως έβαζα το ένα ζευγάρι το Φεβρουάριο για μια γέννα και την άλλη γέννα να την έκανε το θηλυκό τον Απρίλιο ή Μάιο με το άλλο αρσενικό.
   
 8. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  καλύτερα φίλε Λάμπρο να βρεις ένα ακόμη καλό θηλυκό..πιστεύω πως μπορείς να τα διαχειριστείς!!
  τι καναρίνια έχεις? να δώ το κατά πόσο μπορώ να βοηθήσω στην αναζήτηση νύφης..
   
 9. Kαλησπερα αν κανεις κατι τετοιο θα ειναι αδερφια απο ιδια μανα και διαφορετικους πατερες.
  Καλο θα ηταν να βρεις ενα θηλυκο και να φτιαξεις 2 ζευγαρακια θα ηταν οτι καλυτερο πιστευω
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Εννοώ πως ενώ το θηλυκό θα μπει στη διαδικασία ωοτοκίας για τη δεύτερη γέννα αυγών δεν είναι καθόλου σίγουρο (θα έλεγα σίγουρα όχι αλλά θα αυτοεκτεθώ) πως θα αποδεχτεί το δεύτερο αρσενικό ως φορέα των γονιδίων τους στα παιδιά - απογόνους τους. Υπάρχει συνεπώς μεγάλη πιθανότητα τα δεύτερα αυγά να παραμείνουν άσπερμα.
  Αυτή η ανεύθυνη στατιστική με ενοχλεί αφάνταστα.
  Υπάρχουν άνθρωποι που στηριζόμενοι σε δικά τους "μετρήσιμα" δεδομένα, "στατιστικά", "καταστάσεις" και "έρευνες", βγάζουν και κυρίως διαχέουν σε όλη την φτεροπαρέα αβάσιμα τελικά στατιστικά στοιχεία.
  Πιστεύω πως στα έμβια όντα δεν υπάρχουν κανόνες .... ειδικά αυτής της μορφής .... και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτούμε τόσο πιο γρήγορα θα αναζητήσουμε τις πραγματικές αιτίες και τις σωστές λύσεις των προβλημάτων μας.
  Και εμείς εδώ στο petbirds και θέλουμε και μπορούμε και έχουμε τις βοήθειες από αυτό για να βρίσκουμε πάντα το κατά την περίπτωση σωστό.
   
 11. ianos

  ianos Daily Active Member

  Λάμπρο, πες μας αν τα καναρίνια σου ανήκουν σε κάποιο είδος, μήπως και τύχει και σου βρούμε δεύτερη νύφη.
   
 12. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Timbrado έχω.Νύφη βρίσκουμε αλλά μου είναι δύσκολο τώρα χειμωνιάτικα να βρω χώρο για να κρατήσω καραντίνα.Θα το σκεφτώ και θα πράξω αναλόγως.Πάντως το θηλυκό που έχω θα ζευγαρώσει σίγουρα με τον ένα αν είναι καλά τα πουλάκια μέχρι τότε.Αν δεν φέρω άλλο πουλάκι για τον άλλον δεν πειράζει πάμε για την μεθεπόμενη χρονιά γιαυτόν :)
   
Φόρτωση...