Μπορούμε να δίνουμε εμφιαλωμένο νερό στα καναρίνια μας;

Συζήτηση με θέμα Μπορούμε να δίνουμε εμφιαλωμένο νερό στα καναρίνια μας;, που ξεκίνησε από theodr, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Αυγ 2014.

 1. theodr

  theodr PB Member

  Αξίζει να αντικαταστήσω το νερό της βρύσης με εμφιαλωμένο νερό ? Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά ? Το έχει δοκιμάσει κάποιος φίλος ?
   
 2. YannisK

  YannisK PB Known Member

  περιττό εκτός αν το νερό της βρύσης δεν πίνεται....
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το πρόβλημα με το νερό της βρύσης δεν είναι η γεύση του αλλά τα περιεχόμενά του χημικά, βαρέα μέταλλα κλπ. Κυρίως όμως το χλώριο... που αποτελεί από μόνο του εδαιτερικά επικίνδυνο για τους μικρούς μας φίλους χημικό με προβλήματα στειρότητας κλπ.
   
 4. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Και στο εμφιαλωμένο -όταν γίνονται έλεγχοι - έχουν βρεθεί αρκετά ακατάλληλα, κυρίως λόγω αποθήκευσης των συσκευασιών στον ήλιο η παραμονής αρκετού διαστήματος στα πλαστικά μπουκάλια ...
  Αν πίνεις εσύ εμφιαλωμένο, δίνε και στα πουλιά. Αν όχι, το θεωρώ υπερβολή. Ειδικά στη Αθήνα, το νερό της βρύσης είναι μια χαρά.
  Αν θέλεις να αποφύγεις τα ''προβλήματα'' που μπορεί να δημιουργήσει η χλωρίωση του νερού, μπορείς να το βάζεις από την προηγούμενη μέρα σε ένα μπουκάλι και να το χορηγείς την επόμενη.

  Μια πρώτη σύγκριση: εμφιαλωμένο ή βρύσης;
  Η απάντηση θα μπορούσε να είναι μονολεκτική: ασφαλές. Γιατί αυτό που ψάχνουμε όλοι είναι το νερό που δεν θα μας δημιουργήσει προβλήματα υγείας. «Το νερό της Αττικής θεωρείται από τα καλύτερα της Ευρώπης», λέει η κ. Πούλια. «Βέβαια, τα τελευταία χρόνια πολύς λόγος γίνεται για την ασφάλεια και την ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια μας από αυτό το δίκτυο. Η παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών, χημικών, τοξικών και καρκινογόνων ουσιών στο νερό του δικτύου, η ύπαρξη δυσοσμίας καθώς και χώματος ή σκουριάς στους σωλήνες δημιουργούν αίσθημα ανησυχίας και δυσπιστίας στο καταναλωτικό κοινό. Στην περίπτωση αυτή, το εμφιαλωμένο νερό αποτελεί μια πολύ πιο ασφαλή λύση, με δεδομένη τη σταθερή του σύσταση και τους αυστηρούς ελέγχους που αφορούν στην ασφάλεια του».

  «Η ασφάλεια που παρέχεται με την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού», σημειώνει ο κ. Μαρούλης, «εξαρτάται από την πηγή του νερού, τις συνθήκες υγιεινής που τηρούνται στο εμφιαλωτήριο και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά τη διακίνηση και την αποθήκευση του εμπορεύματος. Το πλαστικό μπουκάλι, που περιέχει το εμφιαλωμένο νερό, μπορεί να αποτελέσει έναν επιπρόσθετο κίνδυνο, καθώς η παραμονή σε υψηλές θερμοκρασίες ευνοεί τη μετανάστευση επικίνδυνων οργανικών ενώσεων από αυτό προς το νερό. Τελικά, ένα κατάλληλα φιλτραρισμένο και ελεγμένο νερό βρύσης μπορεί να αποτελέσει εξίσου ασφαλή επιλογή με ένα καλής ποιότητας εμφιαλωμένο νερό».
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το καλύτερο να δίνεις νερό βρύσης αφού έχεις βάλει κάποιο φίλτρο στην βρύση σου και για σας τους ίδιους. Γενικά είμαι κατά των εμφιαλωμένων, γιατί δεν είναι θέμα μόνο της πηγής απ' όπου προέρχεται αλλά και της διαδικασίας φύλαξης σε όλους του επιμέρους διακινητές του.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νομίζω πως αυτό που είπε κι PAIANAS είναι και το σωστό... Αν πίνεις κι εσύ δώσε ... αν όχι είναι υπερβολή. Υπάρχει κι ένα θέμα σχετικά με το χλώριο στο forum.
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μωρέ τι νερό πίνουμε εμείς έπρεπε να έχει τίτλο!
   
 9. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Εγω δινω εμφιαλωμενο νερο στα δικα μου αφου τετοιο πινουμε κι εμεις. Το μονο μου θεμα ειναι οτι στερουνται μεταλλικα στοιχεια που εχει το νερο βρυσης αλλα δεν πινουν τοσο χλωριο. Επισης το νερο μας εδω ειναι αρκετα σκληρο οποτε αγοραζουμε. Εχουμε και φυσικες πηγες αρκετες αλλα ακομη δεν αξιωθηκα να παρω εναν αποστειρωτη ποσιμου νερου.
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το χλώριο είναι το μικρότερο κακό και το πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο το θέμα είναι οι σκληρότητες του νερού και τα βαρέα μέταλλα σε κάποιες περιοχές. Οι κατά τόπους υπηρεσίες ύδρευσης έχουν αναρτημένες τις τιμές αυτές. Πάντως στην Αττική το μόνο θέμα είναι το χλώριο κι αυτό αντιμετωπίζεται απλά αν αφήνουμε το νερό γύρω στις τρεις ώρες πριν το προσφέρουμε. Γιατί και το συσκευασμένα νερά δεν είναι πάντα το καλύτερο.
   
Φόρτωση...