Μπορει να παθει εύκολα ενα Lovebird ψιττακκωση;

Συζήτηση με θέμα Μπορει να παθει εύκολα ενα Lovebird ψιττακκωση;, που ξεκίνησε από Alexandros K, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 22 Οκτ 2015.

 1. Καλημερα στην ομαδα. Εδω και μια εβδομαδα θελω να παρω ενα Lovebird περιπου 6 μηνων αλλα ο μοναδικος παραγωντας που με εμποδιζει ειναι η μαμα μου για τον λογο της ψιτακκωσης. Το πουλι θα ειναι απο εκτροφεα και ειναι μεσα απο το σιτε. Το πουλι κατα ποσο ευκολο ειναι να παθει ενα Lovebird ψιτακκωση και συνανταται συχνα στα πουλια η ειναι σπαιο φαινομενο; Ποσοι απο σας εχεται νατιμετωπισει τετοι φαινομενο στα χρονια που εχεται παπαγαλους; Και τελος αν το πουλι πηγαινει για τσεκ απ στον γιατρο καθε εξι μηνες θα μπορω να εχω μια ισορποιημενη υγεια, το πουλι θα ταιζεται με συσκευασμενη τροφη και θα υπαρχουν πολυβιταμινες στο νερο καθε 15 μερες και αυγοτροφη συσκευασμενη, με τετοια διατροφη και τακτικο τσεκ απ και καθημερινη υγιενη του κλουβιου θα μπορεσει να κολλησει ψιτακωση(δεν υπαρχουν αλλα πουλια στο σπιτι μιας και θα ναι το μοναδικο);
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η εμφάνιση της ασθένειας είναι πολύ σπάνια στον άνθρωπο. Μας απασχολεί όμως επειδή πρόκειται για ασθένεια που μπορεί να μεταφερθεί από τα πουλιά στον άνθρωπο, ακόμη και αν αυτό είναι σπάνιο.
  Η σωστή και τακτική καθαριότητα και η σωστή φροντίδα των πουλιών μειώνουν τον κίνδυνο να κολλήσει το πουλί καταρχήν και κατά δεύτερον τη μικρή πιθανότητα να μεταφερθεί η ασθένεια στον άνθρωπο.

  Να πούμε επίσης ότι η ασθένεια που λέμε ψιττάκωση δεν συναντάται μόνο στους παπαγάλους αλλά και σε άλλα πουλιά μεταξύ των οποίων είναι οι σπίζες, τα οικόσιτα (κότες πάπιες κ.λπ.), τα περιστέρια κ.α.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 10 Ιουλ 2016
Φόρτωση...