Μπορεί το πριονίδι να πιάσει ψείρες;

Συζήτηση με θέμα Μπορεί το πριονίδι να πιάσει ψείρες;, που ξεκίνησε από panagiotis2014, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 7 Ιουν 2016.

alicedros
Best Answer alicedros, 7 Ιουν 2016
Μόλις έχασα τα μικρά Αυτό έγινε φέτος?? πείρα τ κλουβιά και τα ψεκασα με ψιροσκονη το ίδιο και τις φωλιές και τις τσοχες. Θεωρώ πως οι ψείρες δεν... Ολόκληρο το Post
 1. panagiotis2014

  panagiotis2014 PB New Member

  Στα κλουβιά έχω πριονίδι και μέσα έχω μικρά μορακια 2 ημερών. Μπορεί να πιασει ψείρες το πριονίδι και να χάσω παλι τα μικρά;
   
 2. Best Answer:
  Post #332377 by alicedros, 7 Ιουν 2016
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πότε είχες ψείρες? Πότε τα έχασες? Και τι έκανες για να τις αντιμετωπίσεις?? Κόκκινη ή μαύρη ψείρα?? (Ανάκριση :p )
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σε οτιδήποτε σκοτεινό και υγρό μπορείς να τις συναντήσεις.. όχι όμως σε αδρανή υλικά ...
  Τουλάχιστο έτσι πιστεύω.
   
 5. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Απο πού πήρες το πριονίδι;
   
 6. panagiotis2014

  panagiotis2014 PB New Member

  Λοιπον τα μικρά τα έχασα επειδή είχα ξύλα που βρεικα πεταμενα. Μόλις έχασα τα μικρά πείρα τ κλουβιά και τα ψεκασα με ψιροσκονη το ίδιο και τις φωλιές και τις τσοχες. Το πριονίδι το αγωρασα απο ενα μαγαζί αλευρά. Δεν ξέρω τι ειδους ηταν η ψείρα
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Αυτό έγινε φέτος??

  Θεωρώ πως οι ψείρες δεν έχουν πεθάνει μόνο με ψειροσκόνη και δε θα έπρεπε να συνεχίσεις την αναπαραγωγή.. Η ψείρα για να φύγει εντελώς θέλει δραστικά μέτρα. Και η ψειρόσκονη κάνει μόνο για πρόληψη σε νεοσσούς και φωλιές... Λυπάμαι που στο λέω Παναγιώτη, αλλά ακόμα μπορεί να χάσεις μικρά από τις ψείρες που έχεις ακόμα στο χώρο που έχεις τα πουλιά σου...

  Την έβλεπες την ημέρα να περπατάει πάνω στα πουλιά σου?? Ή την έβρισκες κρυμμένη σε γωνίες του κλουβιού και κάτω απ την τσόχα της φωλιάς??
   
 8. theodr

  theodr PB Member

  Παρακολουθώ διάφορα θέματα και αναρωτιέμαι πως είναι δύσκολο να φροντίζεις σωστά ένα καναρίνι.
  Nα προτείνω εκτός από το πως τα ταΐσουμε ένα καναρίνι με σύριγγα να διαβάσουμε με μεγάλη προσοχή θέματα που θα βρούμε εδώ.

  Το διάβασμα δεν κάνει κακό !!!
   
 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τα πάντα μπορούν να πιάσουν πρόσκαιρα ψείρες. Οι ψείρες είναι έντομα, παράσιτα που παρασιτούν ζωντανούς οργανισμούς, αφού τρέφονται είτε από το αίμα τους είτε από προϊόντα του όπως είναι οι τρίχες, τα φτερά κ.λπ.

  Το πριονίδι μπορεί να προσφέρει ένα καλό καταφύγιο σε κάποια είδη ψείρας ή ακάρεων (το κόκκινο άκαρι συγκεκριμένα) που δεν ζουν μόνιμα επάνω στον ξενιστή αλλά αποσύρονται για κάποιες ώρες (συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας) στον περιβάλλοντα χώρο και δρουν τις νυχτερινές ώρες.

  Επομένως, τα πριονίδια δεν κινδυνεύουν από την ψείρα, αλλά εάν αντιμετωπίζουμε σχετικό πρόβλημα στα πουλιά μας, το πριονίδι στον πάτο των κλουβιών μπορεί να γίνει η καλύτερη κρυψώνα στο έντομο που μας δημιουργεί το πρόβλημα.
   
Φόρτωση...