Μπορεί η απομάκρυνση των αυγών να επηρρεάσει την ψυχολογία του πουλιού;

Συζήτηση με θέμα Μπορεί η απομάκρυνση των αυγών να επηρρεάσει την ψυχολογία του πουλιού;, που ξεκίνησε από Νίκος Υ, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 8 Απρ 2016.

 1. Συνεπώς αν δεν θέλω αναπαραγωγή, δεν βάζω φωλιά, η Χαρούλα γεννάει ούτως ή άλλως όπου να ναι, και τα αυγά τα πετάω είτε ένσπορα(κρίμα όμως),είτε άσπορα. Υπάρχει περίπτωση η απομάκρυνση των αυγών να επιρρεάσει την ψυχολογία του πουλιού; (Όλα του γάμου δύσκολα τελικά και η νύφη ........:p:oops:!
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Με ποιον τρόπο να την επηρεάσει; Να συμβεί τι, να πάθει τι το πουλί δηλαδή;
   
 3. Σκεφτόμουν μήπως από την επιθυμία της να κλωσσήσει τα αυγά, η απομάκρυνση τους της δημιουργούσε εκνευρισμό. Αλλά μάλλον όχι από ότι καταλαβαίνω.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μέχρι τώρα άσπορα θα ήταν αφού δεν είχε ζευγάρι. Αλλά και τώρα που είναι μικρό το αρσενικό.
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν θα πάθει τίποτα. Πρόβλημα θεωρείται όταν μια ενέργεια μας έχει τέτοιες επιπτώσεις στο πουλί που μπορεί να μας χαλάσει την αναπαραγωγή. Η δική σου ανησυχία δεν έχει να κάνει με κάτι τέτοιο.

  Όπως είπα, δεν πιστεύω ότι θα πάθει τίποτε ούτως ή άλλως, αλλά εφόσον μας ανησυχεί το ότι διακόπτουμε συνεχώς την προσπάθεια των πουλιών να συνεχίσουν την αναπαραγωγή τους επειδή δεν θέλουμε να τα αναπαράγουμε, μπορούμε απλά να σταματήσουμε να δημιουργούμε συνθήκες αναπαραγωγής που ενεργοποιούν τα ένστικτα τους.

  Συγνώμη αν ακούγομαι κάπως κυνικός αλλά καμιά φορά οι απαντήσεις σε κάποια πράγματα είναι τόσο απλές. Αν δεν θέλουμε αναπαραγωγή, δεν βάζουμε τα πουλιά μαζί. Επίσης, δεν δημιουργούμε στο χώρο συνθήκες που τους δίνουν την αίσθηση της άνοιξης ή του καλοκαιριού και τελειώνει η υπόθεση.
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Είναι παπαγαλάκια και τα έχουμε συνήθως μαζί στο κλουβί.
  Μπορείς βέβαια και να βάλεις φωλιά όταν δεις το πρώτο αυγό και να την αφαιρέσεις σε καμιά δεκαριά μέρες όταν θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και θα έχουν μειωθεί οι ορμόνες της. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.
   
 7. Σταύρο δεν βλέπω τίποτα κυνικό στην απάντηση σου, συμφωνώ ότι τα πράγματα πολλές φορές είναι πολύ απλά. Επειδή ποτέ δεν είχα ζευγάρι, θεωρώ εύλογο να υπάρχουν κάποιες απορίες, έστω και απλές. Επειδή τα Μπάτζι είναι κοινωνικά πουλιά, και απο την στιγμή που είχα δύο, θεώρησα καλό να τα βάλω μαζί να έχουν παρέα και πραγματικά βλέποντας την συμπεριφορά τους νομίζω ότι έκανα το σωστό. Τώρα από την στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς δεν θα τους βάλω φωλιά.
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τώρα η φάση σου είναι παρατήρηση, χαρά, διάβασμα .
  Είσαι και μερακλής εσύ δεν σε φοβάμαι :)
   
 9. Μαρία μου σ ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση! Να ξέρεις πάντως ότι αν δεν διάβαζα εδώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας , αρκετά πράγματα θα τα έκανα λάθος από άγνοια. Και πίστεψε με δεν το λέω για να χαϊδέψω αυτιά ούτε για να σας καλοπιάσω!
   
 10. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Το ιδιο εκανε η πλειοψηφια των μελων. Κανεις μας δε γεννηθηκε με γνωσεις εστω κ αν καποιοι το πιστευουν! Ολοι καναμε λαθη, και βλακωδη λαθη! Αλλα μαθαινουμε!
   
Φόρτωση...