Πρόσφατα

Μπερδευτηκα!

zefyri

PB New Member
Thread starter #1
Όντως εδώ μέσα μπορεί εύκολα κάποιος να βρει ότι θέλει, αρκεί να διαθέσει λίγο χρόνο για να ψάξει! Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος να μπερδευτεί, όπως συνέβη και με μένα. Επειδή απέκτησα τρία μικρά που ήδη βρίσκονται στην 25 ημέρα της ζωής του, μήπως γνωρίζεται πότε πρέπει να τα αποσπάσω από τον πατέρα τους; Ενημερωτικά η μαμά κανάρα εκκολάπτει τέσσερα νέα αυγά, χωρίς να την ενοχλούν τα άλλα μέλη της οικογένειας! Κάποιοι λένε στις 28 ημέρες, κάποιοι σε ένα μήνα, άλλοι σε 45 μέρες και δεν ξέρω ειλικρινά τι να κάνω και πότε να τα βγάλω από την επιτήρηση του πατέρα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το ενδιάφέρον σας!
 
#3
Παρατήρησέ τα και κοίτα άν τρώνε μόνα τους αυγοτροφή, ή ψιλοτσιμπάνε κάποιους σπόρους, και πίνουν νερό. Με την παρατήρηση μπορείς να δείς ότι κάποια από αυτά το κάνουν. Αυτά μπορείς να τα χωρίσεις. Αν πάλι δείς ότι κλαίνε πάει να πεί ότι δεν έχουν αρχίσει να το κάνουν αυτό, οπότε τα επιστρέφεις για λίγο πίσω. Δεν είναι οι 21, 25, 30 ή 45 μέρες ορισμός. Άλλα μαθαίνουν πιό γρήγορα κι άλλα πιό αργά.
Φιλικά,
 

zefyri

PB New Member
Thread starter #5
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το ένα τρώει σποράκια και δείχνει "προχωρημένο" σε αντίθεση με τα δυο αδελφάκια του που τρώνε από τον πατέρα τους!
 
#6
Σύνηθως μετά τις 28-30 μέρες και εφόσον δεν ενοχλούν τη θηλυκιά στο κλώσσιμα της νέας φωλιάς, δοκιμάζουμε να τα πάμε σε άλλο κλουβί για λίγες ώρες. Αν δούμε ότι τρώνε μόνα τους τα αφήνουμε εκεί. Αν δούμε ότι "στεναχωριούνται" τα επιστρέφουμε πίσω.
Συμφωνώ με τον Γίωργο, άλλα τρώνε νωρίτερα και άλλα αργότερα. Πρέπει να τα παρατηρήσεις για λίγο.
 
Top Bottom