Μπερδευτηκα!

Συζήτηση με θέμα Μπερδευτηκα!, που ξεκίνησε από zefyri, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 14 Απρ 2008.

 1. zefyri

  zefyri PB New Member

  Όντως εδώ μέσα μπορεί εύκολα κάποιος να βρει ότι θέλει, αρκεί να διαθέσει λίγο χρόνο για να ψάξει! Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος να μπερδευτεί, όπως συνέβη και με μένα. Επειδή απέκτησα τρία μικρά που ήδη βρίσκονται στην 25 ημέρα της ζωής του, μήπως γνωρίζεται πότε πρέπει να τα αποσπάσω από τον πατέρα τους; Ενημερωτικά η μαμά κανάρα εκκολάπτει τέσσερα νέα αυγά, χωρίς να την ενοχλούν τα άλλα μέλη της οικογένειας! Κάποιοι λένε στις 28 ημέρες, κάποιοι σε ένα μήνα, άλλοι σε 45 μέρες και δεν ξέρω ειλικρινά τι να κάνω και πότε να τα βγάλω από την επιτήρηση του πατέρα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το ενδιάφέρον σας!
   
 2. Kostas21

  Kostas21 PB Member

  Δεν υπαρχει λογος να μπερδευεσαι.Ειναι απλο μολις δεις τα μικρα σου να τρωνε σπορια(κτλ) δηλαδη να τρεφονται κανονικα τοτε και μονο θα τα βγαλεις.
   
 3. Παρατήρησέ τα και κοίτα άν τρώνε μόνα τους αυγοτροφή, ή ψιλοτσιμπάνε κάποιους σπόρους, και πίνουν νερό. Με την παρατήρηση μπορείς να δείς ότι κάποια από αυτά το κάνουν. Αυτά μπορείς να τα χωρίσεις. Αν πάλι δείς ότι κλαίνε πάει να πεί ότι δεν έχουν αρχίσει να το κάνουν αυτό, οπότε τα επιστρέφεις για λίγο πίσω. Δεν είναι οι 21, 25, 30 ή 45 μέρες ορισμός. Άλλα μαθαίνουν πιό γρήγορα κι άλλα πιό αργά.
  Φιλικά,
   
 4. aggel

  aggel PB New Member

  :)συμφωνω με τους υπολοιπους αλλα εγω εχω μαθει στις 35 μερες!
   
 5. zefyri

  zefyri PB New Member

  Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το ένα τρώει σποράκια και δείχνει "προχωρημένο" σε αντίθεση με τα δυο αδελφάκια του που τρώνε από τον πατέρα τους!
   
 6. SAKIS_X

  SAKIS_X PB New Member

  Σύνηθως μετά τις 28-30 μέρες και εφόσον δεν ενοχλούν τη θηλυκιά στο κλώσσιμα της νέας φωλιάς, δοκιμάζουμε να τα πάμε σε άλλο κλουβί για λίγες ώρες. Αν δούμε ότι τρώνε μόνα τους τα αφήνουμε εκεί. Αν δούμε ότι "στεναχωριούνται" τα επιστρέφουμε πίσω.
  Συμφωνώ με τον Γίωργο, άλλα τρώνε νωρίτερα και άλλα αργότερα. Πρέπει να τα παρατηρήσεις για λίγο.
   
Φόρτωση...