Μπανιο με ξιδι η με betadine καθε μηνα στα καναρινια

  • Θεματοθέτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  • Ημερομηνία
Σ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ

PB New Member
#1
μπανιο με ξιδι η με betadine! καθε μηνα εγω στα πουλια μου τους βαζω μια μπανιερα με νερο και ριχνω μεσα μερικες σταγονες ξιδι η betadine! πχ. σε ενε λιτρο νερο περιπου 10 σταγονες!αυτο βοηθαει πολυ στην απολυμανση του πουλιου και των παρασιτων και ειναι ακινδυνο εν πιουν! με αυτον το τροπο απολυμενω κλουβια και τους γυρο χορους!
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#2
Ξίδι στο νερό που κάνουν μπάνιο τα πουλιά βάζω και εγώ μερικές φορές, ως απωθητικό κατά των εξωτερικών παρασίτων, προληπτικά.

Όσον αφορά στο betadine τώρα, έχω την άποψη πώς 10 σταγόνες σε ένα λίτρο νερό δεν προσφέρουν τίποτα αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το betadine σκοτώνει μικρόβια κατά την επαφή, δεν είμαι σίγουρος αν κάνει το παραμικρό στα παράσιτα και επίσης δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι ακίνδυνο εφόσον το πιούν από τη στιγμή που συνιστάται μόνο για εξωτερική χρήση.

Συμφωνώ με το ότι θα μπορούσε κανείς να απολυμάνει με αυτό τα κλουβιά και τους γύρω χώρους αλλά και πάλι πιστεύω πως υπάρχουν πολύ πιο πρακτικά και πιο αποτελεσματικά προϊόντα για το σκοπό αυτό. Θεωρώ πως το betadine είναι πολύ αποτελεσματικό στην απολύμανση περιοχών με περιορισμένη έκταση εφόσον χρησιμοποιηθεί αδιάλυτο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο χρωματίζει την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται.
 
Top