Μπαμπάς ξεπουπουλιαζει το μικρό

Συζήτηση με θέμα Μπαμπάς ξεπουπουλιαζει το μικρό, που ξεκίνησε από tassos, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Μαρ 2014.

 1. tassos

  tassos PB New Member

  Καλημέρα σε ολους! Συμβαίνει ένα περίεργο και πρωτόγνωρο για μένα πράγμα. Ενώ η κανάρα κλωσσαει για δεύτερη φορά(έφτιαξε κανονικά φωλιά με νήμα που της έβαλα εγώ) ο πατέρας τραβάει φτερά και πούπουλα απο το μικρό μέσα απο το χωρισμα! Αφού το ταισει ξεκινάει. Είδα σήμερα οτι το έχει αφήσει χωρίς ουρά. Το μικρό ειναι 22 ημερων και δεν έχω δει να τσιμπάει τίποτα ακόμα μόνο του αλλιώς θα απομακρυνα τον κάναρο. Χθες δε, του τραβούσε φτερό και κελαηδούσε κιολας! Πορωνοτανε! Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό ρε παιδιά;
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Πόσες μέρες κλωσάει η κανάρα τη δεύτερη φωλιά;
   
 3. tassos

  tassos PB New Member

  3 μέρες έχει που κλωσσαει.
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Βάλε χώρισμα από την μία μεριά τους γονείς και από την άλλη το μικρό.. Λογικά θα το ταΐζουν από το κάγκελο.. Βάζε καθημερινά στο μικρό αυγοτροφη να τσιμπάει και να τρώει.. Ακόμη και ένα αυγό να βράσεις και να το κάνεις κρέμα μαζί με νερό κάνει!
   
 5. tassos

  tassos PB New Member

  Μα έτσι τα εχω εδώ και μέρες. Οι γονείς στη μία πλευρά είναι και το μικρό από την άλλη. Μέσα από τα κάγκελα το τσιμπάει όταν είναι αυτό κοντά.
   
 6. Θα πρότεινα να μην αλλάξεις τίποτα. Όσο περισσότερο τρώει μόνο του το μικρό τόσο λιγότερο θα του επιτίθεται ο πατέρας. Μόλις καταλάβεις ότι ο απογαλακτισμός έχει ολοκληρωθεί το απομακρύνεις οριστικώς από τους γονείς.
   
Φόρτωση...