Πρόσφατα

Μπάνιο, καθαρισμα κλουβιού κατά την περίοδο ζευγαρώματος

Θεματοθέτης #1
Θα ήθελα να ρωτήσω τα έμπειρα με την διαδικασία της αναπαραγωγής μέλη αν κατά την περίοδο ζευγαρώματος/αναπαραγωγής είναι καλό να βάζουμε μπανιέρα στο κλουβί και αν ο καθαρισμός του κλουβιού θα πρέπει να γίνεται με την ίδια συχνότητα με πριν.Επίσης η φωλιά θα πρέπει να καθαρίζεται από εμάς ή η κανάρα θα φροντίζει για αυτό?

Σας ευχαριστώ πολύ
 

mgerom

Honored Member
#2
-Φροντίζω και εκτρέφω καναρίνια και γι' αυτά σου απαντώ.(οι καρδερίνες έχουν
κάποιες ιδιαιτερότητες,ας απαντήσουν οι γνώστες του είδους)
-Χρησιμοποιώ το μπανάκι συνεχώς 2-3 φορές την εβδομάδα,ακόμη και την χειμερινή περίοδο καθώς επείσης και την περίοδο της αναπαραγωγής. Μια μικρή διακοπή κατά την περίοδο του κλωσήματος και μέχρι την 15η ημέρα της ζωής των νεοσσών.Πάντως, πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν το ζητάει η κανάρα(πιτσιλίσματα στην ποτήστρα)την 13 προς 14 μέρα του κλωσήματος, το προσφέρω για λίγη ώρα, ούτως ώστε να μεταφερθεί ένα ποσοστό υγρασίας απο την κανάρα στα αυγά.Σπάνε πιό εύκολα απο τους νεοσσούς. Αν δεν το θέλει η κανάρα , κάνω έναν ελαφρό ψεκασμό στην τσόχα της φωλιάς.
--Ο καθαρισμός του κλουβιού πρέπει να γίνεται κανονικά, απλώς, χωρίς υπερβολές.
--Η φωλιά καλόν είναι να καθαριστεί μια φορά γύρο στην 6-7 μέρα απο την εμφάνηση των νεοσσών.Οσοι μάλιστα δακτυλιδώνουν έχουν, ούτως ή άλλως ,αυτήν την ευκαιρία. Αλλά αυτά καλόν θα είναι να τα λέμε στην εποχή τους ή μήπως σκέπτεσαι να ξεκινήσεις απο τώρα ζευγαρώματα ?
 

stzark

PB New Member
#5
Μια που ανοιχτηκε προωρα αυτο το θεμα, μπορει καποιος να αναφερει τις ιδιαιτερότητες που εχουν οι καρδερίνες οσο αφορα το μπάνιο και το καθαρισμα του κλουβιού κατά την περίοδο της αναπαραγωγης ;
 

CostasL

PB New Member
#6
Οταν η αναπαραγωγη γινεται σε ελεγχομενο περιβαλλον (κλουβι και οχι τεραστια κλουβα καποιων τετραγωνικων) δεν υπαρχει καμμια διαφορα. Ειδικα οταν η θηλυκια ειναι εξοικειωμενη με την παρουσια του εκτροφεα τοτε δεν φοβομαστε τιποτα. Βεβαια αυτο αφορα τον κανονα και οχι τις εξαιρεσεις,οπως αλλωστε και στις καναρες!
 
Top Bottom