Μικρόσωμο Φανέτο

P

PPIPIS

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2007
Μηνύματα
70
PB Points
4
Πόλη
Αθήνα
Πτηνά
Καναρίνια
Θα σας πειργράψω μια ιστορία που μου συνέβη πριν απο λίγες. Ο κολητός μου είναι ναυτικός σε ένα μικρό καραβάκι που κάνει ταξίδια στα παράλια της μεσογείου απο Ελλάδα έως Γαλλία. Στο τελευταίο του ταξίδι καθώς κατευθυνότανε απο Γαλλία προς Ιταλία τους έπιασε καταιγίδα με αποτέλεσμα πολλά μικρά πουλιά να βρίσκουνε καταφύγιο στο καράβι. Μου μίλησε για εκατοντάδες πουλιά. Πολλά απο τα οποία δεν είχαν δυνάμεις και πνίγονταν στην θάλασσα. Μέσα στο όλο σκηνικό ήρθε και ένα γεράκι το οποίο έκανε επιθέσεις στα πουλιά. Σε μία επίθεση του έπεσαν στο καράβι ένα φανέτο και ένα σκαθαράκι, Και τα 2 πουλιά τα έχω σε κλούβα αυτή τη στιγμή. Το σκαθαράκι είναι μιά χαρά και σε λίγες μέρες θα αφεθεί ελεύθερο Το φανέτο, είναι θηλυκό και ενώ δεν είναι τραυματισμένο δεν πετάει πολύ καλά. Γενικότερα τρώει και είναι και πολύ δραστήριο. Το θέμα είναι οτι συγκριτικά με τα άλλα φανέτα που έχω είναι πολύ μικρό σε μέγεθος και πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός έτους. Αναρωτιόμουνα εάν υπάρχει περίπτωση να είναι άλλο είδος φανέτου πιο μικρόσωμο. Επειδή μου έχει κινήσει το εδιαφέρον εάν κάποιος γνωρίζει για άλλα είδη φανέτων να με ενημερώσει...
 
M

mortal1

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2008
Μηνύματα
834
PB Points
35
Πόλη
Αιγάλεω
Eάν βάλεις μια φώτο θα είναι πιό εύκολο να σε βοηθήσει κάποιος.
 
Χ

Χαρης Πετριδης

PB New Member
Εγγραφή
28 Νοε 2007
Μηνύματα
532
PB Points
25
Πόλη
Ιωάννινα
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL 172
Η περιγραφή που κάνεις θα μπορούσε να ταιριάζει στο ορεινό φανέτο (Carduelis flavirostris pipilans) όπου το αρσενικό είναι πιο μικρόσωμο & δεν έχει κόκκινο στο στήθος.
Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχουν στη λεκάνη της Μεσογείου, θεωρητικά τουλάχιστον.
Αν βρεις τι είναι, θα ήταν ενδιαφέρον να το γράψεις.
 
P

PPIPIS

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2007
Μηνύματα
70
PB Points
4
Πόλη
Αθήνα
Πτηνά
Καναρίνια
Κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο θα ανεβάσω φώτο. Είναι στο μέγεθος του λούβαρου. Αν καταφέρω να τα βάλω δίπλα δίπλα θα καταλάβαιτε. Σίγουρα είναι κάποιο άλλο είδος αρκεί να μάθω τι?
 
Top