Μια δυσάρεστη ιστοριούλα, με αίσιο τέλος

Συζήτηση με θέμα Μια δυσάρεστη ιστοριούλα, με αίσιο τέλος, που ξεκίνησε από Χρήστος Γκάφ., στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 5 Φεβ 2016.

 1. Καλησπέρα,καλή χρονιά.
  Έχω να γράψω πολύ καιρό αλλά με το συμβάν της προηγούμενης Κυριακής θεώρησα ότι πρέπει να το αναφέρω.Καταρχάς τον Ιουλίου είχα ένα δυσάρεστο συμβάν τον θάνατο της θηλυκιάς κανάρας μου.
  Έπειτα από αυτό αγόρασα ένα θηλυκό καναρίνι την ίδια μέρα [​IMG] το οποίο όπως βλέπετε τώρα το έχω εξοικειώσει με το να κάθετε πάνω στο χέρι μου.Το καναρίνι ονομάζεται πικουλίνα.Τον Σεπτέμβρη αγόρασα και ένα ακόμα αρσενικό άσπρο τον Άρη. τα καναρινιά μου έγιναν δυο.Το εξοικείωσα και εκείνο και έμαθε να πετάει.Την θηλύκια θα την χαρακτήριζα ατίθαση αφού κάθε φορά που τα βάζω μαζί τον τσιμπάει.Τον Αρη τον διαλέξαμε γιατί στην κλούβα που ήταν με τα υπόλοιπα πουλάκια δεν υπήρχε η ουρά του αφού του την τσιμπαγανε,είναι πολύ αγαθός και κάλος και κάθε φορά που παίρνω την πικουλινα από το κλουβί της αρχίζει και τρελαίνεται κάνοντας διάφορα ο Αρης.

  Η αδερφή μου δυστυχώς είναι ακόμα μικρή και τα πειράζει πολύ βγάζοντας τα και 4 φορές την μέρα έξω από το κλουβί τους.2 φορές όταν η Μητέρα μου έκανε δουλειές και είχε ανοικτά τα παράθυρα η Αδερφή μου έβγαλε την Πικι από το κλουβί και εκείνη έφυγε από τα χέρια της κατευθυνόμενη προς την μπροστινή μπαλκονοπορτα.Την πρώτη φορά εγώ ήμουν δίπλα στην πόρτα και αντί να φύγει ήρθε και έκατσε δίπλα μου.Την δεύτερη έφυγε βγήκε έξω άλλα έξω ήταν το κλουβί του Άρη με αυτόν μέσα με αποτέλεσμα να πάει εκεί και να μην φύγει.Την Κυριακή λοιπόν έγινε το ίδιο πράγμα με τον Άρη από την πίσω μπαλκονοπορτά.Επειδή το κλουβί του και της πίκης με αυτήν μέσα ήταν στο μπαλκόνι του σαλονιου με κλειστή την μπαλοκονοποτρα το καναρίνι τρομαγμένο(αφού φοβάται λίγο ) έφυγε από την πόρτα του δωματίου του πίσω και πετώντας βρέθηκε να πετάει από τέτοιο ύψος [​IMG] και να καταλήγει απέναντι πίσω από τα δεντρά [​IMG]
  Δεν κουράστηκε καθόλου μιας και πετάει καθημερινά πάρα πολύ!.Η Μητέρα μου καθώς ήταν έξω εντόπισε το τελευταίο πέταγμα του Άρη και μου είπε ότι ήταν από εκεί πίσω.Εγώ κατέβηκα γρήγορα κάτω και βρέθηκα μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα στο σημείο εκείνο,και τον είδα να πετάει γύρω από μια λεμονιά και στο τέλος να κάθετε και σε ένα φύλο της.Μάλιστα άρχισα να του μιλάω και αυτός ξεκίνησε να τραγουδά.Είπα στην γιαγιά μου να φέρει γρήγορα την Πίκι με το κλουβί της και εγώ ανέβηκα την μάντρα και πήγα στα πράσινα τα κάγκελα.Από εκεί πήρα το καναρίνι και κατευθύνθηκα προς το σημείο για δεύτερη φορά μόνο που ο Άρης είχε ήδη έρθει δίπλα από εμένα και έκανε κύκλους γύρω από εμένα και το κλουβί και στο τέλος πήγε στο κλαδί της ξεραμένης συκιάς.Εκεί πλησίασα πολύ αργά άνοιξα την πόρτα της πικη και π 'Αρης μπήκε μέσα!Και τελείωσε αυτή η Ιστορία.Την Τρίτη αγοράσαμε ένα ακόμα αρσενικό καναρίνι το οποίο φαίνεται να μαθαίνει πολύ γρήγορα.[​IMG]
  Έχω τώρα λοιπόν τρεις φίλους στην οικογένεια! :)


  [​IMG] ΑΡΗΣ[​IMG] ΠΙΚΙ[​IMG] ΕΡΜΗΣ
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μάλιστα, τέλος καλό όλα καλά!
  Όμορφα τα πουλάκια σου και να σου ζήσουν!
  Βλέπω όμως πως δεν κράτησες καθόλου καραντίνα για το νέο πουλάκι και εύχομαι να είναι καλά και να μην σου δημιουργήσει πρόβλημα η αμέλειά σου αυτή.
  Τώρα, θα έλεγα αντί να ασχοληθείς με την εκπαίδευση των καναρινιών, θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο πιο μεθοδικά και έξυπνα με την εκπαίδευση της αδελφούλας σου, για να αποφύγεις νέες περιπέτειες στο μέλλον.
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Χρήστο σ ευχαριστούμε που μοιράστηκες την ιστορία αυτή μαζί μας!!

  Λυπάμαι που έχασες το πρώτο θηλυκό πουλάκι σου!! Αλλά μου κάνει εντύπωση που τα εξημερώνετε όλα τα καναρίνια!! Τόσο εύκολα και γρήγορα... ενήλικα καναρίνια! Τι να πω μπράβο σας!!! Είναι και τα 3 πανέμορφα και να τα χαίρεστε! :)

  Απλά 2 φορές έγινε η ατυχία/απροσεξία και έφυγε κάποιο πουλάκι σας δεν βάλατε όμως μυαλό.... την επόμενη φορά μπορεί μπροστά στα μάτια σας να γίνει θύμα μιας γάτας γι αυτό να προσέχετε πάρα πολύ!!!!!! Ακόμα και πάνω στο τζάμι να χτυπήσει μπορεί να πεθάνει κάποιο απ τα μικρά σου! Δε θέλω να είμαι αρνητική αλλά οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί και τα καναρίνια πολύ ευαίσθητοι οργανισμοί!! Ίσως να τα βάλετε τα κλουβιά πιο πάνω να μην τα φτάνει η αδελφούλα σου.. Και να μην τα αφήνετε τόσες ώρες έξω.. Και φυσικά πάντα να είσαστε παρόντες!!! Διάβασε αυτό για τις πτήσεις μέσα στο σπίτι:

  Και αυτό για την καραντίνα: https://petbirds.gr/articles/Καραντίνα-στα-πουλιά.187/

  Θα τα ζευγαρώσετε φέτος?? Ή όχι? Τα αρσενικά δεν μαλώνουν?
   
Φόρτωση...