Μην πιανετε καρδερινες άγριες και γενικοτερα άγρια πουλιά

Συζήτηση με θέμα Μην πιανετε καρδερινες άγριες και γενικοτερα άγρια πουλιά, που ξεκίνησε από δημητρις113, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 11 Ιουλ 2016.

 1. Μην πιανετε καρδερινες άγριες και γενικοτερα άγρια πουλιά και ειδικότερα τους μήνες τις αναπαραγωγής! Έτσι και εσείς συμβαλλετε στην καταστροφη του φυσικού περιβάλλοντος και χωρίς να το καταλαβαίνετε!!
  **Όταν πιανετε μια θηλυκή καρδερινα στην περίοδο της αναπαραγωγής :
  1. Σκοτώνετε μια φωλιά με πουλάκια!
  2. Αυτή η καρδερινα θα πεθάνει από την θλίψη της γιατί θα σκέφτεται οτι έχει αφήσει τα πουλάκια μόνα τους και ότι θα είναι φιλακισμενη σε ένα μικρό κλουβί για το υπόλοιπο της ζωής της χωρίς την διατροφή που της αρμόζει!
  Γιαυτό μην πιανετε άγρια και κάντε αυτό που έχουν κάνει και στο βίντεο https://www.facebook.com/Karderina.officialpage/ έτσι ώστε θα ακούτε που θα κελαηδανε τα άγρια χωρίς να είναι στο κλουβί και ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες ειδικότερα σε ορινες περιοχές δεν υπάρχει άφθονη τροφή για τα άγρια και εάν αφήνετε λίγους σπόρους σε μέρη με πολλά άγρια πουλιά θα διευκολυνετε την ζωή τους!!
  Πιστεύω αυτά τα λόγια να σας προβληματισαν!!
   
 2. Πέρα από το βίντεο αυτή η σελίδα έχει και ένα σωρό υπέροχα πιασμενα καρδερινακια!:)
   
 3. η σελιδα μπορει να εχει μια φωτο αλλα αμα μπεις και διαβασεις λεει πολλα και σωστα πραγματα
   
 4. Δεν έχει μια φωτο αλλα περισσότερες!
  Πιο είναι το σωστό? Που δείχνει πιασμενα καρδερινακια με σχόλιο του στυλ "θαυμάστε το " Η "η φοβερή κερασουλα καρδερινα? "!και μας παρουσιάζει μόνο τα major ως εκτροφής!
  Το βιντεο,δεκτό αλλα δεν μπορεί να μην δεις και παρακάτω!
   
 5. δεν ειναι δικια μου η σελιδα απλα την ειδα στο φεις ειδα ενα μηνυμα σωστο και το ανεβασα εδω
   
 6. Εννοείται και δεν είναι δικιά σου.με αυτόν τα εχω όχι με σένα.σε σενα αναγνωριζω τις αγνες προθεσεις σου.Δυστυχώς καρδερίνες και Facebook είναι μεγάλη πληγή! ευτυχώς που δεν έχω....
   
 7. Κώστα, είδες φωτογραφίες που προτρεπουν για κάτι άσχημο; Όσες κοίταξα, σαν εκτροφής μου φάνηκαν. Εκτός μερικές που είχε μεγάλα πουλια, καλά βαμμένα, αλλά τα πόδια τους δεν φαινόταν.
   
 8. Γρηγορη εαν παρατηρήσεις εχει ενα σωρό πουλια που η μασκα τους ειναι πιασμενου πουλιού,όπως και μαύρα πόδια.
  Αυτός που τις έβαλε πιθανών να μην το γνώριζε γιατί αυτές οι φωτογραφίες κυκλοφορούν παντού.αλλά δεν παύει να είναι πουλια πιασμενα.Δεν είπα ότι είναι άσχημο,απλά λέω αυτό που βλέπω.
   
 9. Ναι, αυτό το επισημανα και εγώ. Έλεγα για τα μικρά πιο πολύ. Το ότι ανεβάζουν φωτογραφίες πιασμενων είναι το άσχημο
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ίσως αυτός που προωθεί την σελίδα και τις ιδέες της δεν είναι "μπασμένος" στο βρώμικο παιχνίδι. Κι εγώ αν αποφάσιζα να κάνω μια "εκστρατεία" ιδεών, έτοιμες φωτογραφίες από το internet θα αντλούσα και λόγω άγνοιας αυτών των λεπτομερειών που λέτε, ίσως βρισκόμουν εκτεθειμένη. Το θέμα είναι επί της ουσίας προωθεί σωστές αντιλήψεις;
  Ίσως πρέπει να ενημερωθεί.
   
Φόρτωση...