Με τι χρώμα θηλυκό καναρίνι να ζευγαρώσω φλώρο εκτροφής;

Συζήτηση με θέμα Με τι χρώμα θηλυκό καναρίνι να ζευγαρώσω φλώρο εκτροφής;, που ξεκίνησε από Dimitris.P, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 29 Δεκ 2015.

kostaspap
Best Answer kostaspap, 29 Δεκ 2015
Δημήτρη μου είναι όντως φανταστικά πουλιά με υπέροχη μεταλικη ηχητική χροιά η οποία εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο και αναδεικνύεται πιο πολύ αν το... Ολόκληρο το Post
 1. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  καλησπέρα φίλοι μου!!
  οι πιο πολλοί από σας γνωρίζεται πλέον πως το ενδιαφέρον μου όσον αφορά την εκτροφή και αναπαραγωγή τους,και αν όλα πάνε κατ'ευχήν,ακόμη και σε εκθεσιακό επίπεδο,το κέρδισαν τα καναρίνια gloster.
  κάποιος φίλος,βλέποντας τον τρόπο με το οποίο διαχειρίζομαι τα ζευγάρια που έχω αλλά και τις εγκαταστάσεις τους καθώς και την διατροφή τους,γνώστης και μεγάλος εκτροφέας υβριδίων με μεγάλες διακρίσεις ακόμη και σε παγκόσμιο διαγωνισμό,με παρότρυνε να ασχοληθώ και να ακολουθήσω και αυτό το επίπεδο εκτροφής,δίνοντας μου 2 πολύ καλούς φλώρους.Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι 100% σίγουρος για κάτι τέτοιο,δεν είμαι υπέρ αυτού,αλλά..
  ερώτηση 1η: με τι θηλυκό καναρίνι και τι χρώματος θα μπορούσα να τους ζευγαρώσω?
  ερώτηση 2η: αν τελικά καταλήξω να ασχοληθώ,πρέπει να τοποθετηθούν σε εντελώς διαφορετικό χώρο από τα gloster,ώστε να μην μπερδευτούν οι φωνές?
  σας ευχαριστώ εκ των προταίρων,φίλοι μου..
   
 2. Best Answer:
  Post #301462 by kostaspap, 29 Δεκ 2015
 3. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Ψήφοι: 1
  Δημήτρη μου είναι όντως φανταστικά πουλιά με υπέροχη μεταλικη ηχητική χροιά η οποία εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο και αναδεικνύεται πιο πολύ αν το διασταυρώσεις με ένα καναρίνι φωνής. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με το τι θέλεις εσύ, ένα φλωροκαναρο φωνής ή εμφάνισης; αν τώρα θέλεις εμφάνιση τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι ο φλώρος μεταδίδει στα νεογνά το πράσινο υβρίδιο. Οπότε κάποια παραδείγματα είναι:
  Φλώρος με κίτρινη καναρα τότε έχουμε πράσινο νεογνό με κίτρινο θώρακα και κίτρινες άκρες φτερών. Αντίστοιχα το ίδιο με κόκκινη καναρα, πράσινο σώμα με κόκκινο θώρακα και κόκκινες άκρες φτερών. Αντίστοιχα με καφέ κόκκινη καναρα τότε έχουμε πάλι πράσινο φλωροκαναρο με πορτοκάλι θώρακα και πορτοκάλι άκρες φτερών ενώ με λευκή καναρα τότε το αποτέλεσμα ειναι γκρίζα φλωροκαναρο και τέλος με μελανηνικη καναρα τότε πράσινο φλωροκαναρο με μελανηνικο θώρακα και άκρες φτερών. Ελπίζω να σε κατατοπισα όσο καλύτερα μπορούσα!

  Όσο αφορά τα γκλοστερ σου από την στιγμή που είναι ενήλικα νομίζω ότι δύσκολα θα αφομοιώσουν τους νέους ήχους τα μικρά τους αργότερα όμως Ναι οπότε κατά την περίοδο εκμάθησης των νεοσσών καλό είναι να είναι το καθε είδος σε διαφορετικούς χώρους.
   
  kostaspap, 29 Δεκ 2015
  Best Answer
  #2
 4. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  καλησπέρα,Κώστα καλέ μου φίλε!! το ήξερα πως η απάντηση σου θα με διαφώτιζε πάρα πολύ,τα κατάλαβα όλα..όντως είναι φανταστικά πουλιά με φωνή υψηλά διαπεραστική,δεν ξέρω όμως,αν και τα χάζεψα το ομολογώ..κάτι με κρατά πίσω!!
  και από την άλλη,έχω τα καμάρια μου,τα glosterάκια μου,πιστεύω πως θα πάω πολύ καλά φέτος,κρίνοντας από τα ζευγάρια που έφτιαξα,σε λίγες μέρες θα μπούμε σε διατροφική προετοιμασία και..δεν θέλω να τα χαλάσω!!
   
 5. George98

  George98 PB Active Member

  μήπως να τα έβαζες με την Ελπίδα που είναι έτσι κι αλλιώς κοινό καναρινάκι ? 'η της έχεις βρει γαμπρό ?
   
 6. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Θα συμφωνήσω μαζί σου Δημήτρη από την στιγμή που έχεις τόσες πολλές και καλές προσδοκίες για τα γκλοστερ σου τότε δεν υπάρχει για τώρα τουλάχιστον λόγος να μπλέξεις με άγρια πτηνά που παρόλο που είναι Απ τα πιο εύκολα για εκτροφή σε σύγκριση με τις καρδερίνες για παράδειγμα που ανήκουν στη ίδια οικογένεια, δεν παύουν να είναι άγρια ωδικά πτηνά και να έχουν τις δικές τους διατροφικές ανάγκες.
   
 7. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  καλησπέρα,Γιώργο μου! η Ελπίδα,όσο μεγαλώνει αποκτά ένα πολύ όμορφο κίτρινο χιονέ φτέρωμα(θα προσπαθήσω αύριο να την βγάλω φωτό να τη δεις),είναι ιδιαιτέρως ζωηρή η μικρή,και έχει ήδη πάρει τον δρόμο της..(την περιμένει ο silver της Αλίκης).
  απλά θα ήθελα την γνώμη και τις εμπειρίες σας,έτσι θα είναι πιο εύκολο για μένα να διακρίνω τόσο το σωστό όσο και το λάθος σε μία τέτοια κίνηση..
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Κώστα μπορώ α πω εντυπωσιάστηκα με την απάντηση σου!!!! Αυτά όμως κατά πόσο είναι στάνταρ??? Νομίζω ότι δεν βγαίνουν πάντα με τέτοια χρωματικά χαρακτηριστικά οι απόγονοι έτσι δεν είναι?? Θεωρώ πως είναι όπως οι μίξεις των κοινών καναρινιών.. ή κάνω λάθος και οι χρωματικές αποχρώσεις των απογόνων με φλώρους είναι στάνταρ??

  Η νυφούλα μου έχει βρει τον καλύτερο!!! Δε θέλω να την βάλεις με φλώρους χαχαχα :p

  Δημήτρη μου μια ερώτηση... γιατί δεν κάνεις ζευγάρι τους φλώρους και θες να πας προς τα υβρίδια??
   
 9. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Αλίκη μου καταρχάς σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Τώρα όταν έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς τότε στάνταρ δεν υπάρχει ποτέ! Είναι όμως γεγονός ότι το πράσινο υβρίδιο του Φλώρου υπερισχύει της καναρα στους νεοσσούς και μπορώ με σιγουριά να μιλήσω για αποτέλεσμα συνένωσης Φλώρου με κίτρινη,κόκκινη και λευκή καναρα καθώς το έχω δει ο ίδιος.τώρα αν βάλεις έναν φλωρο με μια Ιζαμπέλλα η έναν αχάτη τότε ειλικρινά δεν γνωρίζω αν το φλωροκαναρο θα πάρει πρόσθετα χαρακτηριστικά, μακάρι κάποιος από την παρέα μας να μας πει αν το έχει δοκιμάσει.
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δηλαδή αν ζευγαρώσει ο πράσινος φλώρος με κίτρινη κανάρα είναι βέβαιο 100% πως ο νεοοσός που αθ προκύψει θα είναι πράσινος με θώρακα κίτρινο και τις άκρες των φτερών κίτρινες??? και γιατί να μην βγει κίτρινο με πράσινα μπαλώματα όπως τα κοινά καναρίνια?? Ή το παράδειγμα πράσινου φλώρου και λευκής κανάρας γιατί να βγουν με γκρίζα φτερά και όχι πράσινα με λευκά μπαλώματα??? Δεν σε αμφισβητώ προς Θεού Κώστα μου.. απλά αμφισβητώ το τόσο στάνταρ αποτέλεσμα που καταθέτεις.. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις έτσι... Χωρίς παρεξήγηση! :)
   
 11. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  Αλίκη, όχι δεν θα βάλω την Ελπίδα με φλώρο!! αφού έχουν λογοδοθεί ο silver και η Ελπίδα!
  πάντως ο αγαπητός φιλος Κώστας έχει δίκιο..το πράσινο του φλώρου υπερισχύει της κανάρας.
  θα μου επιτρέψετε όμως φίλοι μου να σας ανοίξω την καρδιά μου..βλέποντας τον χώρο,τα πουλιά του φίλου,τα βραβεία που έχουν μαζέψει και λέγοντας μου πόσο πιο εύκολο(και εδώ έχει δίκιο ο Κώστας..)είναι να διαχειριστώ υβρίδια και την αναπαραγωγή τους σε σχέση με τα gloster,γλυκάθηκα λιγάκι,αλλά κάτι μέσα μου με κρατάει πίσω..ίσως το ότι πρόκειτε για άγρια και έχω αλλη εικόνα μέσα μου γι αυτά!!
   
 12. alicedros

  alicedros PB Supporter

  χαχαχαχα κλαίω!! :D:D:D

  Αυτό είναι δεδομένο φίλε μου!! Δεν αμφισβήτησα αυτό!! Αμφισβήτησα το πόσο στάνταρ θεωρεί πως θα βγουν χρωματικά οι απόγονοι. Δλδ αν τον βάλεις με μια κίτρινη κανάρα θα είναι ο απόγονος πράσινος με κίτρινο θώρακα? κι αν βγει όλος πράσινος?? ή πράσινος με κίτρινη ουρά?? Δε ξέρω΄.. πιστεύω δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα πως θα βγουν ακριβώς χρωματικά οι απόγονοι. Δεν γίνεται να βγουν όλοι οι απόγονοι ίδιοι με κίτρινο θώρακα και κίτρινες άκρες στα φτερά. Θεωρώ πως το αποτέλεσμα θα είναι όπως όταν ζευγαρώνουμε έναν πράσινο κανάρο με μια κίτρινη κανάρα... προσωπικά αυτό πιστεύω..
   
 13. Γεια σου φίλε μου Δημήτρη!

  Χαίρομαι που παίρνεις την απόφαση να εμπλουτίσεις την εκτροφή σου και να πειραματιστείς με κάτι διαφορετικό! Οι φλώροι είναι υπέροχα και αγαπητά πτηνά και μου αρέσουν πολύ!

  Έχω διαβάσει ότι για να ξεγελάσουμε τον αρσενικό φλώρο επιλέγουμε να τον ζευγαρώσουμε με μία μεγαλόσωμη, σκουρόχρωμη κανάρα. Έτσι θα την θεωρήσει ως θηλυκό του είδους του και δεν θα της επιτεθεί. Φυσικά, δεν απορρίπτω, ούτε και αμφισβητώ και τις άλλες μίξεις με οποιεσδήποτε κάναρες, οι οποίες είναι επιτυχείς και χαρίζουν πανέμορφα υβρίδια! Απλώς η προαναφερθείσα μίξη, είναι η πιο κατάλληλη!

  Σκέψου πώς θα ήθελες τα υβρίδια σου και δοκιμάζεις ανάλογο ζευγάρωμα! Καλή επιτύχία σου εύχομαι!!!
   
 14. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  Αμβρόσιε,καλέ μου φίλε..χαίρομαι που πήρες θέση στην κουβέντα,και σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! αυτό δεν το ήξερα για να είμαι ειλικρινής..ότι μπορεί και να επιτεθεί σε μία ολόλευκη,κατακίτρινη,κατακόκκινη θηλυκιά. όντως μέσα από την σωστά ανεπτυγμένη κουβεντούλα..κάπου καταλήγουμε,μειώνοντας σημαντικά και τις λάθος επιλογές μας!
   
 15. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Φυσικά και καταλαβαίνω και πολύ καλά κάνεις και αμφισβητείς Αλίκη μου δεν υπαρχει απόλυτο σε τίποτα και από κανέναν όταν έχει να κάνει με την φύση και πολύ περισσότερο με ζωη! Θα ξαναπώ όπως είπα και παραπάνω.. Δεν υπάρχει στάνταρ σε τέτοια πράγματα.. απλά τι περνάει ως επικρατέστερο, Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά οι εξαιρέσεις δεν κάνουν τον κανόνα. Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα χρώματα καναρας, τεκμηριώνοντας αυτό που θέλω να πω να αναφέρω ότι έχω δει από κοντά αυτό το αποτέλεσμα σε τρία χρώματα όπως είπα και παραπάνω.. τα δε μικρά ήταν όλα τα ίδια και για να τα γνωρίζει ο εκτροφέας τους είχε διαφορετικά χρώματα δαχτυλίδια! Και όπως μου είπε το ίδιο αποτέλεσμα είχε και με διαφορετική καναρα ίδιου χρώματος την προηγούμενη χρονιά.. Και τέλος θα κλείσω όπως και παραπάνω. Αυτή είναι η δική μου γνώμη και γνώση, και ελπίζω κάποιο άλλο παιδί από την παρέα να μας πει αντίστοιχα αποτελέσματα με κοινά παρδαλα καναρίνια να μάθουμε τι ισχύει και για αυτά.
   
 16. Είναι αυτό που λέτε παιδιά! Ότι όταν μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς δεν υπάρχουν κανόνες. Η απόχρωση και η όλη εμφάνιση των νεοσσών είναι ευχάριστα απρόβλεπτη!

  Όσων αφορά όμως, τα υβρίδια, τα πράγματα αλλάζουν. Έχουν κάποιο συγκεκριμένο χρώμα. Το πολύ πολύ κάποια απόχρωση να ασθενεί ή να υπερτερεί. Γενικώς, όμως τα χρώματα των υβριδίων είναι πάντα ίδια, με μερικές, ενίοτε διαφοροποιήσεις και είναι ευκόλως προβλεπόμενα! Άρα, αν το γνωστικό σου επίπεδο το επιτρέπει, μπορείς να κάνεις μία έγκυρη εκτίμηση για τον χρωματισμό των νεοσσών!
   
 17. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  αυτό μου είπε και ο φίλος-εκτροφέας υβριδίων,Αμβρόσιε & Κώστα! βλέπω με μεγάλη μου χαρά πως συμμετέχουν πολλοί καλοί φίλοι στο θέμα,και ακόμη πιο μεγάλη η χαρά μου που βλέπω τις απόψεις σας να ταυτίζονται σε πολλά σημεία! η βοήθειά σας,φίλοι μου..ανεκτίμητη,και σας ευχαριστώ!
  πώς όμως μπορείς να κάνεις όσο το δυνατόν έγκυρη πρόβλεψη για τους νεοσσούς?
  στηριζόμαστε εξ'ολοκλήρου στον αρσενικό,κινούμενοι και επιλέγοντας όσο γίνεται πιο κοντά στα αρχέγονα χρώματα?

  μάλλον ισχύει τελικά,φίλοι μου,αυτό που λέει ο Κώστας? όλα στα υβρίδια καθορίζονται από το αρσενικό μάλλον?
   
 18. Είναι εφικτό να κάνεις έγκυρη πρόβλεψη, διότι στα υβρίδια, πάνω κάτω ξέρεις πώς θα είναι το χρώμα τους.

  Όσων αφορά την παρατήρηση του φίλου Κώστα: δεν είναι απόλυτο, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ναι, τα γονίδια του αρσενικού υπερισχύουν και καθορίζουν σημαντικά τα γονίδια των νέων πτηνών!
   
 19. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Να πω κ γω απο οτι εχω ακουσει, πως οντως προτιμωνται πρασινα θηλυκα διοτι κατα καποιο τροπο ειναι πιο κοντα στα χρωματα των φλωρων και "ξεγελιουνται" αν θελετε πιο ευκολα, δεν εχω ακουσει για θεμα επιθεσης, αλλα για θεμα γρηγοροτερου ταιριασματος. Για να σαι λιγο πιο σιγουρος ενα πραγμα.

  Επισης για τις προβλεψεις χρωματος στους απογονους, σιγουρα επικρατει το πρασινοκιτρινο του φλωρου, πιστευω ειναι κατα καποιο τροπο οπως και στα καρδερινοκαναρα τα οποια αν δεν απατωμαι (μη με βαρεσετε δεν ξερω) εχουν ολα μασκα και "νερα" κιτρινα στα φτερα οδηγους.
   
 20. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω όλες και όλους συμμετείχατε στο θέμα..η βοήθειά σας είναι ουσιαστική! διάβασα πολλά..κατάλαβα πολύ περισσότερα! έλα όμως που -δεν ξέρω πως να το θέσω- άλλο πράγμα να κοιτάς ένα καναρίνι στο κλουβί και άλλο ένα φλώρο στο κλουβί. Το μυαλό μου έχει αποθηκεύσει την εικόνα του ελέυθερη..όχι σε κλουβί,γι αυτό και δεν νιώθω ακόμη έτοιμος να τους παραλάβω! δεν ξέρω..διστάζω..πολύ..
   
 21. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τότε θα δούμε από σένα γκλοστεράκια και φλωροκαναρινάκια όποτε και αν είσαι έτοιμος!!! Δεν είναι κακό!! ;) Το καλό είναι που είσαι ειλικρινής!! :thumbsup:
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...