Με ποιον τροπο μπορω να ξεπυρωσω τα καναρινια μου

Συζήτηση με θέμα Με ποιον τροπο μπορω να ξεπυρωσω τα καναρινια μου, που ξεκίνησε από giorgos6, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 19 Ιουν 2014.

 1. giorgos6

  giorgos6 PB New Member

  με ποιον τροπο μπορω να ξεπυρωσω ευκολα τα καναρινια μου???
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Χωρίζεις τα αρσενικά από τα θηλυκά αλλά να μην έχουν ακουστική και οπτική επαφή. Αλλάζεις τη διατροφή, δίνεις αυγό ή αυγοτροφή 2-3 την εβδομάδα και πολλά μπάνια αν φυσικά βοηθάει ο καιρός! ;)
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν χρειάζεται αυγό τόσο συχνά. Μία ή καμία φορά την ευδομάδα. Στην πτερόροια ξανά.
   
 4. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ξεπυρώσουν.
   
 5. giorgos6

  giorgos6 PB New Member

  για να περασουν πτεροροια δεν πρεπει να ειναι ξεπυρωμενα?
   
 6. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Γιώργο μου, υπάρχει ένας φυσιολογικός κύκλος ...Άνοιξη-αναπαραγωγή, καλοκαίρι-πτερόροια, Χειμώνας-περίοδος ξεκούρασης/συντήρησης και πάλι από την αρχή ..
  Δεν κάνουμε κάτι εμείς για να αλλάξουμε αυτόν τον κύκλο.
  Γίνεται μόνος του από τη φύση, τη διατροφή, τη θερμοκρασία, την ηλιοφάνεια.
  Μερικοί εκτροφείς για να αλλάξουν λίγο τα δεδομένα, δημιουργούν σε συνθήκες εσωτερικής εκτροφής, τις προυποθέσεις ώστε τα πουλιά να έρθουν σε φάση αναπαραγωγής νωρίτερα από τα ''προκαθορισμένα''.
  Για να μη σε μπλέκουμε και ''χαθούμε'' στις επεξηγήσεις, εξήγησέ μας τι ακριβώς σκεφτεσαι..γιατί και το ''ξεπύρωμα'' και η πτερόροια, θα έρθουν φυσιολογικά χωρίς τη δική σου επέμβαση. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ, είναι να τηρήσεις τις διατροφικές ανάγκες (αυξημένες η μη) της κάθε περιόδου.Τίποτε άλλο !
   
 7. giorgos6

  giorgos6 PB New Member

  ευχαριστω πολυ Νικο για τις συμβουλες σου..απλα εγω ρωταω αν πρεπει να ειναι ξεπυρωτα τα καναρινια για να περασουν πτεροροια..και πρεπει να ειναι ξεπυρωτα με ποιον τροπο μπορω να τα βοηθησω για να ξεπυρωθουν
   
 8. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αυτό σου απάντησε ο Νίκος . Τα πουλάκια μόλις έρχεται η ώρα για αλλαγή πτερώματος, δεν έχουν καμία ορμονική ώθηση για ζευγαρώματα και φυσικά καμία διάθεση γι' αυτά . Αυτό γίνεται αυτόματα και δεν υπάρχει κανείς λόγος να ανησυχείς για ενέργειες που πιθανά πρέπει να κάνεις. Η προσφορά μπάνιου και ο περιορισμός των λιπαρών σπόρων και της αυγοτροφής είναι η μόνη κίνηση που μπορεί να θεωρηθεί βοηθητική στο "ξεπύρωμα".
   
 9. giorgos6

  giorgos6 PB New Member

  οκ ευχαριστω πολυ Μακη!
   
Φόρτωση...