Μεχρι σε ποια ηλικια καθαριζουν οι φωνες σε ενα καρδερινοκαναρο

Συζήτηση με θέμα Μεχρι σε ποια ηλικια καθαριζουν οι φωνες σε ενα καρδερινοκαναρο, που ξεκίνησε από billdere, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 19 Ιαν 2015.

 1. ΕΧω ενα καρδερινοκαναρο απο το καλοκαιρι..το πηρα τον ιουλιο και ητανε μολις 3 μηνων και σαλιαριζε αρκετα..κελαιδαει τωρα αλλα απο΄τι εχω καταλαβει δεν εχει κλεισει καπου στις φωνες του..ορισμενες φορες μπερδευεται και σταματει για ενα λεπτο..και ξεκιναει με διαφορετικο φωναγμα απο΄τι πριν..το εχω μαζι με την μεγαλη καρδερινα μου και εχει παρει φωνουλες..
  Ποτε θα καθαρισουν περιπου οι φωνες του?
   
 2. patilas

  patilas PB Member

  Νομίζω δεύτερη πτεροροια θ έιναι οκ..
   
 3. Εχουμε αρκετο καιρο δηλαδη μπροστα μας ε?
   
 4. patilas

  patilas PB Member

  Ναι βέβαια στην πτεροροια πρέπει ν έχεις δάσκαλο ν πάρει καλές φωνές..
   
 5. mollossos

  mollossos PB New Member

  Καλημέρα. Είμαι κι εγώ κάτοχος καρδερινοκάναρου και θέλω να ρωτήσω μιας κι έχω και δυο καρδερίνες(εκτροφής) οι οποίες κελαηδούν καλά, πως να δασκαλέψουν αυτές το καρδερινοκάναρο κατά την πτερόροια δεδομένου ότι κι αυτές θα έχουν μπεί σε αυτή την επίπονη διαδικασία και θα έχουν σωπάσει.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ακριβώς γι αυτούς τους λόγους ήταν πολύτιμη η παρουσία του δασκάλου.
  Όμως η τεχνολογία πλέον μπορεί να καλύψει επάξια αυτό το ρόλο.
  Μια συσκευή αναπαραγωγής ήχων (π.χ. mp3 player) και μερικά αρχεία με κατάλληλα "ωδικά καλέσματα"... και είναι έτοιμο το φροντιστήριο...
   
 7. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Το cd- mp3 δεν αντικαθιστά ακριβώς το δάσκαλο, γιατί το εύρος των συχνοτήτων που πιάνει το αυτί του πουλιού δεν είναι ίδιες από φυσικό και από ηλεκτρονικό άκουσμα. Αλλά αν δεν υπάρχουν καλοί δάσκαλοι, είναι λύση !
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...