Μεχρι ποιο μηνα μπορει να κρατησει η πτερόροια;

Συζήτηση με θέμα Μεχρι ποιο μηνα μπορει να κρατησει η πτερόροια;, που ξεκίνησε από Vladislaus, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 30 Νοε 2014.

 1. Vladislaus

  Vladislaus PB New Member

  μεχρι ποιο μηνα μπορει να κρατησει η πτερόροια????
   
 2. patilas

  patilas PB Member

  Ανάλογα πότε άρχισε;
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Η πτερόρροια είναι μια φυσιολογική διαδικασία στα πτηνά που αρχίζει συνήθως όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι σχετικά μεγάλη (ζέστη) και το φως του ήλιου αρκετό. Μιλάμε δηλαδή για καλοκαίρι. Έχει παρατηρηθεί μερικές φορές πτερόρροια είτε από καταστάσεις stress, είτε κάποια ασθένειας και για πολλούς άλλους λόγους που δεν είναι του παρόντος.
  Η ημερομηνία έναρξης δεν είναι σταθερή, ούτε ίδια για όλα τα πτηνά, όπως και η ημερομηνία που τελειώσει.
  Εξαρτάται από την ηλικία του πουλιού, το πότε τελείωσε την αναπαραγωγική διαδικασία και κυρίως πότε και γιατί άρχισε (καθυστερημένα). Αν αυτή την περίοδο έχεις κάποιο πτηνό σε πτερόρροια πιθανόν να είναι στα τελειώματα ή κάπως καθυστερημένη αν συντρέχουν κάποιοι από τους παραπάνω λόγους. Ίσως και ο καιρός να τα έχει μπερδέψει κυρίως αν τα έχεις μέσα το βράδυ και έξω την ημέρα.
   
 4. Vladislaus

  Vladislaus PB New Member

  πριν ενα μηνα περιπου ειχε η θηλυκια και τωρα που τελιωσε εχει ο αρσενικος :/ και οπως ειπες την ημερα τα ειχα εξω και το βραδυ μεσα αλλα μου ειπαν επειδη τωρα εχει κρυο και τα χτυπαει βορειας να μην τα βγαζω εξω...
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Υπομονή.... θα τελειώσει σύντομα.
   
 6. patilas

  patilas PB Member

  Μισαλουρις είναι φυσιολογικό ν ξεκινάει τέτοια εποχή _;
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Όχι... Είναι φυσιολογικό όμως αρχές Δεκέμβρη να έχουμε νοτιά και 17-18 βαθμούς?
   
 8. patilas

  patilas PB Member

  Ούτε αυτό είναι φυσιολογικό, καλώς κατάλαβα.
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Χτες, σε εκτροφείο φίλου μου βρέθηκαν αυγά από τις κανάρες του....
   
 10. patilas

  patilas PB Member

  Και εμένα δύο είναι πυρομενες.. Χάλια μας τα κάνει ο καιρός.
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Παναγιώτη ανεξάρτητα με την πτερόροια που περνάνε τώρα και πρέπει να προσέξεις και τη διατροφή τους, γενικά να ξέρεις πως στα καναρίνια δεν κάνει καθόλου καλό το μέσα-έξω, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι. Είναι πολύ ευαίσθητοι οργανισμοί και έστω και με 2 βαθμούς διαφορά θερμοκρασίας στην καλύτερη θα σου κρυώσουν. Γι αυτό είτε θα τα έχεις μέσα είτε έξω μόνιμα. Τώρα ναι πρέπει να τα έχεις μόνιμα μέσα μιας και περνάνε μια επίπονη διαδικασία και θέλουν φροντίδα για το επόμενο τρίμηνο. Βάλτα σε ένα δωμάτιο ήσυχο χωρίς φασαρία, καπνούς, θόρυβο και πολύ πολυκοσμία. Το δωμάτιο καλό θα είναι να είναι ευήλιο, να μην βρίσκονται σε ρεύματα αέρα και κρυώσουν και το σημαντικότερο πρέπει να κοιμούνται όταν δύσει ο ήλιος και να ξυπνάνε όταν ανατέλλει. Σαν να βρίσκονταν δλδ έξω. Διάβασε και κάτι για την πτερόρροια των πουλιών θα σε βοηθήσει!
   
Φόρτωση...