Μεταφορά πουλιού ηλικίας 1 μήνα

Συζήτηση με θέμα Μεταφορά πουλιού ηλικίας 1 μήνα, που ξεκίνησε από Sylvia, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 9 Ιουλ 2016.

 1. Καλησπέρα! Οι περισσότεροι ξέρετε το μικρούλι μου, το υιοθετημένο. Γεννήθηκε 4 ή 5 Ιουνίου. Έχει περάσει τον ένα μήνα σε ηλικία και τώρα ήρθε η ώρα να πάμε διακοπές! Είναι ασφαλές να το μεταφέρω στην Πάρο σε ειδικό κλουβάκι (κλουβί μεταφοράς εκθεσιακών με καλό αερισμό) ή είναι καλύτερα να μην το μετακινήσω; Κινδυνεύει; Το ταξίδι με το καράβι είναι 4 ώρες αλλά υπολογίζω 6 μαζί με τις καθυστερήσεις και τη διαδρομή από και προς το σπίτι. Σε μαγαζί μου είπαν να μην το μετακινήσω καθόλου γιατί θα το χάσω. Και μάλιστα έβαλαν και στοίχημα! Να το αφήσω προσωρινά στην Αθήνα με τη μαμά του και να μου το φέρει ο αδερφός μου στο χωριό τον Αύγουστο; Γιατί εγώ στο γείτονα δεν το αφήνω! Μία φορά την πατάς με γείτονα, μετά προσέχεις...
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν έχει απογαλακτιστεί και τρώει μόνο του. Αν εξυπηρετείται διατροφικά επαρκώς μόνο του, δεν βλέπω το λόγο των στοιχημάτων. Φυσικά θα προσέξεις έστω και αυτή την εποχή τα ρεύματα αέρα, την ηλιακή ακτινοβολία κτλ, αυτά τα ξέρεις και από μόνη σου. Πότε θα είναι το ταξίδι σας και τι ηλικία θα έχει τότε;
   
 3. Φεύγω σε 1-2 μέρες. Δε νομίζω ότι τρώει σωστά μόνο του ακόμα. Τσιμπολογάει πάντως. Λογικά στο κατάστρωμα θα τη βγάλουμε με το κλουβί σκεπασμένο με καμία ζακέτα αν φυσάει πολύ. Τα τελευταία χρόνια ευτυχώς τα κλείνουν τα καταστρώματα με τζάμια και δε φυσάει τόσο. Και το κλουβί έχει τρύπες μόνο μπροστά και από πάνω οπότε νομίζω πως δε θα έχει πρόβλημα από αυτή την άποψη. Δεν ξέρω γιατί ο κύριος στο μαγαζί ήταν τόσο κάθετος. Με άγχωσε. Είπε αν δεν έχει περάσει την πρώτη του πτερορροια να μην το κουνησω καθόλου από τη θέση του.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Καλά εντάξει να δεχτώ την "ευαίσθητη σχολαστικότητά του", πως εξηγεί τότε τα πουλιά που μεταφέρονται όπως-όπως στα μαγαζιά τους για να πουληθούν; Σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες;
  Είμαι της άποψης ότι αν δεν μπορεί κάποιος να το φροντίσει όπως εσύ, καλύτερα είναι να το έχεις μαζί σου.
  Περίμενε φυσικά και άλλες γνώμες και καλές διακοπές!!! :)
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αφού δεν θα γλιτώσει το ταξίδι, ας το κάνει με αυτόν που θα το προσέχει απείρως περισσότερο... Καλό σας ταξίδι.
  Στο κατάλληλο κλουβί και στα χέρια σου δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη μετακίνησή του...
  Σαράντα περίπου ημερών καναρίνι είναι καλά εξοπλισμένο για τόσο μικρό ταξίδι.,
  Εγώ θα το μετακινούσα ... και θα έβαζα και στοίχημα.
  Το ταξίδι που περιγράφεις προσωπικά δεν μου εμπνέει ανησυχία.
  Στο πλοίο υπάρχει κλιματισμός οπότε δεν θα εκτεθεί σε μεγάλες ζέστες που αυτή την εποχή είναι σοβαρός κίνδυνος.
  Sylvia κάνε μου και μια χάρη...
  Ρώτα όσους βάζουν στοίχημα για το θάνατο του πουλιού, αν μετακίνησαν ποτέ κάποιο πουλί σωστά κι αν είχαν πρόβλημα.

  Δεν έχει "στριμωχτεί" για να το κάνει.
  Να είσαι 100% σίγουρη πως θα φάει όσο χρειάζεται για να επιβιώσει.
  Εσύ να του έχεις μαζί με την αυγοτροφή και λίγους extra σπόρους (περίλλα, νίζερ κλπ) ... και σίγουρα θα φάει.
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Συμφωνώ με Γιάννη! Να το πάρεις μαζί σου! θα του έχεις τα σποράκια του και θα πάρεις και κία και καμελίνα (όλα τα μικρά από 20 ημερών μπορούν και τρώνε κία και καμελίνα). Και τη αυγοτροφή του θα την έχει και το βραστό του αυγό μια χαρά θα είναι! θα κάνει και ταξιδάκι! Είμαι σίγουρη πως θα το μεταφέρεις μια χαρά και αυτό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα τρώει κιόλας! Καλό σας ταξίδι και καλά να περάσετε!!!

  Τα υπόλοιπα καναρινάκια σου θα μείνουν πίσω ή και αυτά θα πάνε διακοπές?? ;)
   
 7. Είχα δει τα μηνύματά σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για άλλη μία φορά. Δεν απάντησα γιατί είχα ετοιμασίες. Με φρίκαρε τελείως αυτός, αλλά επειδή η δική σας γνώμη μετράει περισσότερο ( :p ) τελικά ταξιδέψαμε με το μικρούλι και πήγαν όλα μια χαρά!!!

  Δεν υπάρχει κάποιος. Και πέρυσι τα άφησα στο γείτονα και μη σου πω πώς τα βρήκα (2 μήνες ακαθάριστα και έχασα ένα από ευλογιά)!!

  Η αλήθεια είναι ότι το έβαλα το στοίχημα εκείνη την ώρα για να του πάω κόντρα, αλλά με έκαιγε λίγο, φοβήθηκα.

  Το ταξίδι πήγε μια χαρά, η θερμοκρασία ήταν καλή, ρεύματα αέρα και ήλιο δεν είχαμε, το μικρό έφαγε και μόνο του και το τάισε και η μαμά στο κλουβάκι. Οπότε ήρθαμε στην Πάρο άρχοντες!!! Το περίεργο είναι ότι από τη στιγμή που φτάσαμε είδα την κανάρα να το ταΐζει μόνο μία φορά και από τότε τρώει μόνο του. Μάλλον "στριμώχτηκε" όσο έπρεπε και ανεξαρτητοποιήθηκε.

  Ο συγκεκριμένος στο μαγαζί φαινόταν να ξέρει, είπε ότι έχει πουλιά και φάνηκε να ξέρει από μετακινήσεις. Βέβαια ό,τι και να έλεγα μου "την έλεγε" και είχε για όλα ένα επιχείρημα αντίθετο με ό,τι έλεγα. Μου είπε μέχρι και ότι η τροφή που δίνω στα πουλιά μου, παρότι είναι επώνυμη και σφραγισμένη, δεν είναι φρέσκια γιατί δεν έχει σφραγίδα φρεσκότητας... Και ενώ έχω πολλά να πω, θα σταματήσω γιατί μπορεί και να διαβάζει. Μου ζήταγε και τα ονόματα των παιδιών που μου έδωσαν το πουλί, οπότε μπορεί και να τον ξέρετε και να ξέρει κι αυτός το petbirds. Παρόλα αυτά, μου φαίνεται πως θα τον πάρω τηλ να του πω ότι φτάσαμε μια χαρά για να ξέρει ότι έχασε το στοίχημα!! :p

  Ήρθαμε όλη η οικογένεια, Αλίκη!! Τα πήρα και τα 8 μαζί μου :D Έπρεπε να δεις το ύφος των επιβατών. Με κοιτούσαν με γουρλωμένα μάτια!!! χαχαχα Άλλοι μονολογούσαν "ρε κοίτα να δεις τι έχουνε βγάλει" (για το κλουβάκι προφανώς), άλλοι με έδειχναν και έλεγαν "έχει πουλάκια, έχει πουλάκια!!", τα παιδάκια είχαν μαζευτεί γύρω μου, το πλήρωμα με ρώταγε "καλέ τι έχεις εκεί μέσα;" ή "α, πουλάκια είναι; Νόμιζα ότι είναι φίδι" και είχα και τα ζεμπράκια να κελαηδάνε όλη την ώρα!! χαχαχαχα Έζησα μεγάλες στιγμές!!!
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  χαχαχαχα αυτό θα πει η μάνα του λόχου!! Μπράβο σου βρε Σύλβια! Δεν το κάνουν πολύ αυτό!!!! 'Άντε καλά να περάσετε!!! Φιλάκια πολλά πολλά! Και μην χαθείς απ το φόρουμ εκεί στο νησί που είσαι τώρα!!
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Χαίρομαι γι' αυτό και όπως σου είχα γράψει το περίμενα.
  Χωρίς να τον ξέρω προσωπικά και χωρίς να μέμφομαι κανέναν ... όσο περισσότερα κάνει για να φανεί πως τά ξέρει όλα... τόσο περισσότερο να κρατάς επιφυλάξεις.
  Όσοι γνωρίζουν δεν βγαίνουν να το διατυμπανίσουν ή να διεκδικήσουν το ρόλο του παντογνώστη...
  Ο χρόνος είναι με το μέρος του ανθρώπου με γνώσεις και υποδομή.
  Αυτοί που τα ξέρουν όλα... βρίσκονται σχεδόν παντού ... έχουν άποψη για όλα... διεκδικούν το αλάθητο ..και ουρλιάζουν αν αμφισβητηθούν αυτά που λένε ...... αυτοί είναι που πρέπει να αγνοούνται απ' όλους.
  Φρέσκα ίσως είναι μόνο όσα πουλάει..
  Μακάρι να διαβάζει... σίγουρα θα διορθώσει κάποια από τα κακώς κείμενα..
  Εγώ προσωπικά όχι μόνο το θέλω αλλά στη θέση σου θα του το πρότεινα.
  Άλλωστε τα λάθη μας μπορούμε να τα διορθώσουμε μόνο αν τα αποδεχτούμε ως λάθη.
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Έλα Σύλβια μου μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς, άφησε τον άνθρωπο να κάνει το "κομμάτι" του σε μια ωραία κοπελίτσα, ανθρώπινα τα πάθη, χαριτωμένο το βρίσκω μην τρελαθούμε κιόλας :)
   
 11. Επειδή η...κοπελίτσα ήξερε τι της γίνεται!:D
   
 12. ianos

  ianos Daily Active Member

  υπαρχει κάτι τετοιο στις τροφές πουλιων ή απλως εννοειται η ημερομηνία συσκευασίας της τροφής, που ενδέχεται να μην είνας και τόσο σύγχρονη με την ημερομηνία συγκομιδής;
   
 13. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Εγώ δεν έχω βρει κάτι τέτοιο ποτέ.
  Απλά μέσα στη συσκευασία και μέχρι αυτή να ανοιχτεί... το μείγμα σπόρων δεν επιδέχεται συναλλαγή με την ατμόσφαιρα κι αυτό κάνει τους σπόρους να διατηρούνται στη σωστή κατάσταση.
  Από τη στιγμή που η συσκευασία θα ανοιχτεί θα διαφοροποιηθεί η κατάσταση των σπόρων ανάλογα με το χρόνο και τις συνθήκες περιβάλλοντος ...
  Γι αυτό προτείνεται να καταναλώνονται όσο πιο σύντομα γίνεται..
   
 14. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Ετσι με κοιτουσαν περυσι που ταξιδευα με 15 καναρινια! Αλλα το σωσε εγινε με τα παπαγαλακια! Αξιοθεατο!
   
 15. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σε καταλαβαίνω.... εγώ είχα και τη γάτα μαζί.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...