Μεταφορά με αυτοκίνητο

Συζήτηση με θέμα Μεταφορά με αυτοκίνητο, που ξεκίνησε από anatolia, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 17 Ιουν 2016.

 1. Παιδιά, ήθελα να ρωτήσω για την μεταφορά των πουλιών μας με αυτοκίνητο. Πρόκειται το χεμώνα (μεγαλόπνοα σχέδια, χεχε!))) να πάμε στο άλλο μας σπίτι περίπου 250 χμ ταξίδι. Σκέφτομαι να τους αγοράσω κλουβιά μεταφοράς. Είναι καλά ή άχρηστα; Να φορτώσω τα κλουβιά τους όπως είναι στα 2 μας αυτοκίνητα;;; Και, άντε με τα πάντζι και τα κοκατίλ το παλέυω, το έχουμε ξανακάνει. Με τους Αλεξανδρινούς τι κάνουμε;;;;;))) Θέλω ασφάλεια για τα μωρά μου πρώτα από όλα, ΄βεβαια! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε σύμβουλή σας!)
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το ζητούμενο στην μεταφορά είναι να μην τρομάξουν από τις πολλές εναλλαγές παραστάσεων και να μην κρυώσουν εν προκειμένω εφόσον μιλάμε για χειμώνα από ρεύματα αέρος.
  Μπορείς να αγοράσεις ειδικά κλουβιά μεταφοράς όπου το μόνο που θα έχεις να νοιαστείς είναι το σημείο που θα τα τοποθετήσεις στο αυτοκίνητο.
  Αν τα μεταφέρεις με τα κλουβιά τους, θα αφαιρέσεις παιχνίδια που μπορεί με την κίνηση να τραυματίσουν τα πουλιά και θα έχεις ποτίστρα με μπίλια και τροφή χαμηλά στην ταΐστρα. Θα καλύψεις όλες τις πλευρές των κλουβιών με ύφασμα, αφήνοντας μια οπή μόνο στο μπροστινό μέρος , να τα βλέπεις να τους μιλάς. Δεν θα πρέπει να καπνίζετε στο αυτοκίνητο και δεν θα πρέπει να τα αφήσεις μόνα τους ούτε για καφέ.
  Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο έχετε (μέγεθος) αλλά αμφιβάλλω αν σε κάποιο συμβατικό αυτοκίνητο πλην φορτηγού θα μπορούσες να μεταφέρεις κλουβί αλεξανδρινού.
   
 3. Οταν πήραμε από Θεσσαλονίκη τον Αλεξανδρινό μας και από Δράμα την θηλικιά του, τα μεταφέραμε σε μεγάλο κλουβί για ζευγάρωμα κοκατίλ . Χώρεσε ίσα-ίσα στο αμάξι να περάσει από το μπροστινό κάθισμα.
  Τώρα λέμε να αποσυναρμολογίσουμε το μεγάλο τους κλουβί, να το φορτώσουμε και μαζί να τα βάλουμε όπως και πριν.
  Οταν κάναμε με τα κοκατιλ και τα μπάντζι το ταξίδι, τους έβγαζα τις πατήθρες, τα παιχνίδια, έστρωνα ένα μαλακό ύφασμα κάτω και χάζευαν έξω από τα παράθυρα. Για ταίστρες έτσι και αλλιώς τους έχω κάτι κάπως βαριά χαμηλά βαζάκια με ανοιχτό στώμιο (από κάτι χαβιάρια που κράτησα από σούπερ μάρκετ), οπότε φτάνουν την τροφή και ανεβαίνοντας πάνω, αλλά και πλησιάζοντας απλά το βαζάκι. Κάπνισμα φυσικά και όχι και ζέστη μέσα οπωσδήποτε.
  Θα ψαχτώ να βρω κλουβιά μεταφοράς για να είναι πιο άνετα, έχουν σχεδόν 2 χρόνια να κάνουν αυτό το ταξίδι και δεν θέλω να ξεβολευτούν)))
  Το ότι τους μηλάω συνέχεια και είμαι η "τρελή" της γειτονιάς γενικώς, πειράζει;;;;)))))
  Σε τέτοια ταξίδια πάμε βουρ στο σπίτι, δεν σταματάμε πουθενά ούτε για καφέ, ούτε για μπλε!)
  Για ποτίστρα με μπίλια πρώτη φορά όμως μαθαίνω! Τι είναι αυτό το πράγμα και που το αγοράζω;;;; Δεν έχω δει σε μαγαζί κάτι τέτοιο, νομίζω...???
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αυτές είναι, υπάρχουν στα μαγαζιά, όμως αν δεν την έχουν μάθει, δεν μπορείς να τις βάλεις για το ταξίδι ξαφνικά.
  upload_2016-6-17_1-23-36.jpeg
  Η δεξιά εννοείται.
   
 5. Χμμμ, έχω παντού την αριστερή. Μήπως να αγοράσω μερικές και να τους έχω από 2 μέσα σε κάθε κλουβί μπας και τις μάθουν από νωρίτερα;;;; Και με τους Αλεξανδρινούς δεν νομίζω να περάσει αυτό το κόλπο...Χμμμμ...(

  Εννοώ μία που ξέρουν και μία νέου τύπου
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Γενικά είναι προτιμότερες γιατί δεν λερώνεται το νερό που πίνουν. Κι εγώ καταβάλω προσπάθειες να τις μάθουν τα δικά μου.
   
 7. Σε ευχαριστώ πολύ! Τα δικά μου τα έχω επιτήρηση σχεδόν 24/7, οπότε δεν προλαβάνουν να λερώσουν και πολλά!))) Χαχα! Τα τυχερά του ελεύερου επαγγελματία στις μέρες μας!))) Ευχαριστώ πολύ-πολύ!)))
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σε ταξίδια 3-5 ωρών τα πουλιά ούτε τρώνε ούτε πίνουν νερό.
  Το ημίφως στα κλουβιά μεταφοράς προσφέρουν μια σχετική ηρεμία και ασφάλεια γι αυτό και κατά την άποψή μου είναι απαραίτητα. Εσύ απλά πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο για την περίπτωση σε μέγεθος.
  Προσοχή μόνο να μην τα χτυπά ο ήλιος και να υπάρχει εκτός από δροσερή ατμόσφαιρα μια ροή αέρα προς το κουτί.
  Αν λοιπόν ταξιδέψετε με το ΙΧ σας και οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζονται δροσερές ή ακόμη και κρύες δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.
  Αν έχει ζέστη (συμβαίνει κάποιες μέρες ακόμη και το χειμώνα) θα πρέπει να φροντίσεις ωστε να υπάρχει μικρή ροή αέρα από το παράθυρο του αυτοκινήτου.
  Καλό σας ταξίδι.
   
 9. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Γιάννη δεν ξέρω για τα καναρίνια και για το ενδεχόμενο στρες του κάθε ζώου, αλλά τα δικά μου και τρώνει και πίνουν. Και κυρίως δεν βάζουν γλώσσα μέσα απο την πολυλογία, στο αυτοκίνητο ειδικά. :pΠάντα τους έχω κάτι να τσιμπάνε στο δρόμο όπως και λίγο νερό σε ένα βαθύ μπολάκι για να μην χύνεται.
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  χαχαχα...
  Λογικά δεν θα είναι σε κουτί μεταφοράς αλλά ελεύθερα και φυσικά φοβερά εξοικειωμένα.
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και εγώ τους αφήνω φαΐ και λίγο νερό... Και μένα τα πιο πολλά καναρίνια, παρόλο που δεν είναι απόλυτα εξημερωμένα, τρώνε και πίνουν.. Ο Άγγελος δε ρίχνει κάτι τραγούδια, άλλο πράγμα!!! :D
   
 12. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Σε κλουβί μεταφοράς Γιάννη, δεν τα αφήνω ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο ποτέ. Το κλουβί είναι κλουβί κανονικό όχι κουτί μεταφοράς, δηλαδή βλέπουν κι έξω απο τα παράθυρα.
   
 13. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και στα καναρίνια... αν είναι με το κλουβί πρέπει να υπάρχει τροφή και κυρίως νερό.
  Με το κλουβί υπάρχει φως και θα φάνε κανονικά κάτι που αναστέλλεται στο μισοσκόταδο του κουτιού μεταφοράς.
   
 14. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Και τα κλουβιά μεταφοράς είναι φωτεινά, η λογική της κάλυψης δεν είναι να είναι σκοτεινά αλλά να μην νοιώθουν εκτεθειμένα γύρω-γύρω και να αγχωθούν, πουλιά που δεν είναι συνηθισμένα στις μετακινήσεις. Διαφορετικά υπάρχουν κλουβιά μεταφοράς ακόμα και απολύτως διαφανή ή και με κάγκελα σαν μικρά κλουβάκια.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 15. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer


  Μαρία το πρώτο με τον αφρικάνικο είναι μπανιέρα αν δεν κάνω λάθος. Τα 2 τελευταία δεν κάνουν για την χώρα μας θεωρώ κι ειδικά τέτοιους μήνες για αυτοκίνητο. Πολύ λίγος ο αερισμός... Το δεύτερο είναι το ιδανικότερο κατα τη γνώμη μου. Για όσα πουλιά αγχώνονται το σκέπασμα με ένα λεπτό ύφασμα βοηθάει και δεν στερεί και τον αερισμό τους.
   
 16. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν μπήκα στο site για το πρώτο, αλλά έχω δει τέτοια με κάγκελο μπροστά όπως των σκύλων. Και για μένα το δεύτερο είναι το καλύτερο, ως παράδειγμα τα έβαλα για να δείξω ότι ακόμα και τα πιο κλειστά είναι διαπερατά από το φως αλλά και η Ανατολία θα ταξιδέψει χειμώνα. Βέβαια όταν αγοράζεις κάτι τέτοιο είναι παντός καιρού.
   
 17. Δεν υπάρχει λόγος να μην σταματάτε εάν θέλετε, υπό τις κατάλληλες συνθήκες φυσικά για τα πουλιά (τον χειμώνα ζέστη ή σκιά-δροσιά κτλ κτλ). Αντιθέτως παλιά εγώ προτιμούσα να κάνουμε αρκετές στάσεις ώστε να τους δίνω την δυνατότητα να χαλαρώνουν (αν και δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοιο θέμα).

  .....και με τα καναρίνια μου δεν είχα ανάλογη αντίδραση, έτρωγαν κανονικά
  Οι παπαγάλοι δε όχι απλώς τρώνε, πίνουνε και παρλαπιπάρουνε αλλά μερικοί όπως....ο Μάριος συνηθίζει να μπανιάρεται κιόλας!:p...Ποτέ δεν αφήνουμε ελεύθερα τα πουλιά στην καμπίνα του αυτοκινήτου!


  Εδώ θα δεις κάποια ''στημένα'' κλουβιά μεταφοράς
  [​IMG]

  [​IMG]
  Χρησιμοποιώ βαθιά μπολάκια για νερό (με μικρή ποσότητα), τον χειμώνα τυλίγω με φλιζ κουβερτάκια ή πετσέτα τα κλουβιά και έχω πολλά πετσετάκια, άλλοτε για σκιά και άλλοτε για περισσότερη προστασία από το κρύο
   
 18. Πολύ ωραία τα έφτιαξες! Ευχαριστώ!))) Σίγουρα θα τα λάβω όλα υπόψη μου!)))
   
 19. Παλια η μητερα μου εβαζε το κλουβι με τον Αλεξανδρινο μας στο αυτοκινητο του πατερα μου και βουρ για το εξοχικο καθε Σκο ,1 ωρα διαδρομη! Τωρα με το ιντερνετ το αναλυουμε περισσοτερο! Τοτε ουτε παιχνιδια ουτε βιλιογραφια! Ο πετσοπας μας ειχε δωσει 3 μηνο νεογνο χωρις πουπουλα στο κεφαλι και νομιζαμε οτι ειχε πτεροροια !!
   
 20. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Άμα συνηθίσουν, δεν υπάρχει πρόβλημα, αντιθέτως το χαίρονται. Προσέχουμε μόνο τα ρεύματα αέρα και τον ήλιο.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...