Μεταφέρει ο πατέρας black spot στα μωρά;

Συζήτηση με θέμα Μεταφέρει ο πατέρας black spot στα μωρά;, που ξεκίνησε από ANASTASIS1, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 7 Μαϊ 2015.

 1. ANASTASIS1

  ANASTASIS1 PB New Member

  καλημερα και απο εμενα! Σημερα ειχα ενα περιστατικο με μαυρη τελια και το προβλημα ειναι αν γινετε μεσα στην αναπαραγωγηκη περιοδο να χορηγησω tylan και κατι πολυ σημαντικο επειδη η μαυρη τελια ειναι κατι που προερχεται απο την γενετικη των πτηνων και δεν ειναι μια ασθενεια μεταδοτικη κτλπ. γινετε να εχουν τα νεογνα μαυρη τελεια και αυτο να μην προερχεται απο την μανα αλλα απο τον πατερα?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το μυκόπλασμα που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία της μαύρης τελείας μπορεί να το φέρει αρχικά μόνο ο ένας κηδεμόνας και με τις εκτροφικές δραστηριότητες να περάσει στο άλλο μισό του ζευγαριού. Όμως αυτά τα πουλιά δεν είναι απαραίτητο και να νοσούν... απλά φέρουν το μυκόπλασμα και το κληροδοτούν στους απογόνους τους. Αν τώρα η έκταση είναι μικρή και οι γονείς ταΐζουν καλά ανακάμπτουν συνεχίζουν τη ζωή τους... διαφορετικά πεθαίνουν.
  Μπορείς να διαβάσεις στο θέμα Είναι μεταδοτική στον άνθρωπο η μαύρη τελεία νεοσσών; πολύ περισσότερα.
  Το Tylan είναι ένα φάρμακο που χτυπά - βοηθά στην καταπολέμηση του φαινομένου που σιγά - σιγά φθίνει στις εκτροφές.
  Μπορείς να κάνεις αγωγή μέσα στην αναπαραγωγή αλλά για τη δοσολογία θα συζητήσεις με τον πτηνίατρο που θα σου το προμηθεύσει.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...