Μετακόμιση κλουβιού των budgies μου στο υπόγειο

Συζήτηση με θέμα Μετακόμιση κλουβιού των budgies μου στο υπόγειο, που ξεκίνησε από savvasxanthi, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 3 Δεκ 2014.

 1. savvasxanthi

  savvasxanthi PB New Member

  Καλημέρα στην παρέα
  Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να πάω τα δύο μου μπατζι στο υπόγειο το οποίο έχω και σαν δωμάτιο για να περνάω κάποιες ώρες...από φως και αερισμό υπάρχε ένα παράθυρο όχι πολύ μεγάλο και την ημέρα αφήνω και την λάμπα αναμένε για περισσότερο φως..υγρασία δεν υπάρχει και από θερμοκρασία σταθερή στους 17 βαθμούς τον χειμώνα και καλοκαίρι αν θυμάμαι ανεβαίνει 3 με 5 βαθμούς το πολύ...
  Τι μπορώ να κάνω για καλύτερο φωτισμό και για τι ζέστη..
  Α και το Ποιο σημαντικό όταν κατεβαίνω ανάβω Σόμπα υγραερίου αλλά την έχω μακριά από τα πουλιά και μπάντα ανοιχτό το παραθυράκι...τι να προσέξω για την Σόμπα..

  [​IMG]
  Το κλουβί είναι μπροστά στο όργανο γυμναστικής τώρα η φώτο είναι πριν μπει το κλουβί.
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα αλλά για να μην απαντήσω επιπόλαια, θα ήθελα να βλέπαμε μία φωτογραφία του παραθύρου.
  Επίσης γιατί το κλουβί μέσα στην μέση του δωματίου; Τα κλουβιά πρέπει σε δύο αλλά τουλάχιστον σε μία πλευρά, να ακουμπάνε τοίχο.
  Επίσης η σόμπα υγραερίου, πρόβλημα.
   
 3. savvasxanthi

  savvasxanthi PB New Member

  Φώτο το βραδάκι θα βάλω Μαρία...
  το παράθυρο πάντως βάζει αρκετό αέρα.
   
 4. savvasxanthi

  savvasxanthi PB New Member

  Και σορρυ αυτό το είχα ξεχάσει για την μια τουλάχιστον πλευρά :-/
  Θέλω να πάω να πάρω και λάμπα για πουλάκια.τι λάμπα να ζητήσω και αυτές οι λάμπες κάνουν κακό σε μας;
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Νομίζω ο Γιάννης misalouris χρησιμοποιεί. Δεν πρέπει να δεχόμαστε ακτινοβολία uva / uvb αλλά πρώτον δεν θα κάθεσαι εσύ από κάτω και δεύτερον θα τις ανάβεις για λίγες ώρες ημερησίως με χρονοδιακόπτη και τις υπόλοιπες ώρες απλό φωτισμό.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα μιλήσω γενικά με αφορμή αυτό που γράφει ο Σάββας.
  Ξεκινώντας θα πως πως έχω την αίσθηση πως αυτό θα είναι σοβαρό λάθος.
  Αισθάνομαι πως πολλές φορές φερόμαστε άδικα στα ζώα και στα πουλιά μας. Πως συμπεριφερόμαστε όπως κάνουν κάποιοι στους γέροντες γονείς τους...
  Τους συμπεριφερόμαστε σαν να είναι μια κακή, άχρηστη και ζημιογόνα παρέα. Παντού ενοχλούν, πουθενά δεν τους θέλουμε και καταλήγουν στα αζήτητα... στο δρόμο ή στην καλύτερη σε κάθε είδους ιδρύματα.
  Όμως η ζωή δεν έχει ούτε ηλικία ούτε πρόσωπο.
  Η ζωή είναι ζωή και της οφείλουμε σεβασμό.
  Δέχομαι πως μπορεί Σάββα να το κάνεις από αγάπη, δέχομαι πως τα θέλεις κοντά σου, δέχομαι πως θες να είσαι συνεχώς μαζί τους... δέξου κι εσύ πως είναι ακατάλληλος τόπος για να ζουν μόνιμα...
   
 7. savvasxanthi

  savvasxanthi PB New Member

  [​IMG]
  το παραθυράκι και θα βάλω φώτο και από τον εξαερισμό γύρο από το κλουβί..
  συγνώμη φίλε μου misalouri αλλά σε άλλο θέμα φίλος μας δείχνει ολόκληρο εκτροφείο σε υπόγειο χωρίς παράθυρο χωρίς καθόλου φωτισμό και αερισμό τι διάφορα έχει με το δικό μου που και παράθυρο έχει και απλά τα έβαλα εκεί για να τα χαίρομαι...
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Άποψη εξέφρασα και μάλιστα αυστηρά προσωπική. Έχω δει και καναρίνια σε κλιμακοστάσια, λεβητοστάσια, κουζίνες, καφενεία.... αυτό δεν σημαίνει πως είναι και απαραίτητα σωστό, ή κάνω λάθος?
   
 9. savvasxanthi

  savvasxanthi PB New Member

  Και δεν το είπα γιατί θεωρώ ότι είναι 100% κατάλληλος απλά ρωτάω...
  Και τα πουλάκια και όσα είχα μέχρι τώρα τα είχα στο δωμάτιο μου χωρίς να φεύγουν λεπτό από αυτο.κοιμόμουν και ξυπνούσα μαζί τους..άρα και αυτό δεν ήταν '''''καλό''''' για μένα..το να αναπνέω δλδ εγώ την σκόνη και τις οσμές από τις κουτσουλιες-κάθε μέρα τα καθάριζα..και τα λέω αυτά όχι γιατί είχα πρόβλημα απλά για να σου δώσω μια άλλη εικονα

  Διάλογο κάνω δε είπα ότι με κρίνεις...
  Δε κάνεις λάθος..
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Εσύ είχες άλλη επιλογή και επέλεξες αυτή.... αυτά είχαν?
   
 11. savvasxanthi

  savvasxanthi PB New Member

  Δεν σε κατάλαβα....

  Παιδιά και κάτι ακόμα το πόσο λάθος έκανα έχει σημασία η το να κάνω κάτι για να είναι αυτά καλά;
   
 12. Μιλάμε γενικά, ναι μπορείς να τα έχεις κοντά σου αλλά πολλές φορές η αγάπη μας τα πνίγει και αντί για καλλίτερα γίνονται χειρότερα.
   
 13. savvasxanthi

  savvasxanthi PB New Member

  Ρε παιδιά γιατί γίνεται αυτό το πράγμα..ωραία κατανοώ ότι ότι η κίνηση που έκανα κατά ένα ποσοστό είναι λάθος αλλά δεν έγραψα γι αυτό το θέμα έγραψα για να κάνω τις συνθήκες όσο πιο καλές γίνεται..Επίσης μπορεί και στο δωμάτιο να μην ήταν καλές οι συνθήκες..γι αυτό παρακαλο να εστιάσουμε στο να βρούμε τρόπους και όχι στην κίνηση που έκανα..
   
 14. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Τι διαφορά έχει άραγε.... ένα υπόγειο.... με ένα δωμάτιο που δεν έχει καθόλου πρόσβαση ο ήλιος.... και όλα γίνονται με τεχνητά μέσα ?
   
 15. Αν έχεις αρκετό εξαερισμο και αλλάξεις την σομπα με ηλεκτρικό σώμα και για την δικιά σου υγεία μια χαρά το βλέπω. Το φως μην ανάβεις οπότε να είναι και τα ενοχλεις
   
 16. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Βασίλη ως έμπειρος γνωρίζεις πως το φως το ηλιακό και ο αέρας ο εξωτερικός δεν αναπληρώνονται. Άλλωστε όλοι όσοι έχουμε εσωτερική εκτροφή (όπως κι αν είναι) καταφεύγουμε σε σκευάσματα και συμπληρώματα.
  Ακόμη ξέρω πως μπορείς να διακρίνεις τις ανάγκες των πτηνών ανά περίοδο και κατάσταση και να χορηγήσεις επικουρικά τα απαραίτητα.
  Μπορεί όμως να γίνει το ίδιο από όλους μας?
  Μπορεί ο καθένας μας (αναγνώστης) να καλύψει τις ανάγκες των πτηνών μιας σκοτεινής εκτροφής - διαβίωσης?
  Ξέρω πως η απάντησή σου είναι όχι οπότε οφείλουμε να ενημερώνουμε για το σωστό και το λάθος.... ακόμη κι αν εμείς (εν γνώση μας) προσπαθούμε να βελτιώσουμε στην εκτροφή μας από το λάθος.
   
 17. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Γιάννη συμφωνούμε απόλυτα.

  :thumbsup:
   
 18. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ήμουν σίγουρος.... άλλωστε η λογική έχει ένα και μόνο όνομα....την αλήθεια!
   
 19. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πέρα από τα πολύ ουσιαστικά θέματα, μεταξύ των οποίων το παράθυρο , που δεν είναι παράθυρο αλλά ένας μικρός φεγγίτης, δηλαδή, έλλειψη φωτός, ήλιου, επαρκούς εξαερισμού και για την σόμπα υγραερίου δεν το συζητώ καθόλου.
  Επίσης άλλο να κάνεις εγκατάσταση εκτροφείου και να χρησιμοποιήσεις διάφορες μεθόδους αναπλήρωσης των φυσικών στοιχείων , γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως παρ' όλ' αυτά μειονεκτεί η κατάσταση και άλλο να έχεις ένα μοναδικό κλουβί σε ακατάλληλο χώρο όπου προφανώς δεν θα έχεις κατά διάνοια τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  Πέρα απ' όλα αυτά, οι παπαγάλοι μικροί και μεγάλοι δεν είναι καναρίνια. Έχουν άλλη ψυχολογία και ανάγκη άλλης αλληλλεπίδρασης με τον άνθρωπό τους. Στον χώρο αυτό θα μαραζώσουν ψυχολογικά και στην συνέχεια θα ασθενήσουν και λόγω των αντικειμενικών ελλείψεων αλλά και λόγω της κακής ψυχολογίας τους.
  Ιδιαίτερα που λες ότι μέχρι τώρα τα είχες στο δωμάτιό σου.
  Ειρήσθω εν παρόδω, οι κουτσουλιές των παπαγάλων δεν έχουν τόσο έντονη δυσάρεστη και χαραχτηριστική οσμή όπως των καναρινιών.
  Βασικά αν τα διατηρείς καθαρά δεν μυρίζουν καθόλου. Έχω περιποιηθεί παλαιότερα καναρίνια και γνωρίζω την διαφορά.
   
Φόρτωση...