Μήπως το έσπασε το αυγό το αρσενικό;

Συζήτηση με θέμα Μήπως το έσπασε το αυγό το αρσενικό;, που ξεκίνησε από Θοδωρής 21, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Μαρ 2016.

 1. Θοδωρής 21

  Θοδωρής 21 PB New Member

  Γεια σε όλους σας. Ειμαι νέο μέλος και αρχάριος στην αναπαραγωγή καμαρινιών. Βέβαια πάντα είχα ενα πουλάκι αλλά φέτος είπα να ασχοληθώ με το ζευγάρωμα. Έβαλα το ζευγάρι στη ζευγαρωστρα έκανα την προετοιμασία χθες έκανε το πρώτο αυγό και σήμερα περίμενα να δω δυο αυγά και τελικά ήταν ενα και σαν να είδα ενα μικρό τσόφλι . Μήπως το έσπασε το αρσενικό; Μπορεί να μου πει κάποιος; Ευχαριστω
   
 2. Stfns

  Stfns PB Member

  Γειά σου Θοδωρή. Πριν ενώσεις τα πουλιά είχες κόψει τα νύχια τους; Όσον αφορά στο αρσενικό πολύ πιθανό να έσπασε τα αυγά, αν είναι πολύ πυρωμένο.
   
 3. Θοδωρής 21

  Θοδωρής 21 PB New Member

  Δεν τα είχα κόψει λες να φταίει αυτό; Δεν το είχα διαβάσει πουθενά . Αλλά και πάλι ειναι πολύ μικρό αυτό το τσόφλι που βρήκα μεστ
   
 4. Stfns

  Stfns PB Member

  Καλό είναι να τα κόβεις πριν την αναπαραγωγή ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα με τα αυγά. Μακάρι να είναι τα νύχια και όχι ο αρσενικός διαφορετικά απομάκρυνέ τον πριν σου σπάσει και τα υπόλοιπα που θα γεννηθούν.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Δεν υπάρχει περίπτωση να έσπασε το αυγό μέσα στη φωλιά και να μην υπάρχουν ίχνη του.
  Στις περιπτώσεις που από λάθος σπάσει καταστρέφει τα άλλα αυγά μια και κολλούν στο υλικό και καταστρέφει τοπικά και το ίδιο το υλικό της φωλιάς.
  Συμβαίνει συχνά τα θηλυκά καναρίνια, ειδικά αυτά που γεννούν για πρώτη φορά ή αυτά που δεν είναι τελείως έτοιμα, να γεννούν ένα αυγό και μετά να σταματούν.
  Η διακοπή μπορεί να είναι μιας - δυο ημερών και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και εβδομάδων. Δηλαδή γεννά το αυγό που την ανάγκασε να φτιάξει φωλιά και μετά από μέρες ξεκινά την κανονική ωοτοκία. Το μεμονωμένο αυγό συνήθως είναι και άσπερμο.
  Θα σου πρότεινα να μην ανησυχείς ... και η εξέλιξη θα μας δικαιώσει.
  Θεωρώ πως έχεις κάνει σωστή προετοιμασία και συνεπώς αύριο θα υπάρχει η συνέχεια της ωοτοκίας. Μην ξεχάσεις να δώσεις λίγο ασβέστιο στο νερό του.
   
 6. Θοδωρής 21

  Θοδωρής 21 PB New Member

  Να βάλω το χωρισμα για να δω την συμπεριφορά τους η' ν
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Όπως λέει και ο Γιάννης άστα ως έχουν και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει την ωοτοκία και αν έχει προετοιμαστεί καλά και αν είναι πυρωμένη, θα σου κάνει μια ολοκληρωμένη ωοτοκία. Σε τι χώρο τα έχεις τα πουλάκια? Που τα έχεις βάλει να αναπαραχθούν?
   
 8. Dimitrispsaris

  Dimitrispsaris PB New Member

  Η καναρα καθε μερα γενναει και απο ενα αυγο ετσι... Υπάρχει περίπτωση να το έσπασε ο αρσενικός ή αν κουτσούλισαν στη φωλιά και δεν το πρόσεξες; Γιατί το αυγό είναι πολύ μαλακό και σπάει με το παραμικρό. Και η κουστουλιά είναι σκληρή.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...