Μήπως θέλει να ξαναγεννησει;

Συζήτηση με θέμα Μήπως θέλει να ξαναγεννησει;, που ξεκίνησε από gloster1995, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Μαϊ 2016.

 1. Καλησπέρα παιδια.Η μια καναρα που έχει 3 μικρά το μεγαλύτερο 14 ημερών και δεν έχουν βγει ακόμη απ τη φωλια την είδα πριν λίγο να είναι μέσα στη φωλιά σαν να θέλει να κάνει αβγά και τα μικρά καναρινακια απο πάνω της.έβαλα νημα και τοποθέτησα μια ακόμη φωλια.θέλει να ξαναγεννησει γι αυτό?Καλά έκανα?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλά έκανες και έβαλες υλικό και φωλιά.
  Σίγουρα ετοιμάζεται για την επόμενη σειρά αυγών.
  Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά το αν πρέπει να συνεχίσεις την αναπαγωγή
   
 3. Εννοείτε απο θεμα ζέστης?αν εννοείται απ αυτό τα έχω σε καλό χώρο.Ούτε τα χτυπά ήλιος ούτε μπορούν να δεχθούν επιθέσεις αρπακτικών.θα πάνε για δεύτερη γέννα.Μια ακόμη ερώτηση.στις ποσες μερες θα βγουν οι νεοσσοί απ τη φωλια?βλέπω ότι ο μεγαλύτερος είναι σχεδόν έτοιμος
   
 4. ianos

  ianos Daily Active Member

  Συνήθως 16 - 20 ημερών βγαίνουν απο τη φωλιά, εξαρτάται επισης και απο το ρυθμό ανάπτυξης που είχαν.
   
 5. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πληροφορίες και το χρόνο σας...συγνώμη αν κάνω πολλές ερωτήσεις είμαι λίγο αρχάριος ακόμη
   
 6. ianos

  ianos Daily Active Member

  Κάνε όσες ερωτήσεις θελεις. Διάβασε επισης και τα άρθρα για αναπαραγωγή, διότι κάποιες πληροφορίες μπορεί να σου χρειαστούν και οι αντίστοιχες ερωτήσεις να προκύψουν σε μια στιγμή που θα ειναι κρίσιμη.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Επειδή όπως το βλέπω θα κάνει αυγά και τα μικρά δε θα ξεκολλάνε από εκεί και τα αυγά θα κινδυνέψουν, μόλις δεις το πρώτο αυγό το παίρνεις α;π τη φωλιά, το βάζεις σε ένα σκεύος με σποράκια και στη θέση του βάζεις ένα ψεύτικο. Αυτό το κάνεις για όλα τα αυγά που θα κάνει και ταυτόχρονα κερδίζεις χρόνο να μεγαλώσουν τα μικρά και να μην είναι τόσο κολλημένα με την μαμά τους! Μόλις κάνει όλα τα αυγά βγάζεις τα ψεύτικα και βάζεις τα αληθινά πάλι πίσω! :)
   
Φόρτωση...