Μέχρι πότε να δίνω καθημερινά αυγό σε νεοσσούς 40 ημερών;

Συζήτηση με θέμα Μέχρι πότε να δίνω καθημερινά αυγό σε νεοσσούς 40 ημερών;, που ξεκίνησε από hrpapanik1, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Μαϊ 2009.

 1. hrpapanik1

  hrpapanik1 PB New Member

  Καλημέρα σε όλους σας?
  Έχω τέσσερα πουλάκια 40 ημερών ΄σε μια ζευγαρώστρα.Επιτρέπετε να τους προσφέρουμε καθημερινά μισό αυγό?Και για πόσο?
  Εκτός από το αυγό τους δίνω μήλο, αυγοτροφή και σπόρους.
  Ευχαριστώ.
   
 2. sainer

  sainer PB New Member

  χρηστο δεν ειναι αναγκη να τους δινεις συνεχεια πλεον γιατι θα σου παχυνουν.βαλε 2-3 φορες την εβδομαδα.μπορεις να προσθεσεις και αλλα στην διατροφη σου οπως π.χ. νιζερ,πυριλλα,chia αλλα και καποιους αλλους σπορους.
   
 3. hrpapanik1

  hrpapanik1 PB New Member

  Αυτά δεν υπάρχουν στα μίγματα σπόρων που τους δίνουμε?
   
 4. Προσωπικά το κρατάω το αυγό μέχρι την πρώτη πτερόροια. Σε τόσο μικρή ηλικία δύσκολο να παχύνουν είναι ακόμη στην "ανάπτυξη" και χρειάζονται πρωτεΐνες. Πάντως και αυγό και αυγοτροφή ταυτόχρονα το βρίσκω πλεονασμό αφού κάνουν το ίδιο πράγμα. Φρούτα σιγά σιγά δοκίμαζε να τους δίνεις και διαφορετικά. Οι σπόροι Chia δεν υπάρχουν στην βασική τροφή και μπορείς να τους δίνεις (κάνουν καλό στο εντερικό), τους άλλους τους έχει το μίγμα σου.
   
 5. βασιλη νομιζω εχεις δικιο και εγω το ιδιο κανω
   
 6. sainer

  sainer PB New Member

  στο μειγμα που δινουμε η chia δεν υπαρχει και ουτε η πυριλλα.επισης η μαγια μπυρας δεν υπαρχει.το αυγο πρεπει να το δινουμε εναλλαξ με την αυγοτροφη.και οτν αρχιζουμε να κοβουμε το αυγο μπορουμε να δινουμε σε μια ταιστρα νιζερ που ειναι και λιπαρος σπορος και τα πουλια των τρωνε πολυ.
   
 7. Ο σπόρος chia είπα και πιο πάνω ότι είναι καλός για το εντερικό των πουλιών και μπορούμε να βάζουμε. Όταν λες πυρίλα φαντάζομαι εννοείς Περίλλα έτσι; Κάποια μείγματα έχουν μέσα είναι σπόρος που πρέπει να υπάρχει στο βασικό μείγμα μας και όχι να μπαίνει ξεχωριστά. Σπόροι οφέλιμοι που μπορούμε να δίνουμε είναι chia, Foniopaddy και Καμελίνα. Αυτούς μπορούμε να τους δίνουμε οποιαδήποτε εποχή και όχι απαραίτητα μόνο κατά την αναπαραγωγή ή μόνο στους νεοσσούς. Στο νίζερ επίσης είμαι αντίθετος να το δίνουμε χωριστά σαν σπόρο. Είναι πολύ πιο εύγευστο από τους υπόλοιπους και τα πουλιά θα τρώνε υπερβολικό νίζερ σε βάρος του βασικού μείγματος. Προσωπικά εμπιστεύομαι το βασικό μείγμα που δίνω στα πουλιά μου και τις αναλογίες του. Αν δεν έβρισκα σωστές τις αναλογίες θα άλλαζα βασικό μείγμα αντί να προσθέτω σπόρους χωριστά. Η μαγιά μπύρας που αναφέρεις μπαίνει στην αυγοτροφή και όχι στους σπόρους. Είναι πραγματικά πολύ καλό συμπλήρωμα διατροφής και στην προετοιμασία για αναπαραγωγή αλλά και για τους νεοσσούς. Αυγοτροφή και αυγό εναλλάξ για ποιο λόγο; δεν κάνουν την ίδια δουλειά;
   
Φόρτωση...