Μάτι χωρίς φτερά γύρω του

Συζήτηση με θέμα Μάτι χωρίς φτερά γύρω του, που ξεκίνησε από giannis.kirp., στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 22 Μαϊ 2014.

 1. Παιδιά έχω ένα καναρινάκι θηλυκό το οποίο ευτυχώς δεν το έβαλα για ζευγάρωμα γιατί τις τελευταίες μέρες άρχισαν να της πέφτουν ( ίσως να τη τσιμπούσαν και τα άλλα ) φτερά. Τη χώρισα αμέσως σε άλλο κλουβί.Το πουλάκι κουνιέται στο κλουβί κανονικά τρώει πίνει δεν έχει καρίνα δεν είναι φουσκωμένο κπλ και για αυτό κρατάω το ενδεχόμενο πως ίσως το τσιμπούσαν τα άλλα ( κάποια γύρω φτερά ήταν ανακατωμένα και ίσως να τη τσιμπούσαν τα άλλα ) . Το μάτι δεν το κρατάει κλειστό το έχει ανοιχτό η γύρω περιοχή έχει αρκετούτσικα φτερά μόνο λίγα λείπουν δεν έχει κανένα σπυράκι η άλλο εξώγκομα στο σημείο αυτό. Foto μάλλον αύριο θα βάλω γιατί σήμερα μέχρι το βράδυ είμαι πολύ απασχολημένος.
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Βάζε πρωί - βράδυ tobrex χωρίς κοστιζόνη (το παιδικό) από μια σταγόνα στο κάθε μάτι και στη γύρω περιοχή (πρώτα στο υγιές μάτι και μετά σε αυτό που λείπουν φτεράκια) και καλός καθαρισμός των πατηθρών καθημερινά... Μετά από μερικές μέρες είμαι σίγουρη ότι θα δεις διαφορά και βελτίωση! Περαστικά σας! :)
   
 3. Πήρα tobrex χωρίς κορτιζόνη αλλά και ένα φάρμακο από pet shop που μπαίνει στο νερό. Ποιο από τα 2 να βάλω??? Το πουλάκι είναι ακόμα υπερκινητικό αλλά το μάτι του πρίστηκε και το έχει μισάνοιχτο.:( Τι να κάνω??? Να ξεκινήσω τη θεραπεία από αύριο??? Αν ναι με ποιο από τα 2 φάρμακα??? ( απ'ο το pet shop μου είπαν πως αυτό το φάρμακο που λέγετε doxy-cyclin-t μου είπε να βάζω 0,4 γραμμάρια την ημέρα στο νερό και να το αλλάζω καθημερινά)
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ σου είπα tobrex... Πρωί βράδυ.. Και πριν το φάρμακο βάζε κομπρεσα χαμομήλι...
   
Φόρτωση...