Πρόσφατα

Μάλλον κύστη αλλα δεν είμαι σίγουρος

Θεματοθέτης #1
Θέλω βοήθεια ξανά για το πουλάκι μου τον Ρούλη που είχε περάσει παλιότερα μια πολύ άσχημη αρρώστια.

Εδώ και εδώ είναι το παλιό Post με την αρρώστια που πέρασε

Πάντα κελαηδούσε πάρα πολύ όμορφα και τώρα τελευταία ακόμα περισσότερο. Ομως παρουσιάσε ένα πρόβλημα, έχει μια κύστη κοντά στην ουρά του.

Διάβασα λίγα πράγματα για κύστη σε καναρίνια απο το φόρουμ αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ωρίστε μερικές φωτογραφίες της κύστης.

Να αναφέρω πως τον Σεπτέμβρη εκεί που τελειώνει ένα φτερό του είχε σχηματίσει ένα σκληρό κομμάτι απο φτερά αλλα έπεσε και είναι καθαρό τώρα τελευταία. Γενικά δεν είχε πρόβλημα όποτε άλλαζε φτερά αλλα αυτό το λέω γιατί υποπτεύομαι πως είναι φτερό που μεγαλώνει μέσα απο το δέρμα.

Το καναρίνι το έχω δώσει στους δικούς μου και δεν του έβαζαν να κάνει μπάνιο κάτι που τους υπέδειξα να κάνουν απο εδώ και πέρα όπως επίσης και να του δείνουν μπρόκολο και καρότο.

Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί δεν θα ήθελα να το χάσω το πουλάκι μετά απο όσα έχει τραβήξει...είναι και το τελευταίο που μου έχει μείνει, δυστυχώς έχασα και το κίτρινο μάλλον από εγκεφαλικό ή κάποια πάθηση του εγκεφάλου :(

Κώστας
 

Συνημμένα

Stavros

Administrator
Staff Member
#3
Νομίζω πώς το συγκεκριμένο είναι lump και όχι φλεγμονή του ουροπύγιου όπως στην περίπτωση που αναφέρει η Georgina.

Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα ο ίδιος σου και γενικά οποιοσδήποτε δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία. Θα σου πρότεινα να πας το πουλάκι σε ένα γιατρό διότι θα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά ο όγκος. Πρόκειται για σύντομη επέμβαση αλλά απαιτεί την κατάλληλη εμπειρία και τις κατάλληλες συνθήκες (άσηπτες).
 
Θεματοθέτης #4
Ευχαριστώ, μάλλον είμαι για εγχείρηση...Τι άλλο θα τραβήξει αυτό το πουλάκι...
 

SirGus

PB New Member
#5
Καλημέρα σε όλους...

Σήμερα παρατήρησα σε ένα καναρίνι μου αυτό το σημείο...

Βρίσκονται σε φάση πτερόροιας όλα, όπως και αυτό απλά δεν ξέρω αν είναι πούπουλα που λείπουν ή κάποια κύστης.

Αν είδα καλά, στο σημείο αυτό βλέπω πολυ μικρά "πουπουλάκια" οπότε ίσως είναι τα νέα που βγαίνουν, απλά δεν κατάλαβα γιατί να έχει τόσο κενό στο σημείο αυτό.

τι λέτε?
 

Συνημμένα

#8
εμενα με προβληματιζει το καφε στιγμα που βλεπω στη δευτερη φοτογραφια.Μηπως δεν ειναι ογκος αλλα καποια εντερικη μολυνση?Επισκεψου κτηνιατρο
 
Top Bottom