Λούγαρο (Carduelis spinus)

 1. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Δημοσίευση νέου Άρθρου: Λούγαρο (Carduelis Spinus).

  Διαβάστε τη συνέχεια του Άρθρου εδώ: Λούγαρο (Carduelis Spinus)
   
 2. kristhegreek

  kristhegreek PB New Member

  Georgina μου σε ευχαριστώ για το άρθρο σου,
  Τα λούγαρα (λουβαράκια για την ιδιαίτερη πατρίδα μου) είναι τα αγαπημένα μου και έλειπε ένα άρθρο για αυτά από το site μας.
  Με την άδειά σου, να προσθέσω:
  α) Στα ονόματα του, το ΧΡΥΣΟΚΑΡΔΕΡΙΝΑ που για εμένα που εκτρέφω και καρδερίνες είναι το πιο αντιπροσωπευτικό (το δικό μου μουρμουρίζει συνεχώς το τραγούδι της καρδερίνας που ακούει και είναι υπέροχο) .
  β) Στο μέγεθός του, ότι στην Ελλάδα τα πιο πολλά είναι 10 και όχι 12,5 εκατοστά (κατά περιοχή υπάρχουν υποείδη όπως και στην καρδερίνα) .
  δ) Στην Ελλάδα τα πιο πολλά λούγαρα δεν έχουν το μαύρο σημάδι στο λαιμό.
  ε) Αναπαράγονται εύκολα σε αιχμαλωσία.
  Όλες οι φωτογραφίες που έχω στείλει στο site είναι από λούγαρα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τις δει.

  Προτείνω να διαβαστεί και το άρθρο (από site φίλου μας): Homepageg

  Φίλε Σταύρο, κάνε μου τη χάρη και φτιάξε από το υλικό μας ένα άρθρο να το ενσωματώσουμε στα άρθρα του site για το αδικημένο λουβαράκι ή αν είναι δύσκολο, να παρακαλέσουμε την Georgina να ενσωματώσει στο άρθρο της όλες τις πληροφορίες και να το δημοσιεύσουμε.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Υπάρχουν ήδη κάποια άρθρα στην αρχική σελίδα σχετικά με ορισμένα ιθαγενή πουλιά αλλά αποφάσισα να τα μεταφέρουμε εδώ στο φόρουμ. Οι λόγοι είναι δύο:

  Εδώ στο φόρουμ η σχέση μεταξύ άρθρων και αναγνωστών είναι πιο άμεση. Δίδεται δηλαδή η ευκαιρία για σχολιασμό, όπως το πολύ ενημερωτικό δικό σου μήνυμα που ακολούθησε αμέσως μετά, κάνοντας έτσι το θέμα περισσότερο διαδραστικό και χρήσιμο.

  Τα θέματα του φόρουμ διαβάζονται περισσότερο έστω και αν κάποιες φορές μερικά από αυτά είναι μικρότερης σημασίας από τα άρθρα της αρχικής σελίδας. Υπάρχει για παράδειγμα εκεί ένα άρθρο για το φανέτο το οποίο έχει δημοσιευθεί στις 21 Δεκεμβρίου και έχει μόλις 85 αναγνώσεις ενώ το συγκεκριμένο έχει ξεπεράσει τις 45 αναγνώσεις μέσα σε μόλις 5 ώρες. :)
   
 4. ενημερωτικα για οσους χρηστες δεν μπορουν να διακρινουν το αρσενικο απο το θηλυκο,τους λεω οτι το αρσενικο εχει πιο εντονο μαυρο χρωμα στο πανω μερος του κεφαλιου και γενικα εχει πιο εντονα χρωματα απο το θηλυκο
   
Φόρτωση...