Λουλουδια/άνθη σε κοκατιλ επιτρέπεται;

Συζήτηση με θέμα Λουλουδια/άνθη σε κοκατιλ επιτρέπεται;, που ξεκίνησε από anatolia, στο Forum 'Διατροφή Παπαγάλων' του PetBirds, 15 Φεβ 2016.

 1. anatolia

  anatolia PB New Member

  Παιδιά, καλησπέρα! Σήμερα είδα τις αμυγδαλιές στο χωριό να ανθίζουν και αναρωτήθηκα, αν θα μπορούσα να δώσω στα κοκό να φάνε τα άνθη και να παίζουν με τα κλαδάκια. Ξέρετε κάτι επί τούτου; Είναι ακίνδυνα ή θα κάνουν ζημιά;;; Εάν επιτρέπεται, ποια άλλα θα μπορούσα να τους δώσω;;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!)))
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Η αμυγδαλιά δεν είναι τοξική για τα πουλιά. Ίσως μπορούν να φάνε τα άνθη, αλλά ως θα εξασφαλίσεις την καθαριότητά τους τόσο ευαίσθητα που είναι; Από άνθη τα μόνα που κατ' επανάληψιν έχω δει να αναφέρονται ως αποδεκτά είναι του ιβίσκου., να σου πω την αλήθεια.
   
 3. anatolia

  anatolia PB New Member

  Αν τα ψεκάσω με μόλικο νερό από ψεκαστήρα και τα αφήσω να στεγνώσουν λίγο;;; Σε μία σελίδα για κοκατίλ κάποιοι Αυστραλοί μου γράψανε ότι από φρουτώδη είδη δέντρων κάνει να δίνουμε λουλούδια...Θα κάνω αύριο μια δοκιμή )))
   
 4. anatolia

  anatolia PB New Member

  Τελικά χθες ψέκασα μερικά κλαδάκια με λουλούδια αμυγδαλιάς και κορόμηλου και τους έδωσα να κριτσινάνε μαζί με φρέσκα κλαδάκια ευκάλυπτου με μικρά φύλλα επάνω. Είχαν μεγάλη επιτυχία!)))
   
 5. Niki

  Niki PB New Member

  Αυτό ισχύει για όλους τους παπαγάλους!? Μπορώ να δώσω και στο παροτλετ? Επίσης βότανα τους δίνουμε χλωρά και αποξηραμένα?
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ναι, ό,τι γράφουμε ισχύει για όλους. Θέλει προσοχή από που τα μαζεύουμε όχι από πολυσύχναστους δρόμους και από άκρες πεζοδρομίων, να είμαστε σίγουροι πως δεν είναι ψεκασμένα κτλ.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...