Λιχουδιές για καναρίνια

Συζήτηση με θέμα Λιχουδιές για καναρίνια, που ξεκίνησε από ΗΡΩ, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 3 Μαρ 2009.

 1. ΗΡΩ

  ΗΡΩ PB New Member

  τα stickς με σπόρους βοηθούν τα καναρίνια στην υγεία τους ή την επιβαρρύνουν?τι λιχουδιές άλλες μπορούμε να τους δίνουμε?:confused:
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Τα στίκ γενικότερα ειδικά οταν δίνονται χωρίς μέτρο είναι επιβαρυντικά όχι μόνο για την υγεία των πουλιών αλλα και για την τσέπη μας. Τα γλυκαντικά που περιέχουν όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες επιβαρυνουν με πρόσθετο πάχος τα πουλάκια μας.
  Επιπλέον σκεφτείται οτι 2 στικάκια πουλιούνται τα 60 γραμμάρια απο 1.60 -2.30 ευρώ, όταν με τα ίδια χρήματα αγοραζεις ένα κιλό συσκευασμένης επώνυμης τροφής. Μοιαζει κοροιδία :rolleyes:

  Αν θέλουμε , υπάρχει αφθονία φρούτων και λαχανικών που μπορούμε να προσφέρουμε στα πουλάκια μας χωρις τον κίνδυνο επιβάρυνσης της υγείας τους. Σκεφτείτε έξυπνα, σκεφτείτε υγειινά!
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Οι καλύτερες λιχουδιές για τα κανάρια είναι
  φρέσκες πρασινάδες,βλαστομένοι σπόροι και φρούτα.
  Τα στικς συνήθως δεν φέρουν ημερομηνία λήξης και πολλά απο αυτά δεν χρησιμοποιούν μέλι, αλλά γλυκαντικές ουσίες (γλυκόζη).Αν θέλετε να δώσετε ΜΕΛΙ στα πουλιά σας μπορείτε να το κάνετε αφού το αραιώσετε με λίγο χλιαρό νερό στην αυγοτροφή τους.Ολες οι έτοιμες αυγοτροφές εξ ' άλλου γράφουν στις οδηγίες τους για αραίωση με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού.

  Υ.Γ Καλά συνεννοημένοι ήμαστε? πιάσε κόκκινο Georgina!
   
Φόρτωση...