Λαρισαϊκός Σύλλογος Καναρινοφίλων - ΛΑΣΥΚ

Ο Λαρισαϊκός Σύλλογος Καναρινοφίλων - ΛΑΣΥΚ είναι Σωματείο Εκτροφέων Πτηνών με έδρα τη Λάρισα.

Πληροφορίες για τον Λαρισαϊκό Σύλλογος Καναρινοφίλων

Ο Λαρισαϊκός Σύλλογος Καναρινοφίλων (ΛΑ.ΣΥ.Κ.) ιδρύθηκε το 2007 στη Λάρισα. Οι σκοποί του Συλλόγου είναι:

Η εξάπλωση του ενδιαφέροντος για την εκτροφή, φύλαξη, εξάπλωση, διαιώνιση, προστασία και συντήρηση των ωδικών πτηνών.

Η ενημέρωση των μελών του σε θέματα που σχετίζονται με το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη, φύλαξη των ωδικών πτηνών και για τη σωστή εκτροφή τους.

Η διοργάνωση εκθέσεων εκδηλώσεων με θέμα τα ωδικά πτηνά από μέλη του και από άλλα μέλη άλλων συλλόγων που επιδιώκουν παρεμφερείς σκοπούς ή επιδίωξη άλλων σχετικών με τους πιο πάνω σκοπούς.

Ο ΛΑ.ΣΥ.Κ. είναι μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (E.O.O.) με κωδικό EOO-L.

Είδη Πτηνών

Καναρίνια χρώματος, θέσεως και ιθαγενή πτηνά.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Βασίλειος Δοσόπουλος
Αντιπρόεδρος: Στυλιανός Δόλγυρας
Ταμίας: Αθανάσιος Πολύζος
Γραμματέας: Θεοφάνης Μπόζαρλης
Μέλη:
Δημήτριος Ντογκούλης
Κωνσταντίνος Λιούλιας
Νικόλαος Πανάκογλου

Επικοινωνία

Τηλ: -
email: lasyk@fogr.gr
Ιστοσελίδα: http://lasyk.gr/
FB Ομάδα: https://www.facebook.com/groups/714963795222888/

Media Gallery ΛΑΣΥΚ


Οι δραστηριότητες του ΛΑΣΥΚ

2018
1/12 - 9/12: 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πτηνών συντροφιάς Ε.Ο.Ο.

2017
6-12 Νοεμβρίου 2017. Διοργάνωση της 9ης Έκθεσης πτηνών συντροφιάς.

2016
7 έως 13 Νοεμβρίου: 8η έκθεση ωδικών πτηνών ΛΑ.ΣΥ.Κ.

2015
27 Απριλίου: Σεμινάριο Προτύπων Χρώματος.Λαρισαϊκός_Σύλλογος_Καναρινοφίλων_ΛΑΣΥΚ_.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Σχόλια

Sot.bo

Πρώην ΣΩΤΗΡΗΣ
7 Δεκ 2007
31
1
Λάρισα
Κωδ.
ΛΑΣΥΚ EOO-L 029
#2
Ειχα πολυ καιρο να επικοινωνησω μαζι σας ,διαφοροι λογοι με κρατουσαν μακρυα.Στο διαστημα αυτο ειχα πολλες καλες και κακες στιγμες ως αναφορα την αγαπημενη απασχοληση μας.Σημερα ομως θα μιλησω μονο για την εκθεση που προκειται να γινει στη Λαρισα απο τον ΛΑΣΥΚ στις 19-23 Νοεμβριου.Θα γινει στο χωρο του 27ου Δημ.Σχολειου(περιοχη ΔΕΥΑΛ)και θα ειναι ανοικτη για το κοινο απο 9 το πρωι μεχρι 5 το απογευμα (στις 23 μεχρι τις 2 το μεσημερι)Ειναι μια καλη ευκαιρια να γνωριστουμε ολοι της περιοχης και να ανταλλαξουμε τις εμπειριες μας.
 
22 Οκτ 2007
760
31
Λάρισα
#3
Αν και τα ειπαμε απο κοντα σημερα καλη επιτυχια.Περιμενω να δω καρποντακο τα φετεινα καρδερινακια σου αλλα και τα ομορφα καρδερινοκαναρα που καταφερες να βγαλεις
 

valantis1

PB New Member
23 Μαρ 2008
646
31
Λάρισα
#4
1η εκθεση καναρινων στη Λαρισα

1η εκθεση καναρινιων στη Λαρισα. Για πρωτη φορα πιστευω να πηγε καλα. Υπαρχουν 150 καναρινια διαφορων ρατσας. Εχω βγαλει μερικες φωτογραφιες.
 

Συνημμένα

Sot.bo

Πρώην ΣΩΤΗΡΗΣ
7 Δεκ 2007
31
1
Λάρισα
Κωδ.
ΛΑΣΥΚ EOO-L 029
#6
Eιχε οντως μεγαλη επιτυχια η εκθεση παροτι οτι δεν ηταν απο πλευρας τοπου και χωρου ιδανικη. Την επισκεφτηκαν παρα πολλα ατομα απο τη Λαρισα και απο πιο μακρυνες περιοχες (Τρικαλα Καρδιτσα Κατερινη Βερροια κλπ).Τη υποστηριξε ολος ο τοπικος τυπος με αποτελεσμα να ερχονται ατομα να την επισκεφτουν και μετα το τελος της Τα πουλια αν και δεν υπηρξε διαγωνισμος ηταν σε πολυ καλο επιπεδο.Γραφτηκαν πολλα νεα μελη και ελπιζω να γραφτουν κατα την διαρκεια του χρονου και αλλα πολλα .
 

misalouris

Mod Καναρίνια
Staff Member
22 Οκτ 2011
16.307
907
Ν. Ιωνία Βόλος
Όνομα
Γιάννης
Πτηνά
Καναρίνια, Ιθαγενή
Κωδ.
ΑΣΕΚ FPO-S 062
#7
Σεμινάριο Προτύπων Χρώματος ΛΑ.ΣΥ.Κ

Την Κυριακή 27 Απριλίου 2015 σε ένα όμορφα διαμορφωμένο για την περίπτωση χώρο, έγινε το προγραμματισμένο σεμινάριο "Προτύπων Χρώματος" του Λαρισαικού Συλλόγου Καναρινόφιλων από τον Διεθνή Κριτή COM - OMJ και εκτροφέα καναρινιών χρώματος κ. Σπύρο Καλαμαρά.
Οι παρόντες στο σεμινάριο ωφελήθηκαν διπλά τόσο για τις γνώσεις που έγινε προσπάθεια να μεταφερθούν, όσο για τις παρατηρήσεις πάνω σχεδόν σε κάθε τύπο καναρινιού χρώματος που έκανε ο κος Σπύρος Καλαμαράς.
Το μάτι ενός έμπειρου κριτή διακρίνει εύκολα όσα εμείς είτε δεν βλέπουμε είτε από άγνοια δεν μπορούμε να δούμε...
Τέτοιες πρωτοβουλίες οφείλουν να προβάλλονται και δημόσια να επιβραβεύονται...
Συγχαρητήρια στον κο Σπύρο Καλαμαρά για τις γνώσεις (κυρίως στις λεπτομέρειες) όπως και στο προεδρείο του [URL='http://lasyk.gr/] που αδιάκοπα έτρεχαν, τόσο για την πρωτοβουλία ... όσο και για την προσπάθεια διάχυσης των γνώσεων που κάνει...
Εύχομαι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί!
LASIK 22.jpg
LASIK 11.jpg
Σύντομα θα ανέβει στο διαδίκτυο το video της παρουσίασης ... που φυσικά όποιος και να το πρωτο-αντιληφθεί ας το ανεβάσει εδώ για ενημέρωση...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
26 Ιαν 2015
748
32
Αθήνα
Πτηνά
Καναρίνια
#8
Ήταν πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο με πάρα πολλές λεπτομέρειες. Ευχαριστούμε το ΛΑ.ΣΥ.Κ. και μακάρι να υπάρξει και συνέχεια !
 
Likes: misalouris

misalouris

Mod Καναρίνια
Staff Member
22 Οκτ 2011
16.307
907
Ν. Ιωνία Βόλος
Όνομα
Γιάννης
Πτηνά
Καναρίνια, Ιθαγενή
Κωδ.
ΑΣΕΚ FPO-S 062
#9
Ολοκληρώθηκε η 7η έκθεση - διαγωνισμός ΛΑΣΥΚ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 7ος Διαγωνισμός - Έκθεση πτηνών συντροφιάς από το Λαρισαϊκό Σύλλογο Καναρινόφιλων ΛΑΣΥΚ.

Στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας παρουσιάστηκαν από τις 23/11 έως 28/11/2015 περίπου 550 ωδικά πτηνά από συνολικά 46 εκτροφείς από όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά μάλιστα έγινε και διαγωνισμός Μωσαϊκού τύπου καναρινιών. Αν και ο αριθμός πουλιών δεν είναι εντυπωσιακός ως προς το μέγεθος εντούτοις όμως υπήρχε εξαιρετικά καλή ποιότητα των συμμετεχόντων πτηνών.

2015.jpg

Κριτές των πτηνών ήταν οι Βέλγοι Johan van der Maelen και Michel Vion για τα πουλιά στην κατηγορία D (χρώματος) και ο κος Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος για τα πουλιά της κατηγορίας Ε (πουλιά θέσεως - εμφάνισης). Καινοτομία άξια αναφοράς είναι το σεμινάριο που διοργανώθηκε από το σύλλογο με ομιλητές τους Βέλγους κριτές οι οποίοι με ιδιαίτερη θέρμη κάλυψαν τις απορίες, τις ερωτήσεις και τα θέματα των εκτροφέων - συμμετεχόντων στο διαγωνισμό.

2016.jpg

Οφείλω να μεταφέρω στους αναγνώστες το καλό κλίμα των μελών του συλλόγου που φυσικά βγαίνει και προς τα έξω, την εξαιρετική διάθεση όλων των παιδιών για βοήθεια, την θαυμάσια συμπεριφορά των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Θεωρώ πως η ΛΑ.ΣΥ.Κ εκπληρώνει ως σύλλογος στο έπακρο τον ιδρυτικό στόχο και σκοπό και ίσως θα πρέπει να γίνει δοκίμιο παραδειγματισμού και σε άλλους. Σε καμία στιγμή προσωπικά δεν αισθάνθηκα μόνος και ξένος.

1ο Phaeo Yellow.jpg

Συμμετείχα ως "φιλοξενούμενος" εκτροφέας με συνολικά 14 καναρίνια, κάποια από τα οποία διακρίθηκαν ... Κατά τη γνώμη μου όμως το πραγματικό κέρδος είναι οι παρατηρήσεις των κριτών στα πουλιά και οι νέοι φίλοι που απέκτησα.

Κατηγορία φαιό κίτρινα ... που κατέκτησαν και τις τρεις πρώτες θέσεις...
  • Πρώτη θέση στα φαιό κόκκινα μωσαϊκά
  • πρώτη στα λιποχρωμικά Γερμανικά (Huppe Allemand)
  • πρώτη στα μελανικά Γερμανικά και
  • πρώτη θέση στην τετράδα μελανικών Γερμανικών ..
1o Huppe Allemand lipochrom.jpg 1o Huppe Allemand melanic.jpg 1o stamm Huppe Allemand melanic.jpg 1ο Phaeo red mosaic.jpg 1ο Phaeo Yellow.jpg ΛΑΣΥΚ 2015.jpg 2ο Phaeo Yellow.jpg 3ο Phaeo Yellow.jpg
 
19 Μαϊ 2015
2.565
135
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Πτηνά
Καναρίνια, Περιστέρια
#10
Συγχαρητήρια κύριε Γιάννη :thumbsup: ! πολύ χαρούμενο γεγονός η διάκρισή σας και για όλους εμάς εδω στο φόρουμ ! πάντα τέτοια εύχομαι ! πραγματικά θα ήθελα και εγω να συμμετάσχω και εγω κάποια στιγμή σε τέτοια έκθεση (όχι απαραίτητα σαν διαγωνιζόμενος ακόμη και σαν παρατηρητής !) πολύ όμορφη εμπειρία
 

xxx

PB Member
10 Δεκ 2008
356
11
Λάρισα
Όνομα
Βασίλης
Πτηνά
Καναρίνια
Κωδ.
ΛΑΣΥΚ EOO-L69
#12
Η 7η Έκθεση του Λαρισαϊκού Συλλόγου Καναρινόφιλων είναι πλέον μία όμορφη ανάμνηση που θα μείνει όμως χαραγμενη στη μνήμη μας για πολύ καιρό. Απο τους κριτές που ήταν πρόθυμοι να λύσουν οποιαδήποτε απορία και να μεταβιβάσουν κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει τους εκτροφείς, την ποιότητα των μικρών φτερωτών μας φίλων που ήταν σε αρκετά υψηλό επίπεδο, τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και κατέκλυσε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, τον υποστηρικτή μας και φίλο George Vrachnis και την εταιρία του Culpret Pet Supplies που στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας, μέχρι και την κινητήριο δύναμη του Συλλόγου, τα μέλη μας που καθημερινά κατέθεταν και την ψυχή τους έτσι ώστε όλα να γίνονται στην εντέλεια. Όλοι μαζί λοιπόν συντέλεσαν στη διεξαγωγή μιας άρτιας και αξιομνημόνευτης έκθεσης. Σας ευχαριστώ όλους απο καρδιάς και εύχομαι του χρόνου με υγεία ακόμη πιο ψηλά.
Ο ΛΑΣΥΚ θα συνεχίσει με υπερηφάνεια να μεταλαμπαδεύει την ιδέα της Καναρινοκουλτούρας και να πρεσβεύει αξίες όπως η φιλία και η αλληλεγγύη.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Φώτος Ευάγγελος
 

misalouris

Mod Καναρίνια
Staff Member
22 Οκτ 2011
16.307
907
Ν. Ιωνία Βόλος
Όνομα
Γιάννης
Πτηνά
Καναρίνια, Ιθαγενή
Κωδ.
ΑΣΕΚ FPO-S 062
#13
8η έκθεση ωδικών πτηνών ΛΑ.ΣΥ.Κ.

Ολοκληρώθηκε σήμερα 13 Νοεμβρίου 2016 με μεγάλη επιτυχία η έκθεση πτηνών συντροφιάς που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Λαρισαϊκού Συλλόγου Καναρινόφιλων ΛΑ.ΣΥ.Κ.. στο Χατζηγιάννειο Εκθεσιακό Κέντρο της Λάρισας.
Κριτές της έκθεσης ήταν τρεις Ιταλοί καταξιωμένοι κριτές, ένας για κάθε κατηγορία.
  1. Ores Balugani στην κατηγορία D
  2. Antonio Passeri στην κατηγορία Ε και
  3. Carmelo Mondagno στις κατηγορίες F,G,H.
Lasik 2016 05.jpg
Στην έκθεση συμμετείχαν εκτροφείς από όλη την Ελλάδα, με επίσημη εκπροσώπηση κι από τον ΑΣΕΚ. Ενώ στην έκθεση διαγωνίστηκαν εκατοντάδες ωδικά πτηνά που έφτασαν κοντά στα 700.
Lasik 2016 02.jpg
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα "Μελανίνη και Γενετική" από τον Ores Balugani με συμμετοχή πολλών εκτροφέων της περιοχής.
Lasik 2016 04.jpg
Οι κριτές της έκθεσης με ζήλο και όρεξη εκτός από τις επιτόπου "συζητήσεις", επισκέφτηκαν τους χώρους εκτροφής αρκετών εκτροφέων προσφέροντας επιτόπου γνώσεις και πληροφορίες.
Lasik 2016 06.jpg
Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να συνεχίζουν να ανεβάζουν την εκτροφή τόσο στη Θεσσαλία όσο και γενικότερα στην Ελλάδα.
Ενώ η προσπάθεια έτυχε και της δέουσας προβολής από τα τοπικά ΜΜΕ
Συγχαρητήρια στο Σύλλογο και το προεδρείο του.

Το Άλμπουμ: 8η Έκθεση Ωδικών Πτηνών ΛΑ.ΣΥ.Κ. 2016
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

mgerom

Honored Member
16 Απρ 2006
7.022
412
Αθήνα
Όνομα
Μάκης
Πτηνά
Καναρίνια
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL009
#14
Aποτελέσματα απο τον ΛΑΣΥΚ.
1ο = D314 ΑΧΑΤΗΣ ΤΟΠΑΖΙ ΚΙΤΡ. ΕΝΤ. 92
1ο = stam D317 AXATHΣ TOΠAZI KITΡ. ΜΩΣ.ΑΡΣ. 363.
1o = D318 ΑΧΑΤΗΣ ΤΟΠΑΖΙ ΚΙΤΡ. ΜΩΣ. ΑΡΣ. 91
1ο = D320 AXATHS TOPAZI ΚΙΤΡ. ΜΩΣ. ΘΗΛ. 91
1ο = D426 MAYRO KOBALTIO KIT. ENT/XION 92
2o = D426 MAYRO KOBALTIO KIT. ENT/XION 90
Eνα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία των πουλιών σε όλη την "ομάδα" του ΛΑΣΥΚ.
Τα κυπελλάκια μπήκαν ήδη στην προθήκη !

lasyk4-min.jpg lasyk5-min.jpg
 

misalouris

Mod Καναρίνια
Staff Member
22 Οκτ 2011
16.307
907
Ν. Ιωνία Βόλος
Όνομα
Γιάννης
Πτηνά
Καναρίνια, Ιθαγενή
Κωδ.
ΑΣΕΚ FPO-S 062
#15
Συγχαρητήρια Μάκη για τις διακρίσεις.
Τα είδα από κοντά...
Πολύ όμορφα πουλιά...
Τα μαύρα τράβηξαν πολύ κόσμο κοντά τους.
 

Deukalion

PB Known Member
24 Μαϊ 2015
2.941
167
Αθήνα
Όνομα
Δημήτρης
Πτηνά
Καναρίνια
#16
Πολλά συγχαρητήρια κύριε Μάκη!
Γιατί στα μελανινικά,τα δευτερεύοντα (λιποχρωμικά) χαρακτηριστικά όπως χιονέ,έντονο,ιβουάρ είναι κάτω απο τον ίδιο κωδικό;
Η βαθμολόγηση είναι κοινή ή διχοτομείται εσωτερικά σε υποκατηγορίες,άλλη για τα έντονα,άλλη για τα χιονέ κτλ.
Υποθέτω πως αν είναι κοινή,τα έντονα έχουν εξαρχής ένα πλεονέκτημα.
 

mgerom

Honored Member
16 Απρ 2006
7.022
412
Αθήνα
Όνομα
Μάκης
Πτηνά
Καναρίνια
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL009
#17
Οτι υπάγεται στην ίδια κατηγορία μπαίνει μπροστά στον κριτή ταυτόχρονα και συναγωνίζεται τα διπλανά του. Κάποια στιγμή πρέπει να διαχωριστούν ΕΝΤΟΝΑ και ΧΙΟΝΕ γιατί τα δεύτερα σε όλες τις μελανινικές ποικιλίες αδικούνται. Δεν μπορούν να κερδίσουν ποτέ με ισάξια έντονα .
 

mgerom

Honored Member
16 Απρ 2006
7.022
412
Αθήνα
Όνομα
Μάκης
Πτηνά
Καναρίνια
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL009
#20
Συγχαρητήρια και από μένα! Και εις ανώτερα! Πάντα τέτοια!

Περιμένατε τόσα βραβεία?? Ή περιμένατε περισσότερα? Με όλο το θάρρος.. :)
Εστειλα 13 πουλάκια για να διεκδικήσουν αυτές τις 5 κατηγορίες στις οποίες πήραν και τις 5 πρώτες θέσεις. Η μία απο αυτές ήταν 4αδα (σταμ) Εν τέλη βραβεύτηκαν τα 9 απο τα 13 .Ενώ και ένα απο τα Κοβάλτια "ατύχησε" διότι κατα τον εγκλωβισμό έχασε ένα μέρος απο την ουρά του.