Λέσχη Καναρινιών Αγριοπουλιών Δράμας - ΛΕΚΑΔ

Η Λέσχη Καναρινιών Αγριοπουλιών Δράμας (Λ.Ε.Κ.Α.Δ.) είναι Σωματείο Εκτροφέων Πτηνών με έδρα τη Δράμα.

Πληροφορίες για τη Λέσχη Καναρινιών Αγριοπουλιών Δράμας


Η Λέσχη Καναρινιών Αγριοπουλιών Δράμας (Λ.Ε.Κ.Α.Δ.) ιδρύθηκε από πρωτοπόρους του είδους Δραμινούς εκτροφείς το 2009, που δραστηριοποιούνταν σε άλλους συλλόγους. Οι σκοποί του Συλλόγου είναι:

Η διάδοση από τα μέλη του συλλόγου της μεθοδολογίας της συστηματικής εκτροφής, της σωστής διαχείρισης, της διατροφής, της αναπαραγωγής και της ορθολογικής αντιμετώπισης των ασθενειών σε νέους εκτροφείς και σε καθέναν γενικά που θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο.

Η διαφύλαξη και η ευαισθητοποίηση των μελών και του κοινού σε θέματα διάσωσης της πτηνοπανίδας της Ελλάδας. Για τον σκοπό αυτό συνεργάζεται με φορείς ή υπηρεσίες και με ομοειδείς Συλλόγους, Ενώσεις, Σωματεία και Ομοσπονδίες, σε Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων από εκτροφείς, ειδικούς κτηνιάτρους και αναγνωρισμένους κριτές του είδους, με απώτερο σκοπό την σωστή κατάρτιση των μελών του συλλόγου.

Η συνεργασία με ομοειδείς Συλλόγους, Ενώσεις, Σωματεία και Ομοσπονδίες, για θέματα κατάρτιση; και διεύρυνσης γνώσεων.

Η διοργάνωση στα τέλη κάθε χρόνου διαγωνισμού και έκθεσης που θα αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αναπαραγωγικής χρονιάς των εκτροφέων του συλλόγου, στον οποίο διαγωνισμό δύνανται να συμμετέχουν και εκτροφείς - μέλη άλλων συλλόγων που ανήκουν στην Ομοσπονδία.

Η Λ.Ε.Κ.Α.Δ. είναι μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (E.O.O.) με κωδικό EOO-I.

Είδη Πτηνών


Όλες οι εκτρεφόμενες αναγνωρισμένες ράτσες ή ποικιλίες, που αναφέρονται στους επίσημους καταλόγους τις Παγκόσμιας Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (COM), όπως επίσης διατυπώνονται και καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία.

Διοικητικό Συμβούλιο


Πρόεδρος: Ελευθέριος Μαυρίδης
Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Γρηγοριάδης
Γραμματέας: Χαράλαμπος Αποστολίδης
Ταμίας: Νικόλαος Παρασκευούδης
Δημ. Σχέσεις: Άγγελος Αρναούτης

Επικοινωνία


Εθνικής Αμύνης 26,
Δράμα 661 00
Κυριακή 18:00 – 21:00
Δείτε τον χάρτη στην ομώνυμη καρτέλα, στην κορυφή της σελίδας.

Τηλ:
email: lekadramas@gmail.com
Ιστοσελίδα: https://lekadramas.wordpress.com/
FB Ομάδα: https://www.facebook.com/groups/934603346613667/

Δραστηριότητες ΛΕΚΑΔ


2018
19- Νοεμβρίου: 9ος Τοπικός Διαγωνισμός ΛΕΚΑΔ.

2016
4 έως 11 Δεκεμβρίου: 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πτηνών Συντροφιάς - Λ.Ε.Κ.Α.Δ.
 

Σχόλια

Stavros
#2
20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πτηνών Συντροφιάς - Λ.Ε.Κ.Α.Δ.

Η Λέσχη Εκτροφέων Καναρινιών και Αγριοπουλιών Δράμας (Λ.Ε.Κ.Α.Δ.) ανέλαβε τη διοργάνωση του 20ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πτηνών Συντροφιάς, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.). Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες 4 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Δεκεμβρίου 2016.

Χώροι Διεξαγωγής Εκδηλώσεων
Πτηνά Εμφάνισης: Ισόγειο κτιρίου Επιμελητηρίου (πρώην συνεταιριστική τράπεζα).
Καναρίνια Φωνής: Ξενοδοχείο Μαριάννα.
 
Stavros
#5
Την Κυριακή στις 28/1/18 και ώρα 16:30 θα γίνει στην αίθουσα του Δημαρχείου η Γενική Συνέλευση του Λ.Ε.Κ.Α.Δ. Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του συλλόγου με έπαθλο πολλά και διάφορα δώρα. Παράλληλα θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Λ.Ε.Κ.Α.Δ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για την εκλογική διαδικασία, να ενημερώσουν άμεσα κάποιο από τα μέλη του ΔΣ.
 
Stavros
#6
9ος Τοπικός Διαγωνισμός ΛΕΚΑΔ

Η Λέσχη Καναρινιών Αγριοπουλιών Δράμας διοργανώνει , τον 9ο τοπικό διαγωνισμό μορφολογίας καναρινιών χρώματος και τύπου, ευρωπαϊκών αγριοπουλιών και υβριδίων (κατηγορίες E, D, G, H). Η έκθεση θα διεξαχθεί στις 19 - 25 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Εργατικού Κέντρου Δράμας.

Παράλληλα, για 1η φορά ο σύλλογος διοργανώνει ένα Gloster Show προκειμένου να μπορέσουν οι εκτροφείς να βοηθηθούν από έναν σοβαρό, καταξιωμένο κριτή και κορυφαίο στο είδος τον Rene Alssema. Διεξαγωγή, 23 - 25 Νοεμβρίου στο Xenia Δράμας.

Ο εγκλωβισμός των καναρινιών χρώματος, τύπου και αγριοπουλιών θα γίνει τη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ των καναρινιών του Gloster Show την Παρασκευή.

Και στους 2 διαγωνισμούς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εκτροφείς απ' όλους ανεξαρτήτως τους συλλόγους.

Κριτές

Michael Yves
Arno Hof
Rene Alssema

 

Περισσότερα άρθρα

Top