Λάχανο και παντζαρόφυλλα στα καναρινια

Συζήτηση με θέμα Λάχανο και παντζαρόφυλλα στα καναρινια, που ξεκίνησε από passenger, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 26 Μαρ 2015.

 1. passenger

  passenger PB New Member

  Κάθε μέρα βάζω ένα ολόκληρο φύλλο λάχανου σενα απ τα ζευγάρια καναρινιών μου. Είναι απίστευτο με τι μένος το τσιμπούν, το λατρεύουν. Μέχρι το βράδυ μένει μόνο το κεντρικό νεύρο (που είναι σκληρό και δε μπορούν να το τσιμπήσουν καλά). Όλο το υπόλοιπο φύλλο εξαφανίζεται! Κι αν κρίνω από τις πράσινες κουτσουλιές των νεοσσών τους...το απολαμβάνει όλη η οικογένεια!

  Στο άλλο ζευγάρι μου δίνω κάθε μέρα παντζαρόφυλλο. Το οποίο επίσης εξαφανίζεται ως το βράδυ. Το μαγικό όμως εδώ, είναι ότι προτιμούν το νεύρο παρά το έλασμα! Το σκληρό κατακόκκινο κοτσάνι του φύλλου δηλαδή. Το τσιμπούν και σιγά σιγά δεν μένει τίποτα. Φυσικά τρώνε και το έλασμα (το κυρίως φύλλο δηλαδή)
   
 2. πιστεύω οτι το πατζάρι είναι καλύτερο από το λάχανο... εκτός αυτού το λάχανο το φοβάμαι λόγω ψεκασμών όπως και το μαρούλι.. κρατάει πολύ φάρμακο.. γιατί όμως δε δίνεις σε όλα απ όλα ??
   
 3. passenger

  passenger PB New Member

  θέμα ψεκασμού δεν υπάρχει, γιατί είναι απ τον κήπο μου :) Το ένα ζευγάρι τρώει με την ίδια ευχαρίστηση και τα δύο. Το άλλο δεν του αρέσει πολύ το λάχανο..
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Να δοκιμάσεις και φύλλα από κουνουπίδι και μπρόκολο και όχι μόνο τον ανθό.... Θα καταλάβεις πολλά...
  Απλά σε όλα αυτά μια και τους αρέσουν πάρα πολύ πρέπει να μπαίνει αυστηρό μέτρο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία τους.
   
 5. Με μέτρο και πάντα στεγνά για την αποφυγή διάρροιας.
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τα φύλλα μπρόκολου και κουνουπιδιού είναι σπουδαία στην διατροφή των πουλιών μας αλλά θέλω να προσθέσω την επισήμανση του Ανέστη, για σχετικό βράσιμο, μαγείρεμα στον ατμό ελαφρά αυτών των λαχανικών.
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν και το είχα διαβάσει όταν το έγραψε και μου άρεσε ως ιδέα... ξέχασα να το αναφέρω εδώ...
  Ευχαριστώ Μαρία που μας το θύμισες.
   
Φόρτωση...