Κόκκινη "αυγοτροφη" vs άσπρη "αυγοτροφη με κόκκινη χρωστική

Συζήτηση με θέμα Κόκκινη "αυγοτροφη" vs άσπρη "αυγοτροφη με κόκκινη χρωστική, που ξεκίνησε από Strouthos, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 27 Ιουν 2015.

 1. Strouthos

  Strouthos PB New Member

  Υπάρχει μια "αυγοτροφη" στην αγορά, την οποια είχα κάνει post πριν λίγο καιρό. Η οποια βγάζει 2 σειρές. Η μια σειρά είναι για τα πουλια σαν agate κτλ που μπορεί να "χρισαφισι" τα φτερά και η σειρά που είναι για "λιποχρομικα" mosaic και τέτοια.

  Για αυτή που είναι για mosaic, ο κατασκευαστής λέει πως δίνη δικαίωμα στον εκτροφέα να χρησιμοποίηση την χρωστική που θέλει.

  Δεν ξέρω όμως κατά ποσο είναι καλύτερα να περιέχεται το χρώμα από πριν η όχι.
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τι εννοείς "από πριν";
   
 3. Strouthos

  Strouthos PB New Member

  υπάρχουν η κόκκινες "αβγοτροφες" που εάν διαβάσεις το τι περιέχει, θα dis πως περιέχει "καταχανθινι" η κάποιου αλλου είδους χρωστική.

  Αυτή που "απεφτινετε" σε άσπρα πουλια, δεν περιέχει καθόλου χρωστική. ούτε καν τον κρόκο του αβγού που "χρισαφιζι" τα φτερά.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κατάλαβα τι εννοείς...

  Στα Mosaic δεν χορηγείται κανενός είδους χρωστική τις πρώτες 40 ημέρες περίπου από τη γέννησή τους. Μετά ξεκινάει το βάψιμο. Επομένως, θα χρειαστείς αυγοτροφή για λευκά καναρίνια ή ασπράδι αυγού για τις πρώτες 40 ημέρες και μετά θα ξεκινήσεις να βάφεις.

  Μπορείς εδώ να διαβάσεις περισσότερα πράγματα για το βάψιμο των Mosaic καναρινιών.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 10 Ιουλ 2016
Φόρτωση...