Κόκκινα σημάδια στο ράμφος

Συζήτηση με θέμα Κόκκινα σημάδια στο ράμφος, που ξεκίνησε από vabar, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 18 Απρ 2009.

 1. vabar

  vabar PB New Member

  Καλημέρα!

  Παιδιά, είδα σε μια θυληκιά ότι: στο κάτω μερος του ράμφους έχει δεξιά και αριστέρα, στις άκρες, απο ενα σημάδι κόκκινο, και στο πάνω ράμφος στο κέντρο ενα ίδιο σημάδι κόκκινο. Επίσης κοντά στον λαιμό έχει λιγάκι κόκκινο... Τα σημάδια μου δίνουν την εντύώση ότι είναι κάτι σαν μικρές τρυπούλες...

  Προσπ'αθησα να πάρω τηλ. σήμερα που το είδα πτηνίατρους αλλα είναι Μ. Σαβατο και μαλλον είναι εκτός...

  Τπυ έβαλα στο νερό Aviomycine προοληπτικά...

  Ακόμη το θυληκό το είχα ζευγάρι με εναν αρσενικό, ο οποίος είναι μια χαρά.. Είναι κατι κολητικό? Γνωρίζει κανεις κατι για αυτο? Να το βγάλω απο το δωμάτιο που έχω τα ζευγάρια μου?

  :confused:

  Ευχαριστώ!
   
 2. Goutaki_syros

  Goutaki_syros PB New Member

  Στο ραμφος??Η μετά το ράμφος??Λοιπον ενοεις πουπουλα???
   
 3. vabar

  vabar PB New Member

  ειναι στο ραμφος...

  στο κατω ραμφος ειναι δεξια και αριστερα πανω στο ραμφος...

  στο ανω ραμφος ειναι στο κεντρο...

  στα πουπουλα απλως ειναι θα ελεγα βρεγμενο...
   
 4. vabar

  vabar PB New Member

  [​IMG]<dead link>

  αν και δεν ειναι καθαρη εικόνα...
   
 5. vabar

  vabar PB New Member

  καλημέρα!

  Μου είπαν ότι είναι "μούρα" ή κάτι τέτοιο, και χρειάζεται αμεσα γαλαζόπετρα...

  Σήμερα είδα ότι ο αρσενικός έχει παρόμοια σημάδια στο πάνω μέρος του ράμφους...Τον αρσενικό τον είχα χωρίσει απο το θυληκό μόλις είδα τα σημάδια της.
  Ο αρσενικός και η θυληκιά είναι πυρωμένα, τι να κάνω? Να τα βάλω μαζί η όχι? Επίσης μου είπαν ότι είναι κολητικό μόνο με την επαφή (νερό, τροφή, κλπ).

  Γνωρίζετε κάτι σχετικό???

  Ευχαριστώ!
   
 6. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Βασίλη , δεν γνωριζω κάτι σχετικό με την περίπτωση. Οι φωτογραφιες δεν είναι καλές για να καταλάβει κάποιος περι τίνος πρόκειται.
  Εκείνο όμως που γνωρίζω πολυ καλά είναι οτι ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε για αναπαραγωγή πουλιά που δεν χαίρουν άκρας υγείας. Το μονο που θα καταφέρεις να βαλεις να ζευγαρώσουν πουλιά που ασθενούν, είναι να δείς τους νεοσσούς με τον τοσο ευθραστο οργανισμό τους να πεθαίνουν πρίν καλά καλά δουν το φως της ζωής. Αν καίγεσαι πιό τοσο πολύ να δείς απογόνους από τα πουλάκια που ασθενούν, η απόφαση είναι δική σου. Να γνωρίζεις όμως οτι αν είναι καποια σοβαρη ασθένεια, κινδυνέυεις να χάσεις από την καταπόνηση της αναπαραγωγής και το ζευγάρι σου.:(
   
Φόρτωση...