Κόκκινα καναρίνια τρώνε τα αυγά τους

Συζήτηση με θέμα Κόκκινα καναρίνια τρώνε τα αυγά τους, που ξεκίνησε από Ariadnh, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 15 Μαϊ 2014.

 1. Ariadnh

  Ariadnh PB Known Member

  Στην πρωτη γέννα το συγκεκριμένο ζευγαρι έφαγε τα αυγά του.. Τώρα βρισκόμαστε στην δεύτερη γέννα οπου κανει τα αυγά στην ταιστρα και τα κλωσσάει σην φωλιά. Τι εννοώ; Γεννάει το αυγό στην ταιστρα και κάθεται στην άδεια φωλιά και κλωσσάει. Τα περνώ στην φωλιά της εγώ. Σήμερα έκανε το τριτο αυγό στην ταιστρα, το πήρα για να το πάρω στην φωλιά και έλειπε ενα αυγό. Τοτε σκέφτηκα να μεταφέρω τα αυγά της, όταν επιστρέψω απο μια δουλειά που είχα, σε μια αλλη θηλυκιά. Σε αυτή να έβαζα πλαστικά. Οταν θα εβγεναν τα πουλάκια (δυο μέρες μετα απο τα δικά της) να μετεφερα τους νεοσσούς στους γονεις του.. Επιστρέφω σπιτι, το ενα αυγό εξαφανισμένο και το άλλο φαίνεται να είναι κτυπημένο.. Όχι ραγισμένο.. Μπορεί να μεγαλώσει έμβρυο ή μου είναι άχρηστο;;

  Ελπίζω αύριο να μου κανουν ακόμη ενα αυγό μήπως επιτέλους δω κόκκινα καναρινακια..
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τι εννοείς; Έχει σπάσει το κέλυφος;

  Κατά τα άλλα, εγώ προσωπικά αν έπρεπε να διαχειριστώ ένα τέτοιο ζευγάρι, δεν θα το έβαζα για αναπαραγωγή. Αναπαραγωγή στα ζώα σημαίνει μετάδοση των χαρακτηριστικών των γεννητόρων στους απόγονους τους κατόπιν επιλογής και όταν μιλάμε για συνθήκες εκτροφής, η συγκεκριμένη ευθύνη βαρύνει τον εκτροφέα, μιας και η Φυσική Επιλογή δεν μπορεί να καθορίσει την πράγματα.
   
 3. Ariadnh

  Ariadnh PB Known Member

  Το τσοφλι ειναι κτυπημενο.. Αλλα οχι πολυ.. Δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι μονο εξωτερικο το κτυπημα..

  Οποτε με συμβουλευεις να σταματησω την αναπαραγωγη για αυτο το ζευγαρι..;
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Εάν υπάρχει ρωγμή, έστω και ελάχιστη και έχει περάσει αέρας, τότε έχει καταστραφεί.
  Προσωπικά μιλώντας πάντα, δεν θα προχωρούσα με αυτό το ζευγάρι διότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στη συμπεριφορά τους που θα με έκαναν να θέλω να τα αναπαράξω. Όταν ο στόχος δεν είναι τα φωνητικά, μορφολογικά - εμφανισιακά χαρακτηριστικά με βάση κάποιο πρότυπο, κατά την άποψή μου ο μόνος στόχος που μένει είναι ο καλός τους χαρακτήρας.

  Η απόφαση είναι καθαρά δική σου και δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω. Απλά αναφέρω τι θα έκανα εγώ.
   
Φόρτωση...