Κόκαλο Σουπιάς και αναπαραγωγή

Συζήτηση με θέμα Κόκαλο Σουπιάς και αναπαραγωγή, που ξεκίνησε από mlt, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 29 Ιουν 2009.

 1. mlt

  mlt PB New Member

  Γνωρίζω ότι το σουπιοκόκαλο είναι πηγή ασβεστίου για τα πουλιά.
  Κατά πόσο όμως συνδέεται με την αναπαραγωγή?
  Το προσθέτουμε στο κλουβί, μόνον όταν θέλουμε να τα ετοιμάσουμε για αναπαραγωγή, ή μπορούμε να το έχουμε μονίμως στο κλουβί?
  Το ρωτάω αυτό, επειδή για 6 περίπου μήνες το είχα μονίμως στο κλουβί και κανένα μπάτζι μου δεν του έδινε σημασία.
  Και αυτό, έως και δύο ημέρες πριν, γιατί από προχθές η Τζιτζίκα έχει επιδοθεί στην "κατασπάραξη" του σουπιοκόκαλου. Σημαίνει αυτό μήπως, έναρξη αναπαραγωγικής διαδικασίας?
  Επίσης έχω μονίμως στο κλουβί και γκρίτ, το οποίο το τιμούσαν αρκετές φορές και τους βάζω 2 φορές την εβδομάδα και bogena multi-vit για παπαγάλους για να διατηρήσω τον Τζίτζι σε καλή κατάσταση.
  Δεδομένου δε ότι δεν θέλω να ζευγαρώσουν, να αφαιρέσω το κόκαλο σουπιάς και το γκρίτ, ή δεν πειράζει, αφού έτσι και αλλιώς, δεν θα τους βάλω φωλιά?
   
 2. Μιλτιάδη ένα σουπιοκόκαλο, ένα mineral block ή grit καλό είναι να υπάρχει μονίμως στο κλουβί. :)

  Το ότι το πουλάκι άρχισε να "καταβροχθίζει" το σουπιοκόκαλο δεν σημαίνει ότι απαραίτητα έχει μπει σε φάση αναπαραγωγής... μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

  Θα τα δεις να ζευγαρώνουν κιόλας, αν είναι σε φάση αναπαραγωγής. Αν όντως, είναι σε φάση αναπαραγωγής, τότε αύξησε τις ώρες ύπνου.
   
 3. mlt

  mlt PB New Member

  Με τον Τζίτζι σε "διφορούμενη κατάσταση" αυτό είναι που θέλω να αποφύγω. Το ζευγάρωμα και την αναπαραγωγή
   
 4. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Μιλτιάδη, μια ένδειξη στο δικό μου ζευγάρι που έδωσε τα πρώτα σημάδια οτι θα αποκτούσαν σύντομα μωρά , ήταν οτι η θηλυκιά επί 2 συνεχόμενες εβδομάδες κατασπάραξε κυριολεκτικά το κουπιοκόκκαλο το οποίο μέχρι πρότεινος ουτε που τα άγγιζε. Επιπλέον αρχισε να δοκιμάσει και αυγό ( ασπράδι- κρόκο και τσόφλι)το οποίον σημειωτέον ουτε αυτο το άγγιζε μεχρι τοτε. Ολα αυτα συνέβησαν γυρω στα τέλη Μαρτίου και στα μεσα του Απρίλη ηρθαν τα αυγά:) Εγω δεν τα αφαιρεσα ουτε το σουπιοκόκαλο ουτε το γκριτ . Υπάρχει στο κλουβι τους σε μόνιμη βάση 'ωστε όταν το σώμα τους τα ζητήσει να καλύψουν την όποια διατροφική τους ανάγκη.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...