Κρέμεται το κεφάλι της λες και είναι ψόφια

Συζήτηση με θέμα Κρέμεται το κεφάλι της λες και είναι ψόφια, που ξεκίνησε από στρατος, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 20 Ιουν 2016.

 1. στρατος

  στρατος PB New Member

  Έχω ένα πρόβλημα με τι καναρα έκανε σήμερα ένα αβγό καθετε στη φωλια και κρεμεται το κεφάλι της λες και είναι ψόφια, είναι φυσιολογικό?...
   
 2. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Φυσιολογικοτατο με τέτοια ζέστη. Μα καλά έχεις τα πουλάκια σου αυτή την περίοδο σε αναπαραγωγή? Σε ποια γέννα βρίσκεται?
   
 3. στρατος

  στρατος PB New Member

  Δεν έχω ιδεα σε ποια γέννα βρίσκεται. Μου τα δώσανε περίπου πριν 2 εβδομάδες .τι να κάνω το βλέπω και το λιπαμε! τα έχω στο μπαλκόνι μιποσ να τα βάλω μεσα στο σπίτι που έχει ποιο πολύ δροσιά?
   
 4. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Να την αφήσεις να ολοκληρώσει την ωοτοκία της, αλλά κάθε μέρα θα παίρνεις και θα πετάς τα αυγά. Στη φωλιά θα αφήσεις ένα ψεύτικο. Δεν έπρεπε τέτοια περίοδο να της βάλεις φωλιά. Την αφήνεις να κλωσήσει λίγες μέρες και της παίρνεις τη φωλιά αν δεν την έχει εγκαταλείψει ήδη με αυτή τη ζέστη.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Βγάζεις τη φωλιά και πετάς τα αυγά.
  Η ζέστη είναι πολύ μεγάλη... καύσωνας... και είναι απάνθρωπο αλλά κυρίως επικίνδυνο για τη ζωή του πουλιού να στέκεται στη φωλιά και να κλωσάει...
   
 6. στρατος

  στρατος PB New Member

  οκ παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια να είστε καλά !
   
 7. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  ..το συγκεκριμένο σου σχόλιο,αγαπητέ Στράτο,εκτός από άφωνο με αφήνει και έκπληπτο..!meh
  ..πάντως οφείλω να σου πω πως τα πράγματα έχουν ως εξής:

  20/06 έκανε το πρώτο αυγό
  +5 ημέρες έως το τελευταίο
  +14 ημέρες η εκκόλαψη
  +30 ο απογαλακτισμός

  ..το μόνο που πιθανόν να δεις από την κίνησή σου αυτή είναι άρρωστους γεννήτορες και ακόμη πιο άρρωστους απογόνους.
  Λάθος εποχή διάλεξες για να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή,Στράτο,ειδικά τώρα με αυτόν τον καύσωνα!!
   
 8. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Δεν έχει ιδέα Δημήτρη σε ποια γέννα βρίσκεται η κανάρα γιατί τα πουλάκια του τα δώσανε πριν δύο βδομάδες και δεν ρώτησε τον πρώην ιδιοκτήτη τους. Στράτο έκανες το λάθος και έβαλες αμέσως φωλιά τέτοια περίοδο. Στο φόρουμ υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα περί αναπαραγωγής καναρινιών και έχεις πολύ χρόνο να τα μελετήσεις και του χρόνου με τη βοήθεια μας να κάνεις σωστά βήματα και να έχεις καλά αποτελέσματα.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Παιδιά ο Σταύρος προφανώς είναι πρωτάρης στο χόμπι και δεν ήξερε. Όλοι έτσι δεν ξεκινήσαμε!! Εγώ θα του πω ένα μπράβο που έψαξε και βρήκε να ρωτήσει και έτυχε και έπεσε στην καλύτερη και πιο ενημερωμένη ομάδα (ψώνιο ε?? :p ) Μπράβο Σταύρο! Βγάλε φωλιά πέτα αυγά και αν μπορείς να τα βάλεις μέσα για πιο δροσιά κάντο! Θα κάνει καλό και στην κανάρα να ξεπυρώσει που λέμε, να της φύγει δηλαδή η θέληση να γίνει μαμά!

  Πέρα από αυτή την κανάρα τι άλλα καναρινάκια έχεις?? Πόσα?? :)
   
Φόρτωση...