Κορινθιακή Λέσχη Εκτροφέων Οικόσιτων Πτηνών Αναψυχής Συντροφιάς - ΚΛΕΟΠΑΣ

Η Κορινθιακή Λέσχη Εκτροφέων Οικόσιτων Πτηνών Αναψυχής Συντροφιάς (Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ) είναι Σωματείο Εκτροφέων Πτηνών με έδρα την Κόρινθο.

Πληροφορίες για την Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ


Η Κορινθιακή Λέσχη Εκτροφέων Οικόσιτων Πτηνών Αναψυχής Συντροφιάς (Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ) ιδρύθηκε το 2015 στον Δήμο Σικυωνίων με έδρα πλέον στην Κόρινθο. Οι σκοποί του Συλλόγου είναι:

Η εξάπλωση του ενδιαφέροντος, στην Κορινθία αλλά και σε όλη την Ελλάδα, για την μελέτη και συντήρηση των πτηνών της εγχώριας, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας πανίδας, εκείνων δε (των ρατσών) και των μεταλλάξεών του, που επιτρέπονται να ζουν οικόσιτα από τους ισχύοντες νόμους και διατάξεις, Ελληνικούς και Διεθνείς.

Η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών του Σωματείου, αλλά και όποιων άλλων ατόμων εκτός αυτού που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, με την μετάδοση της γνώσης για την οργανωμένη εκτροφή σε θέματα διατροφής, φύλαξης, αναπαραγωγής, πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών των πτηνών, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες της κάθε κατηγορίας, ποικιλίας ή μετάλλαξης.

Η καταγραφή και ενημέρωση των παραπάνω μέσα από εκδόσεις κάθε μορφής και τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού.

Η διοργάνωση διαγωνισμών βράβευσης και συγχρόνως έκθεση των πτηνών, με σκοπό την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μελών του Σωματείου αλλά και μεταξύ άλλων εκτροφέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πραγματοποίηση σεμιναρίων και διαλέξεων για τη σωστή ενημέρωση γύρω από όλα τα θέματα που αφορούν τα πτηνά, με κλήση ακόμη και ειδικών επιστημόνων , εκτροφέων, κ.λ.π. ακόμα και κριτών από το εξωτερικό, προκειμένου να βοηθηθεί το έργο των μελών και να εκπαιδευτούν τα μέλη του Σωματείου.

Η συνεργασία με Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, και άλλους σχετικούς φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού για καλύτερη υποστήριξη σε έντυπα, φάρμακα και λοιπές πληροφορίες. Επίσης και η συμμετοχή μελών του Σωματείου σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις.

Η Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ είναι μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.) με κωδικό EOO-O.

Δραστηριότητες


Για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από την καρτέλα "Δραστηριότητες", στην κορυφή της σελίδας.

Είδη Πτηνών


Όλα τα είδη, τις ποικιλίες και τις κατηγορίες των πτηνών, όπως αυτά αναγνωρίζονται και αναφέρονται ετησίως στους επίσημους καταλόγους της Παγκόσμιας Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (C.O.M.) και επίσης σε κάθε περίπτωση όπως αυτές καθορίζονται και διέπονται από το εκάστοτε ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο.

Διοικητικό Συμβούλιο


Πρόεδρος: Γιώργος Κουκουμέλης
Αντιπρόεδρος: Κώστας Μασούρης
Γραμματέας: Δημήτρης Μητροβασίλης
Ταμίας: Γιώργος Λυμπερόπουλος
Έφορος: Χρήστος Κατσούλας
Μέλη: Δημήτρης Φόρτης, Γιώργος Λούτας

Επικοινωνία


Κωστή Παλαμά 9 Κόρινθος 201 00
Τηλ: 6976336127
email: kleopas.birdclub@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://kleopasbirdclub.simplesite.com/
FB Σελίδα: https://www.facebook.com/kleopas.birdclub/
FB Ομάδα: https://www.facebook.com/groups/234855836596767/

Media Gallery ΚΛΕΟΠΑΣΔραστηριότητες της ΚΛΕΟΠΑΣ


2017
24 έως 26 Νοεμβρίου: 3η Έκθεση Πτηνών Συντροφιάς.

2016
2 έως 4 Δεκεμβρίου: 2η Έκθεση Πτηνών Συντροφιάς Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ

 

Σχόλια

Stavros
#2
2η Έκθεση Πτηνών Συντροφιάς Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ. 2016

Τελείωσε χθες Κυριακή η 2η Έκθεση Πτηνών Συντροφιάς της Κορινθιακής Λέσχης Εκτροφέων Πτηνών Αναψυχής - Συντροφιάς. Η έκθεση έγινε στο Κιάτο, στις αποθήκες ΑΣΟ. Ξεκίνησε την Παρασκευή στις 2 και ολοκληρώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2016.

Κριτές Διαγωνισμού
  • Σπύρος Καλαμαράς D (O.M.J.)
  • Dragan Lazarevic D (O.M.J.) E
  • Slobodan Kulic F, G, J (O.M.J.)
 
Stavros
#4
3η Έκθεση Πτηνών Συντροφιάς

Η Κορινθιακή Λέσχη Εκτροφέων Οικόσιτων Πτηνών Αναψυχής Συντροφιάς - ΚΛΕΟΠΑΣ διοργανώνει τον 3ο διαγωνισμό της στο Κιάτο Κορινθίας που θα γίνει στις 24 έως 26 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο Μάλλιου.

Κριτές του διαγωνισμού
Dieter Wirges O.M.J. Κατηγορίες D, E, F, G, H.
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος (Ε.τ.Κ. - Ε.Ο.Ο.) Κατηγορία Ε.

Πρόγραμμα
Παρασκευή: 17:00 - 21:00
Σάββατο: 10:00 - 21:00
Κυριακή: 10:00 - 14:00

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
 

Συνημμένα

georgekouk
#5
Καλησπέρα στα μέλη του petbirds.
Τελείωσε χθες άλλη μια έκθεση της λέσχης μας με καθομολογουμενη μεγάλη επιτυχία.
Περισσότερα στοιχεία, αποτελέσματα, κ.α. θα βρείτε στην ομάδα μας στο Facebook.
Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία.
 
JAPAN HOSO11
#6
Συγχαρητήρια στον georgekouk και σε όλα τα παιδιά που έτρεξαν για να πραγματοποιήθει ο διαγωνισμός με επιτυχία , γνωριστήκαμε με όλους από κοντά και συμμετείχα στις προετοιμασίες όλη τη βδομάδα, εγώ το διασκέδασα πάντως. Και του χρόνου με περισσότερες συμμετοχές !!!!
 
Stavros
#7
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία λοιπόν και η ΚΛΕΟΠΑΣ 2017. Συγχαρητήρια σε όλους παιδιά και του χρόνου εύχομαι με το ίδιο και περισσότερο μεράκι.

Μερικές φωτογραφίες για να πάρουμε μια εικόνα και εμείς οι από μακριά.

Η γραμματεία.Μερικά από τα πουλάκια.Τα έπαθλα.

 
georgekouk
#9
3ο Σεμινάριο - 25-2-2018.
Εισηγητής: Υφαντής Θανάσης.
Έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου μας, με τη συμμετοχή 25 μελών μας από τα 36 ενεργά. Αν αναλογιστούμε ότι από αυτά που έλειπαν 5 είχαν δουλειές ή άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις, και τα υπόλοιπα είναι εκτός νομού, φτάσαμε στον απόλυτο αριθμό συμμετεχόντων.
Θα ακολουθήσει υλικό και φωτογραφικό και ίσως και το βίντεο του σεμιναρίου μετά από την επεξεργασία του για λόγους όγκου δεδομένων.
Μερική άποψη των συμμετεχόντων!

ο κύριος Υφαντής.
 
Τελευταία επεξεργασία:
xaxo4
#10
Συγχαρητήρια!ομορφα πουλάκια!
 
Stavros
#11
4η Έκθεση Πτηνών Συντροφιάς Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ. 2018

Η Κορινθιακή Λέσχη Εκτροφέων Οικόσιτων Πτηνών Αναψυχής Συντροφιάς - ΚΛΕΟΠΑΣ διοργανώνει τον 4ο διαγωνισμό της στο Βραχάτι Κορινθίας. Η έκθεση θα διεξαχθεί στις 23 έως 25 Νοεμβρίου στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείο Μπιτσάκου.

Κατηγορίες Πτηνών
  • Καναρίνια Χρώματος (D)
  • Καναρίνια Τύπου και Θέσης (E)
  • Εξωτικά Οικόσιτα (F)
  • Ευρωπαϊκά Αγριοπούλια Ιθαγενή (G)
  • Υβρίδια Καναρινιών με Ιθαγενή, Ιθαγενή με Ιθαγενή (H)
Βραβεύονται τα καλύτερα ανά ράτσα, μετάλλαξη. Βραβεύονται ανά κατηγορία (champion). Βραβεύεται το καλύτερο πτηνό της Έκθεσης - (Champion Έκθεσης).

Κριτές
-

 
georgekouk
#12
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του petbirds.gr.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι η έκθεσή μας και για φέτος έλαβε τέλος πριν λίγες ώρες.
Όσοι πέρασαν και μας είδαν από κοντά κατάλαβαν τι κατορθώσαμε και φέτος.
Θα ήθελα ώς πρόεδρος στη Λέσχη μας να ευχαριστήσω και μέσω του φιλόξενου petbirds, όσους βοήθησαν για την επιτυχία της.
Κατ' αρχήν τον εξαιρετικά δοτικό και φιλόξενο ιδιοκτήτη του "Βιβλιοπωλείου Μπιτσάκου". Ο Αλέξης Καλλίρης γιατί γι αυτόν πρόκειται, κουβάλαγε, σκούπιζε, έβαζε απαλή μουσική για εμάς και τα πουλιά και χαμήλωνε σταδιακά τα φώτα πριν το κλείσιμο τους οριστικά τα απογεύματα για την ομαλή μετάβαση των πουλιών από την ημέρα στη νύκτα, κεράσματα καφέδων και πολλά άλλα που θα ήθελα γραμμές πολλές να γράφω.
Όπως είπα και σε πολλά μέλη μας, όπου στα λεξικά γράφει το λύμα "προσφορά", σε μία από τις εξηγήσεις του πρέπει να έχει και ένα ονοματεπώνυμο. Αυτό του Αλέξη Καλλίρη.
Τους χορηγούς - φίλους και όχι το ανάποδο, που φαίνονται στο κάτω μέρος της αφίσας μας που σίγουρα έχετε δεί κάπου στο διαδίκτυο.
Το Δήμο Βέλου - Βόχας που αποδέκτηκε αμέσως την πρότασή μας για αρωγή.
Τον Βασίλη Δοσόπουλο, που βοήθησε στην εξεύρεση του κυρίου Hans - Joachim Rein, Γερμανού κριτή για τις κατηγορίες D,E,F,G,H.
Τον ίδιο τον κύριο Rein για την κρίση του και την μετάδοση γνώσεων στα μέλη μας.
Επίσης τον κύριο Υφαντή Θανάση για την κρίση του, που μόνο ως φίλο ,μπορώ να τον βλέπω, με την ακούραστη και μειλίχια αγάπη για μεταφορά γνώσεων στους νεώτερους.
Τα μέλη μας που συνεισέφεραν με την προσωπική τους εργασία, όλες τις ημέρες, αλλά και κάποιους λάτρεις της όλης εκδήλωσης, που έβαλαν πλάτη και τσέπη για διάφορα κεράσματα. Ειδική μνεία και χωρίς παρεξήγηση από τους υπόλοιπους, σε ένα καπετάνιο που ήρθε σχεδόν από τις Αφίξεις του αεροδρομίου, μετά από πολύμηνη απουσία στις θάλασσες της Κίνας και της Αυστραλίας, άφησε τα πράγματα στο σπίτι του και αντί να κάτσει να χαρεί την οικογένειά του, ήταν όλες τις ημέρες δίπλα μας και ακούραστος εργάτης. (Φωνακλάς λίγο αλλά στα όρια του ανεκτού, χααχαχα.).
Τέλος όλους όσους συμμετείχαν μέλη και μή και μας τίμησαν.

Πιστεύουμε ότι και εμείς από τη μεριά μας σταθήκαμε αντάξιοι των απαιτήσεών τους.

Η οργάνωσή μας είχε κάποιες ατέλειες που ήδη τις έχουμε επισημάνει, που δεν φάνηκαν μεν, αλλά στην στόχευσή μας για συνεχή πρόοδο, θα τις διορθώσουμε, για να μπορέσουμε τον επόμενο χρόνο να είμαστε ακόμα καλύτεροι.

Τα μηνύματα που δεχόμαστε μέσω όλων των ηλεκτρονικών μέσων, αλλά και όσα εισπράξαμε ζωντανά στο χώρο της έκθεσης, μας λένε ότι κάτι κάναμε καλά.

Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια και εις το επανειδήν του χρόνου.
Με υγεία και καλύτερα αναπαραγωγικά αποτελέσματα για όλους μας.
 

Συνημμένα

georgekouk
#14
Ιδιαιτέρως πολλές ευχαριστίες στη "Γνώμη των Πολιτών" https://gnomipoliton.wordpress.com/ τοπική εφημερίδα, που παραμένει σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια χορηγός επικοινωνίας μας, αλλά και στο Χρήστο Βαλασόπουλο και στη Γιώτα Αθανασούλη, την ψυχή της εφημερίδας και καλή φίλη, που το ταλέντο της στη γραφιστική μας δίνει κάθε χρόνο διαφορετικές θεματικές για το υλικό μας. (Αφίσες, πανό, κάρτες οργανωτικής επιτροπής, κριτών, εκθετών, κ.α.)
Αυτόματη συγχώνευση:

Συμπληρωματικό φωτογραφικό υλικό.
 

Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία:
JAPAN HOSO11
#16
Συγχαρητήρια και από εμένα και όχι μόνο !!!!εδώ πρέπει να τονιστεί ότι για το μέγεθος του συλλόγου σε συνδυασμό με τις δύσκολες συνθήκες/ εποχές που ζούμε έγινε ένας πολύ καλός διαγωνισμός μια ζεστή ατμόσφαιρα με πολλούς εθελοντές με ανθρώπους που έκαναν πάνω από 75 χιλιόμετρα την ημέρα για να είναι εκεί , με ανθρώπους που αν και δεν είχαν πουλιά και σε σεβαστή ηλικία των 70 ετών ήταν παρών να βοηθήσουν σε όλες της εργασίες που έπρεπε να γίνουν ώστε να κρατηθεί ο χώρος καθαρός και τα πτηνά όπως πρέπει !!!!! Επίσης να πω ότι αν και οι χορηγίες μικρές ο σύλλογος σεβόμενος πάντα τον έκθετη προσπάθησε να τους ικανοποιήσει και να προσφέρει τα μέγιστα !!!!!!

Όσο για τον πρόεδρο που με κατηγορεί :


georgekouk είπε:
Φωνακλάς λίγο
είμαι ακόμα επηρεασμένος από τη διοίκηση του πλοίου !!!

στο τέλος όλοι φύγαμε σφίγγοντας τα χέρια και με την υπόσχεση ότι του χρόνου ακόμα καλύτερα !!!!


georgekouk είπε:
άφησε τα πράγματα στο σπίτι του και αντί να κάτσει να χαρεί την οικογένειά του, ήταν όλες τις ημέρες δίπλα μας και ακούραστος εργάτης.
ειλικρινά ξεκουράστηκα και μαζί με εμένα το χάρηκε όλοι η οικογένεια μου!!!!
 
Καναρίνι4ever
#17
Πολλά μπράβο και θερμά συγχαρητήρια για την πολύ καλή σας έκθεση! Και του χρόνου σας εύχομαι και ακόμα καλύτερα με χαρά και διάθεση! Και σας ευχαριστούμε για τις λεπτομερείς περιγραφές και φωτορεπορτάζ που είναι σαν να ήμασταν εκεί!:):thumbsup:
 

Περισσότερα άρθρα

Top