Κολλητική αρρώστια στα καναρίνια

Συζήτηση με θέμα Κολλητική αρρώστια στα καναρίνια, που ξεκίνησε από linidaki, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 22 Μαϊ 2009.

 1. linidaki

  linidaki PB New Member

  καλημέρα είμαι νέα στο site σας. Βέβαια το έχω συμβουλευτεί πολλές φορές οχι σαν μέλος αλλά τώρα χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Λοιπόν είχα ένα καναρίνι μαλινούα 6 ετών αρσενικό το οποίο πριν από 4 μήνες έπαθε όπως μου είπαν εξάρθρωση. Πριν πάθει την εξάρθρωση κελεηδούσε πάρα πολύ σχεδόν ασταμάτητα αλλα γενικά ήταν δυσκίνητος. Οταν έπαθε την εξάρθρωση δεν ξανακελαηδησε και έπαθε και τύφλωση επίσης στο άλλο το ποδαράκι εβγαλε έναν όγκο ο οποιός εσκασε και εβγαλε αίμα καθόταν κάτω στο κλούβι δεν μπορούσε να πάρει αναπνοή και σήκωνε το πόδι του.Τέλος πάντων το καναρινάκι πέθανε αλλά εχω και 2 άλλα καναρίνια και το ένα που κάποια στιγμή τα είχα στο ίδιο κλουβι έχει τα ίδια συμπτώματα κάθετε κάτω έχει ανοιχτό το στόμα φαίνετε να πονάει. Αυτό είναι ενα θυληκό καναρίνι 3 ετών το οποίο ήταν ζωηρό αλλά τώρα δεν είναι. Μήπως κόλλησε κάποια ασθένεια από το άρρωστο καναρίνι? Σας παρακαλώ απαντήστε μου διότι στην΄πόλη μου δεν υπάρχει κάποιος ιατρός που να ειδικεύεται στα πτηνά. Ευχαριστώ πολύ.
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Καταρχήν καλωσόρισες, :)
  Η εξάρθρωση προφανώς δεν είναι κολλητική και δείχνει άσχετη με τη συνέχεια. Η υπόλοιπη περιγραφή όμως παραπέμπει σε αυτό Ο ιός της ευλογιάς στα πουλιά

  Αν το πρώτο καναρινάκι σου είχε όντως αυτήν την ασθένεια, τότε είναι πολύ πιθανόν να έχει μεταδοθεί και στα υπόλοιπα, αφού είναι κολλητική. Διάβασε αν θέλεις το άρθρο που παραθέτω, θα πάρεις μια καλή ιδέα σχετικά με αυτήν την ασθένεια.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 9 Ιουλ 2016
 3. linidaki

  linidaki PB New Member

  το διάβασα και μου φαινετε πολυ πιθανο τι μπορω να κάνω όμως για να τα σώσω?υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σκεύασμα που μπορώ να αγοράσω?
  φοβάμαι πως θα τα χάσω και τα 3 καναρίνια.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Καταρχήν για να συστήσει κάποιος θεραπεία θα πρέπει εκτός από ειδικός να είναι και σίγουρος και για τη γνωμάτευση. Εγώ έκανα απλώς μια εικασία με βάση την εικόνα που περιέγραψες.

  Από αυτά που γνωρίζω ως μη ειδικός, είναι ότι αν πρόκειται για προσβολή από τον ιό της ευλογιάς, τότε δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία για την ίδια την ασθένεια. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αντιμετωπισθούν τα συμπτώματα που προκαλεί η ασθένεια. Θα πρέπει δηλαδή να αντιμετωπισθούν με κάποιο αντιβιοτικό οι μολύνσεις που ενδεχομένως να δημιουργηθούν από τις πληγές που προκαλούνται από την ευλογιά και να χορηγηθεί βιταμίνη Α η οποία βοηθά στην επούλωση των πληγών. Αν το πουλί δεν καταλήξει από δευτερογενείς μολύνσεις, τότε έχει κάποιες πιθανότητες να αναρρώσει αν και θα παραμείνει φορέας του ιού.
   
 5. linidaki

  linidaki PB New Member

  σήμερα παρατήρησα οτι κάθετε μέσα στη φωλίτσα που της είχα φτιάξει γιατί ήθελα να ζαυγαρώσει με το αρσενικό. κάθετε στο πάτωμα του κλουβιού μπαίνει στη φωλίστα κάθετε κάποια ώρα και στη συνέχεια βγαίνει για να φάει και στη συνέχεια πάει πάλι στο πάτωμα και μετά στη φωλίτσα αλλά γενικά είναι κακοδιάθετη υπάρχει περίπτωση να κάνει αυγουλάκι?
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τα πουλιά ενδιαφέρονται για τη φωλιά μόνο όταν είναι υγιή και βρίσκονται σε φάση αναπαραγωγικής ετοιμότητας. Αν το πουλάκι είναι άρρωστο, μπαίνει στη φωλιά για να ξεκουραστεί επειδή δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του για πολλή ώρα. Νομίζω πώς θα έπρεπε να το έχει δει ήδη ένας γιατρός, ακόμη και κτηνίατρος.

  Υ.Γ. Απομόνωσέ το από τα υπόλοιπα.
   
Φόρτωση...