Κοκατιλ 4 μηνων χανει αρκετα πουπουλα

Συζήτηση με θέμα Κοκατιλ 4 μηνων χανει αρκετα πουπουλα, που ξεκίνησε από Katiel, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 4 Μαρ 2016.

 1. Katiel

  Katiel PB New Member

  Να ρωτησω κατι; Εχω ενα κοκατιλ 4 μηνων και εδω κ καποιες μερες χανει αρκετα πουπουλα κ κρεμεται ενα φτερο απο την ουρα. Ειναι περιοδος που αλλαζουν πουπουλα ή να ανησυχησω; Κ αν ναι χρειαζεται να εμπλουτισω την τροφη του με κατι; Ευχαριστω!
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Γύρω στους 5-6 μήνες θεωρητικά περνάνε τα νεαρά πουλάκια την πρώτη τους πτερόρροια και μετά συνεχίζουν κανονικά με 1-2 φυσιολογικές ετήσιες πτερόρροιες.
  Όσο και αν πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία, δεν παύει να είναι μία επίπονη και απαιτητική περίοδος για το πουλί.
  Διάβασε για την σωστή διαχείριση της περιόδου αυτής https://petbirds.gr/articles/Η-πτερόρροια-των-πουλιών.97/ και μια και έχεις μικρό πουλάκι, μην παραλείψεις να κρατήσεις υπόψιν σου τον οδηγό για την σωστή φροντίδα του παπαγάλου σου https://petbirds.gr/articles/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.258/ .
  Να σου ζήσει και πρόσεχέ το τώρα ειδικά. Ζέστη και ηρεμία και πρωτεΐνες.
   
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Η Μαρία δεν εννοεί να το έχεις κοντά σε πηγές θερμότητας όπως το καλοριφέρ. Αυτές μπορεί να προκαλούν "μόνιμη" πτερόροια.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ναι, μπράβο Ανέστη, ευχαριστώ που το διευκρίνισες, γράφουμε πότε-πότε βιαστικά. Σε δωμάτιο με καλή θερμοκρασία και σε σημείο χωρίς ρεύματα καθόλου.
   
Φόρτωση...