Κοκατιλ γεννησε αυγο, τι προτεινεται για ασφαλεια απο τη ζεστη;

Συζήτηση με θέμα Κοκατιλ γεννησε αυγο, τι προτεινεται για ασφαλεια απο τη ζεστη;, που ξεκίνησε από batista, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 17 Ιουν 2009.

 1. Παιδιά το κοκατιλ μου γέννησε αυγό. Τι προτείνεται για ασφάλεια και φροντίδα απο την ζέστη??? Τα έχω σε σκιερό μέρος με αρκετή δροσιά και δεν τα χτυπά καθόλου ήλιος. Τρώνε φρούτα. Προτείνεται και εσείς αλλά και πείτε αν είναι αυτά έστω λίγα και καλά μέτρα για ασφάλεια?
   
 2. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Πότε έκανε το αυγό; Έκανε κι άλλα; Αν έχει κάνει ένα, τότε πολύ πιθανόν να κάνει κι άλλα.

  Αλλά δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για ζευγαρώματα με τις ζέστες που έχουμε. Η ζέστη μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για κάποιον απ' τους γονείς τόσο και για τους νεοσσούς (αν βγουν). Επίσης, βοηθά στην εμφάνιση ψείρας κτλ. Αν θες μπορείς να αποσύρεις τα αυγά για να μην τα υποβάλλεις σε αυτή την ταλαιπωρία και να προσπαθήσεις και πάλι μόλις περάσουν οι ζέστες, για να τα έχεις προετοιμάσει και διατροφικά.

  Αν πάλι θες να συνεχίσεις τότε θα πρέπει να τα έχεις σε ένα δροσερό δωμάτιο, να τους παρέχεις φρούτα, λαχανικά και αυγό (προσοχή τώρα με τις ζέστες... θα πρέπει να το αποσύρεις μετά από κάποιο χρονικό διάστημα) και να έχουν μια πηγή ασβεστίου. Όλα αυτά θα τα σταματήσεις μόλις δεις ότι έχουν αρχίσει να κλωσσάνε τα αυγά συνέχεια έως ότου βγουν οι νεοσσοί. * Όταν με το καλό βγουν (οι νεοσσοί) μπορείς να δίνεις αυγό και μηλαράκι μετά από κάποιες μέρες.

  *Όταν περάσουν 7 ημέρες μπορείς να κάνεις ωοσκόπηση για να δεις αν τα αυγά είναι ένσπορα ή όχι για να μην ταλαιπωρείς τα πουλιά άδικα.
   
Φόρτωση...