Κοκατίλ εδώ και δύο ημέρες άρχισε να φτερνίζεται

Συζήτηση με θέμα Κοκατίλ εδώ και δύο ημέρες άρχισε να φτερνίζεται, που ξεκίνησε από ζιζι, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 21 Μαϊ 2014.

 1. Καλησπέρα.. Το κοκατίλ που πρόσφατα απέκτησα ξαφνικά άλλαξε συμπεριφορά. Από τότε που ήρθε στο σπίτι μας, εδώ και ένα μήνα φαινόταν υγιέστατο.. Ξαφνικά εδώ και δύο ημέρες άρχισε να φτερνίζεται.. Μόνο τις πρωινές ώρες αλλά το κάνει επίμονα.. Σήμερα από το απόγευμα είναι φουσκωμένο και δεν έχει διάθεση για φωνές και παιχνίδια.. Ευτυχώς δεν ήρθε σε επαφή με τα άλλα πουλάκια... Τι έχει????
  ΒΟΗΘΕΙΑ..
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Υπάρχει περίπτωση λόγω της ζέστης να άνοιξες κάποιο ρεύμα και να κρύωσε; Είναι ευαίσθητα αυτά στα ρεύματα.
   
 3. Ανοίγω συχνά τα παράθυρα... αλλά δεν ξέρω.... είναι δυνατό να φτερνίζεται πολύ ώρα επειδή κρύωσε από ρεύμα??? και τώρα τι γίνεται???* πολλή ώρα
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Βάλε το σε ζεστό μέρος και δώσε του αύριο λίγο τσάι ρίγανης. Παρακολούθησε κουτσουλιές και φούσκωμα πτερώματος και βλέπουμε αν χρειαστεί γιατρό. Ενημέρωνέ μας. Περαστικά να είναι !
   
 5. Με τις κουτσουλιές προς το παρόν δεν έχουμε πρόβλημα.. Το τσάι γίνεται με την κανονική ρίγανη?? σορρυ αλλά είμαι ασχετη, γιατί δεν πίνω τσάι. Προσπάθησα να ανεβάσω φωτο αλλά δεν τα κατάφερα... Θα βάλω στο Facebook ... Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια..
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Με ξερή ρίγανη που έχουμε για το φαγητό μας.
  Βράζεις νερό σε ένα μπρίκι. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζεις από την φωτιά, ρίχνεις ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ανακατεύεις, το σκεπάζεις με μία πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να μένουν οι υδρατμοί μέσα και το αφήνεις για 10-15 λεπτά. Σουρώνεις και κρατάς το τσάι σε κλειστό μπουκαλάκι μέχρι το πρωί όπου κρύο το δίνεις αντί για νερό στο πουλάκι σου. Κάνε το καμιά εβδομάδα. Μπορείς να κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα και να το βάλεις σε μπουκάλι 1,5 λίτρου στο ψυγείο. Απλά την ποσότητα της ποτίστρας θα την βγάζεις κάθε μέρα και θα την αφήνεις να φτάσει στην θερμοκρασία δωματίου μέχρι να την προσφέρεις στο πουλάκι σου.
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 8. alucard13

  alucard13 PB New Member

  καλησπερα , υπαρχει περιπτωση να μιμηται καποιον που φτερνίζεται στο σπιτι?
  γιατι εμενα το δικο μου κανει τον βηχα μου
   
 9. Καλημέρα.. Όχι Γιώργο.. μακάρι να ήταν κάτι τέτοιο.. φοβάμαι οτι κρύωσε για τα καλά...
   
 10. alucard13

  alucard13 PB New Member

  ελπιζω να πανε ολα καλα!
   
 11. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πως είναι σήμερα Ζωή μου; Κουτσουλιές; Τρώει; Διάθεση; Είναι φουσκωμένο;
   
 12. Όλη την ημέρα ήταν ευδιάθετο.. το απόγευμα μάλισα μου είπε ένα υπέροχο τραγουδάκι και χάρηκα πολύ... χωρίς αμφιβολία μεγάλωσε μαζί με καναρίνια.... οι κουτσουλιές πολύ καλές.. το πρωί φτερνίστηκε για λίγη ώρα... όταν άρχισε να νυχτώνει φούσκωσε το φτέρωμά του.. τσάι άρχισα να δίνω από το πρωί.. ελπίζω όλα να πάνε καλά.. σας ευχαριστώ πολύ...
   
 13. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πολύ καλά πάτε!
  Εντάξει το βραδυνό φούσκωμα ετοιμάζεται για ύπνο δεν είναι ανησυχητικό.
  Περαστικά ! :)
   
 14. ρωμανός.jpg Αυτό είναι το μικράκι μου...
   
 15. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πανέμορφο κουκλάκι είναι φτου φτου φτου!
  Μόνο αυτές οι πατηθρες είναι εντελώς ακατάλληλες . Δεν ξέρω αν έχεις και άλλες που δεν φαίνονται.
   
 16. Είναι σε άλλο κλουβί με ξύλινες πατήθρες.. Σ' αυτό ήταν την πρώτη ημέρα που μου το έφεραν.. είναι ακόμη μέσα το κουτάκι μεταφοράς του. Το όνομά του είναι Ρωμανός παρότι δεν ξέρω το φύλο του....
   
Φόρτωση...