Κλούβα για 4 κανάρες

Συζήτηση με θέμα Κλούβα για 4 κανάρες, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 25 Ιουν 2016.

 1. Έχω ένα κλουβί διαστάσεων περίπου 1,20x40x40 Θέλω μέσα να βάλω τις 4 κανάρες μου για την πτερόροια και τον χειμώνα αλλά φοβάμαι μήπως μαλώνουν. Τα κυνηγητά και τα τσιμπήματα μέχρι πιο βαθμό είναι φυσιολογικά σε κλουβιά με πολλά πουλιά? Πότε πρέπει δηλαδή να ανησυχήσω και να τα χωρίσω?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
  Σίγουρα θα υπάρξουν καυγάδες "κατάταξης" στην ιεραρχία...
  Κάποια θα είναι αρχηγός, υπαρχηγός κλπ.... Όσο πιο ισοδύναμα είναι τα πουλιά... τόσο κρατούν σε διάρκεια οι "μάχες"
  Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι επικίνδυνες αν εξαιρέσεις πιθανό μάδημά τους.
  Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος ακόμη και για περισσότερα θηλυκά....
  Συνεπώς αν υπάρχει τροφοδοσία για όλα τα πουλιά σε δική τους ταΐστρα (θα χρειαστείς τέσσερις) και αρκετά σημεία για το κούρνιασμα... τότε οι μάχες αυτές θα ελαχιστοποιηθούν.
   
 3. Το κλουβί έχει θέσεις για 6 ταΐστρες. Με τις πατήθρες θα είναι καλύτερο να βάλω πολλές κατά μήκος ή 2 - 3 μεγάλες κατά πλάτος?
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλύτερα ατομικές... έχουν μήκος 4-5 εκατοστά.
  Ψηλά στο κλουβί... μια τουλάχιστο για κάθε πουλί.
   
 5. theodr

  theodr PB Member

  Μπορείς να βάλεις κουνιάστρες ατομικές όπως της φωτογραφίας. Έχω στην κλούβα και σταμάτησαν οι τσακωμοί.

  02-300x300.jpg
   
 6. Ωραίες κουρνιαχτρες, πρώτη φορά βλέπω κατι τέτοιο....:thumbsup:
   
 7. Ευχαριστώ για την ιδέα. Ήδη τα παράγγειλα.
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

 9. Ναι τέτοια βρήκα.
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Για τις περιόδους που μιλάς 1ον πολύ καλά θα κάνεις και 2ον είναι περίοδοι που τα θηλυκά συμβιώνουν πολύ αρμονικά. Τα θηλυκά τσακώνονται συνήθως στην αναπαραγωγική περίοδο όπως είναι λογικό, για να πάρουν το ίδιο νήμα ή την ίδια φωλιά κτλ. Και πάλι όχι πάντα και όχι όλα..

  Πέρα από ταίστρες και ποτίστρες που πρέπει να βάλεις όσες και ο αριθμός των πουλιών που συμβιώνουν μαζί στην κλούβα, να βάλεις και 2 ψηλές πατήθρες στο ίδιο ύψος! Για να κοιμούνται και οι 4 στα πιο ψηλά κλαδιά!

  Μια ερώτηση.. το 1,20 είναι το ύψος??
   
 11. όχι 1,2 είναι σε μήκος, 60 πλάτος, 60 ύψος. Τριπλή ζευγαρώστρα είναι το κλουβί που του έχω βγάλει τα χωρίσματα.
   
 12. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ε τότε μπορείς να βάλεις και άλλη μία μην πω και άλλες 2 θηλυκές! ;) Αλλά πάντα είναι καλύτερα σε μία κλούβα να βάζουμε λιγότερα πουλιά απ όσα χωράει! :)
   
 13. χμμμ για κάποιο λόγο είχα σημειώσει λάθος τις διαστάσεις. 90χ45χ35 λοιπόν. Οπότε ξανά η ερώτηση. Με τις σωστές διαστάσεις, αρκεί για 4 πουλιά?
   
 14. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Για τέσσερα μικρά ή ενήλικα θηλυκά ναι... και περισσεύει.
  Για ενήλικα αρσενικά όχι.
   
 15. Όχι μιλάμε για 4 ενήλικες θηλυκές και πιθανώς 1 μικρό θηλυκό αργότερα.
   
 16. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μια χαρά είναι τότε...
  Απλά το μικρό να μην είναι ιδιαίτερα μικρό για να μπορεί να "παλέψει" για την τροφή του.
   
 17. Από ποια ηλικία περίπου μπορούμε να εισάγουμε ένα νεαρό θηλυκό με τα ενήλικα θηλυκά Γιάννη;
   
 18. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Η εικόνα του πουλιού κι όχι η ηλικία του είναι αυτά που μας επιτρέπουν αυτή τη συνύπαρξη.
  Θεωρητικά στους δυο μήνες τα καναρίνια μπορούν να σταθούν καλά σε μια ομαλή συνύπαρξη με παλιά θηλυκά.
  Όπως και να χει... το βάζουμε και για μέρες παρακολουθούμε την κατάσταση.
  Αν υπάρχουν μάχες επεμβαίνουμε.
   
 19. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Για 4-5 πουλιά είναι μια χαρά!! Είτε μικτά φετινά είτε θηλυκά όπως είπε και ο Γιάννης.

  Γενικά σαν κανόνας είναι καλό να βάζουμε να συμβιώσουν στο ίδιο κλουβί καναρίνια της ίδιας ηλικίας ή κοντινής. Έχουν τις ίδιες ανάγκες, και την ίδια "δύναμη" να ανταγωνιστούν τους συνομηλίκους τους. Αυτό δεν σημαίνει πως αν βάλουμε θηλυκά με μικρά μαζί δε θα μπορέσουν να συμβιώσουν αρμονικά. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι τις πρώτες μέρες να παρατηρούμε αν ο νεοσύλλεκτος τρέφεται σωστά, και να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχουν διαμάχες ή κόντρες μεταξύ κάποιων καναρινιών. Μέχρι πέρσι έβαζα μαζί τις μαμάδες με τα μικρά στην κλούβα μου (1 Χ 0,60 Χ 1,75). Φέτος αγόρασα αυτή την κλούβα:
  [​IMG]
  και έβαλα πάνω τα μικρά που έβγαλα φέτος και κάτω τις μαμάδες/ενήλικα πυρωμένα θηλυκά (τις έβαλα κάτω για να ξεπυρώσουν κιόλας αλλά δεν το βλέπω). Ποτέ δεν βάζω όλα τα πουλιά μαζί στον ίδιο χώρο να συμβιώσουν γιατί έτσι δεν μπορώ να ελέγξω πως τρέφονται όλα σωστά. Στην αρχή έβαλα 4 ενήλικα θηλυκά, και πάνω 4 μικρά που ήταν περίπου 1μιση - 2 μηνών και φυσικά έτρωγαν και τρώνε μόνα τους καιρό τώρα. Είδα πως συμβιώνουν μια χαρά! Και χθες έβαλα μαζί με τα υπόλοιπα μικρά, άλλα 2 μικρά (αδελφάκια των 2 που είναι ήδη μέσα) 40 - 45 ημερών απογαλακτισμένα. Τα νέα μικρά και τρώνε και πετάνε και μέχρι που ταίζονται με τα υπόλοιπα! Σε λίγες μέρες θα μπει και το τελευταίο μικρό (τα άλλα μικρά είναι τα μωσαικάκια που μένουν μόνα τους σε ζευγαρώστρα, μιας και παίρνουν χρωστική) που σήμερα είναι 34 ημερών. Το έχω δει να σπάει μόνο του σποράκια αλλά ακόμα δε θεωρώ πως μπορεί να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα. Φυσικά μέσα στην κλούβα έχει μπει μια μεγάλη ταίστρα, μία μικρή, και μία ακόμα μικρή με κία και καμελίνα. Και 4-5 αυγοθήκες για να βάζω αυγοτροφή και λαχανικά και να μην πέφτει ξύλο! :p Στην κάτω κλούβα έβαλα χθες και το Μελινάκι (η οποία έχει κάνει την ταίστρα φωλιά !meh) και πρόκειται να μπουν και άλλα 2 θηλυκά! Σύνολο θα μένουν 7 καναρίνια. Σταδιακά και με παρατήρηση μόνιμα! Και φυσικά μόλις δούμε πως κάποιο καναρινάκι δεν είναι καλά το βγάζουμε άμεσα από μέσα! Και ένα σχετικό άρθρο, μιας και έρχεται η πτερόροια και πολλοί καταφεύγουμε στην κλούβα: https://petbirds.gr/articles/Κλούβα-ή-Κλουβιά-η-καλύτερη-επιλογή-για-καναρίνια.304/
   
 20. Α εντάξει τότε. Εγώ σκεφτόμουν να βάλω τη μικρή Fina με τη Gemma και την Ornella το Σεπτέμβριο που θα είναι 6 μηνών περίπου ή μήπως το καθυστερώ αρκετά; Τώρα η Fina συγκατοικεί με τους τρεις αδελφούς της.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...