Κλουβί για ζευγάρι plum

Συζήτηση με θέμα Κλουβί για ζευγάρι plum, που ξεκίνησε από ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 13 Ιουλ 2015.

 1. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω το κλουβί που έχω στην φώτο εάν είναι ιδανικό για plum ζευγάρι και τι διαστάσεις φωλιάς χρειάζεται. Γνωρίζω ότι πρέπει να την βάλω από φθινόπωρο. Ευχαριστώ πολύ!

  P7111132_0.jpg
   
 2. Fotis_K

  Fotis_K PB Known Member

  Το κλουβί φαίνεται αρκετά καλο και ευρύχωρο.Προσωπικα θα εβαζα μερικά ακομα φυσικά κλαδιά στα πιο ψηλά μέρη του κλουβιου.

  Πες μας περισσότερα πραγματα για το ζευγάρι σου.Ποτε το απεκτησες;απο τις φωτογραφιες φαίνεται να λείπουν οι ουρές των πουλιών και αν διακρίνω καλα εχεις δυο θηλυκά.Τι διατροφή ακολουθείς;
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

 4. Καλησπέρα στην παρέα! Το ζευγάρι το απέκτησα πρόσφατα και είναι γεννημένα στις 06/05/14. Είναι ζευγάρι με τεστ dna και δακτυλίδι.και στην φωτογραφία που βλέπεται είναι η πρώτη μέρα που στήθηκε το νέο τους κλουβί. Τους εξοπλίζω σιγά σιγά με παιχνίδια και επιπλέον πατήθρες. Θέλω να ξεκινήσω και να τους φτιάξω και την φωλιά τους όπου ξέρω ότι πρέπει να είναι οι διαστάσεις τους 50*40*40. Δεν υπάρχει στο εμπόριο και ήθελα να μου πείτε τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση. Σας ευχαειστώ πολύ!
   
 5. George98

  George98 PB Active Member

  Απο ότι βλέπω οι φωλιές των παπαγάλων είναι συνήθως ξύλινες οπότε αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία και τις απαραίτητες γνώσεις ξυλουργικής μπορείς να την φτιάξεις(ή εσύ ή κάποιος γνωστός σου ) αλλιώς μπορείς να την παραγγείλεις σε έναν ξυλουργό και να στην κάνει όπως θες :)
   
 6. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer


  Την παραγγέλνεις σε ξυλουργό και ζητάς "κόντρα πλακέ θαλάσσης". Είναι απο τα λίγα ανθεκτικά στα ράμφη των παπαγάλων. Επίσης να έχει πορτάκι στην εξωτερική πλευρά με σύρτη ώστε να μπορείς να ελέγχεις τη φωλιά. Φτιάξτου ένα σχέδιο για να ξέρει τι ζητάς ή τύπωσε ένα έτοιμο απο το ίντερνετ με την κατάλληλη φωλιά και ζήτα του να στη φτιάξει ίδια.
   
Φόρτωση...