Κι αλλη απωλεια μικρου

Συζήτηση με θέμα Κι αλλη απωλεια μικρου, που ξεκίνησε από panagiotis2014, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 21 Ιουν 2016.

 1. panagiotis2014

  panagiotis2014 PB New Member

  Παιδιά μετα απο 3 ημερες που πήγα στην θάλασσα βρεικα απο την μια καναρα που είναι δυο μικρά το ενα πεθαμενω. Και η άλλην η καναρα έχει 3 μικρά και δεν έχει χασει κανέναν. Πείρα και εγώ τον εναν και μοναδικό νεοσσο που είχε η καναρα η μια και τον εβαλλα μαζί με τα υπολυπα 3. Εκανα καλά; μάλλον η μια καναρα δεν είναι καλη μάνα. Η αλλη είναι εξερετικη δεν έχασε ουτε 1 αυτήν την φορά. Η άλλην έχασε 3 και είπα να μην χασει και το μοναδικό που τις απέμεινε
   
 2. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Πιστευω 95% η "καλη" καναρα δε θα ταισει ενα ξενο νεοσσο.
  Δεν επρεπε να τα πειραξεις.
  Ειχαν αρκετο φαγητο? Μηπως ειχες αφησει αυγο πολλες ωρες? Απο νερο πως πηγαιναν?
  Γενικα ειναι ευαισθητα μικρα, αν υποβοσκει και τυχον ασθενεια τα θεριζει.
  Εχεις χωρισει τα ζευγαρια?
   
 3. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Τι εννοείς? Έλειπες τρεις ολόκληρες μέρες? Ποιος φρόντιζε τη σίτιση τους?
  Οταν γίνεται τέτοια μετακίνηση ενέχει ρίσκο. Πόσο ημερών είναι οι τρεις νεοσσοι και πόσο ημερών ο ένας που μετακινήσες?
  Παναγιώτη οι θερμοκρασίες αυτή την περίοδο είναι απαγορευτικες για αναπαραγωγή. Μπες στη θέση της καναρας με 40 βαθμούς να κάθεσαι στη φωλιά και να ταΐζεις νεοσσούς. Είναι λογικό να έχεις απώλειες.
   
 4. panagiotis2014

  panagiotis2014 PB New Member

  Ναι γιατί να μην το ταισει η καναρα το μικρο;

  Είναι και τα 4 16 ημερών έτυχαν να βγουν όλα την ίδια μέρα
   
 5. theodr

  theodr PB Member

  Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Διάβασε θέματα σχετικά με την αναπαραγωγή. Θα σε βοηθήσουν αρκετά.
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Σ αυτό Παναγιώτη δεν απάντησες.... Και εγώ έχω την ίδια απορία..

  Εγώ πιστεύω θα το ταίσει....

  Αλλά σημασία έχει να καταλάβεις τις αιτίες
  που βρήκες πεθαμένο το μικρό. Σου έγραψα και στο άλλο θέμα. Αν η κανάρα δει ανοιχτά στόματα θα ταίσει, αν όχι δε θα κάνει τίποτα και τα μικρά θα πεθάνουν.

  Πέθανε 16 ημερών και δεν τα τάιζε????? και πως έφτασαν 16 ημερών??? Μήπως πέθανε γιατί απλά ήταν άρρωστο και η κανάρα δεν φταίει???

  Αρχίζω να πιστεύω πως είτε υπάρχει κάποιου είδους ασθένεια στο ζευγάρι σου που δεν φαίνεται στους γεννήτορες αλλά τα ευαίσθητα μικρά πεθαίνουν είτε πολύ απλά χάνεις μικρά απ την αφόρητη ζέστη! Τέτοια εποχή με τέτοια ζέστη δεν έχουμε μικρά ή αυγά.. Και νομίζω πως είσαι και Κύπρο που έχει ακόμα πιο πολύ ζέστη.. Και εμένα μου έχει μείνει το τελευταίο μικρό αλλά σήμερα 14 ημερών βγήκε απ τη φωλιά με τόση ζέστη! Δεν άντεξε! Και το λυπάται η ψυχή μου! Ελπίζω να τα καταφέρει!
   
 7. panagiotis2014

  panagiotis2014 PB New Member

  Τα κοιτούσε ο πατέρας μου όταν ελειπα. Δεν ξέρω τι να πω τα μικρά έχουν βγει απο την φωλιά εσω και 3-4 ημερες κάτω στον πάτο το βρήκα πεθαμένο. Δεν ξέρω τι γίνεται και τα χάνω
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Απ ότι βλέπω αποκλείεις και την ζέστη και το αυγό (δηλητηρίαση).. Και ξαναλέω μήπως οι γονείς είναι άρρωστοι και δεν τους φαίνεται αλλά κληρονομούν την ίδια ασθένεια και στα μικρά τα οποία ως πιο ευαίσθητα δεν τα καταφέρνουν?? Αυτό πρέπει να ψάξεις....

  Και ξαναρωτάω γιατί απάντηση δεν πήρα. Η κανάρα τάιζε?? Λογικά για να έφτασαν 16 ημερών τα τάιζε.. Οπότε για μένα η κανάρα δεν φταίει!!
   
Φόρτωση...